Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1515 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna
Autor Wiadomość
#1441 PostWysłany: 23 Sty 2025 21:07 

Lo410, 17d, Andrzej Domański, minister finansów. Zapewne powrót z Davos. Z tego co zasłyszałem odmówił stewardessie upgrade na lepsze miejsce
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
rafal100_2004 uważa post za pomocny.

🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎 Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎
#1442 PostWysłany: 24 Sty 2025 07:58 

srebrny
@Robus
Dlaczego stewardesa zaproponowała lepsze miejsce jemu a nie np. Tobie?
 Profil Relacje PM off
Jeden2trzy lubi ten post.

#1443 PostWysłany: 24 Sty 2025 08:39 

złoty
Proszę o usunięcie posta powyżej ponieważ wzbudza niepotrzebne emocje i konieczność subiektywnych odniesień.

Nastąpiło stwierdzenie faktu, który przyjmujemy za prawdę, nie można oczekiwać od autora o domyślanie się o intencje osoby trzeciej.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Złoty lubi ten post.

#1444 PostWysłany: 24 Sty 2025 11:23 

HON fly4free
Nie wiem czy się kwalifikuje :lol: , ale LO: WAW-KRK (teraz) leci youtuber Blowek errata: to był Friz :lol: tak ja się znam 8-)

Ostatnio edytowany przez man4business, 24 Sty 2025 20:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
LonDynia lubi ten post.
paweł p uważa post za pomocny.

#1445 PostWysłany: 24 Sty 2025 12:37 

złoty
opo napisał(a):
@Robus
Dlaczego stewardesa zaproponowała lepsze miejsce jemu a nie np. Tobie?
Bo pewnie widniał na liście paxów jako vip
 Profil Relacje PM off  

#1446 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:02 

srebrny
Z ciekawości, bo się nie znam - o czym dokładnie piszesz i jak zostać takim VIPem? Szczególnie mając bilet kupiony w eco.
Nie spotkałem się, aby na pokładzie oferowano upgrade. Rozumiem, że ktoś ma wysoki status i leci w wysokiej taryfie to na check-in, ewentualnie na bramce dostaje up'a. Pomijam oczywiście kwestie overbookingu kiedy dostajemy up'a do wyższej klasy ale tutaj takiej sytuacji chyba nie było. Zastanawia mnie podstawa jaką kierował się personel pokładowy, a może to był zupełny przypadek, że pasażerowi na 17D zaoferowano up'a? Takie trochę lotto, szczęśliwy numerek, nowa usługa w LOT? Mieliśmy już podobne przypadki np. w loterii paragonowej co to wygrała Grażyna z Częstochowy, zupełnym przypadkiem znajoma wiceminister finansów, która brała udział w tworzeniu tejże loterii...

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 24 Sty 2025 15:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#1447 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:09 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Ministry i MInistrowie (vice też) latają z terminala VIP na Chopinie (tego cywilnego jeśli samolot rejsowy, z wojskowego jeśli samolot rządowy), z i do samolotu najczęściej zawożą ich samochody (nawet jak jest rękaw). Taki pasażer ma status specialsa po prostu i jest to oznaczone na PAX list. Nic nadzwyczajnego. Minister i tak może latać w Biznesie nawet na krótkich trasach. Czasami jednak zdarza się, że latają w ECO - jak np. latają z grupa współpracowników, którzy nie mogą sobie na biznes zgodnie z przepisami pozwolić i nie chcą ich zostawiać w eco samych(np. niejednokrotnie Minister Szłapka).
Nie szukaj foliowych historii tam gdzie ich nie ma.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1448 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:16 

Nadmienię, że obsługę VIP na cywilnym można sobie po prostu kupić: https://www.lotnisko-chopina.pl/uploads ... vippl1.pdf
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#1449 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:28 

srebrny
Nie no ok, znana jest mi usługa obsługa terminala VIP ale mówimy o locie do WAW, a ponadto według mojej wiedzy, usługa terminala VIP kończy się na podwiezieniu paxa limo pod drzwi samolotu. Tak, więc usługa pokładowa ma się nijak do wykupionej obsługi naziemnej w terminalu VIP.
 Profil Relacje PM off  

#1450 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:35 

niebieski
Na locie DO obsługa ma również na PAX list wskazanego VIP-a jako specjalsa - musisz mieć odnotowane w systemie, że dowóz/odbiór będzie przez VIP service. Nawet jak korzystasz z HON limo na Chopinie jesteś wpisany jako specials zarówno na wylocie jak i na przylocie.
 Profil Relacje PM off  

#1451 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:39 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
opo napisał(a):
Nie spotkałem się, aby na pokładzie oferowano upgrade.

A ja się spotkałem, sam taki wraz z małżonką dostaliśmy. Co prawda nie w LOT, a w SriLankan Airlines, ale jednak jest to możliwe.
2 ludzi lubi ten post.
gruby_inversia uważa post za pomocny.

#1452 PostWysłany: 24 Sty 2025 15:52 
Awatar użytkownika

złoty
TIL że @Sudoku jest ministrem finansów Sri Lanki :lol:
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1453 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:06 

srebrny
gruby_inversia napisał(a):
Nawet jak korzystasz z HON limo na Chopinie jesteś wpisany jako specials zarówno na wylocie jak i na przylocie.

Mnie tylko ciekawi dlaczego zaoferowano up'a już na pokładzie. :) Ani usługa limo dla HON, ani dla korzystających z usługi terminal VIP nie obejmuje w standardzie specjalnego traktowania na pokładzie.
 Profil Relacje PM off  

#1454 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:12 

niebieski
@opo
Nie wiem jak ci mam to jaśniej wytłumaczyć. Już dwa razy wskazałem, że na PAX list było wskazanie ze Pan Minister jest specjalsem oznaczonym jako VIP.
Mieli wolne miejsce w Biznesie, wiedzieli na liście, że mają na pokładzie VIP-a, zaproponowali upgrade i tyle to nie jest fizyka kwantowa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1455 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Sudoku napisał(a):
opo napisał(a):
Nie spotkałem się, aby na pokładzie oferowano upgrade.

A ja się spotkałem, sam taki wraz z małżonką dostaliśmy. Co prawda nie w LOT, a w SriLankan Airlines, ale jednak jest to możliwe.

Nam też w Vietjet Air, już na pokładzie, zaproponowali upgrade, z którego z chęcią skorzystaliśmy. A żadnymi vipami nie byliśmy, tylko "dużymi białasami".
2 ludzi lubi ten post.

#1456 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:27 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
Sudoku napisał(a):
... sam taki wraz z małżonką dostaliśmy.

Jeśli z małżonką to nie minister, ale prezydent
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#1457 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:44 

srebrny
@gruby_inversia
skoro chodzi tylko o wykupioną usługę na terminalu VIP na Chopinie przez pasażera na miejscu 17D to znaczy, że mamy sposób na tani up'a do C. Przecież obsługa na terminalu VIP to raptem 1500zł, w licytacjach up do C na longach chodzi drożej, a do tego "w cenie" mamy obsługę na terminalu VIP. Oj coś mi się wydaje, że to chyba nie był jedyny powód...
 Profil Relacje PM off  

#1458 PostWysłany: 24 Sty 2025 16:52 

niebieski
Tak dokładnie znalazłeś złotego grala, przenieśmy ten patent do TS żeby go za szybko nie spalić.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1459 PostWysłany: 24 Sty 2025 18:51 

złoty
LOT ma umowę z Kancelarią Sejmu (ze specyfikacją nowego przetargu można zapoznać się tutaj). Na trasach europejskich bilety wystawiane są w klasie ekonomicznej. Jak leci Minister czy inny Marszałek Sejmu, na liście jest oznaczony jako VIP (zapewne dlatego, że bilet klepnięty w ramach tej umowy), stąd została mu pewnie złożona propozycja zmiany miejsca.
 Profil Relacje PM off
Kasim lubi ten post.

#1460 PostWysłany: 24 Sty 2025 19:25 

niebieski
Tak Sejm ma swoja umowe, natomaist jesli chodzi o poszczegolne ministerstwa to kazde ministerstwo ma swoja umowe z biurem podrozy, w ktorym zamawia sie bilety. Ministrowie moga (nie musza) latac w biznesie na wszystkich trasach. Wydaje mi sie, ale tutaj pewnosci nie mam, ze od szczebla ministra koszty transportu na Rady itp są zwracane przez EU w calosci w biznesie (normalnie wykazdy na poziomie eksertow i dyrektorow zwracana jest jedynie eco lub jej rownowartosc.. Tak jak napisalem wczesniej, to naprawde zalezy od ministra, czy i jak lata. Nasze regulacje i tak sa calkiem logiczne, bo np. w Niemczech na flugich lotach klasa biznes jest dostepna rowniez dla ekspertow, ale tylko powyzej pewnej granicy wieku 😀 U nas jak trzeba leciec gdzies dalej eksperci mecza sie wszyscy rowno😂
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1515 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości