Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Skania - transport
#1 PostWysłany: 12 Sie 2015 09:20 

Rada dla wybierających się do Malmo, ale chcących pokręcić się też po okolicy - świetną okazją jest bilet 24-godzinny po całej Skanii, który kosztuje 195 SEK. Obowiązuje na wszystkie autobusy i pociągi. De facto zwraca się już po jednej podróży, bo np. pociąg do Helsingborga i z powrotem kosztuje ponad 200 SEK. A oprócz tego można jeszcze wpaść do Lundu, Kristianstadu, Landskrony, Trelleborga, Angelholmu czy Hassleholmu, o ile oczywiście starczy czasu. :wink: Alternatywą jest bilet 72-godzinny, 395 SEK. Najlepiej ten bilet kupić w centrum obsługi klienta na Malmo C, bo można wtedy sobie samemu wpisać datę i godzinę rozpoczęcia ważności.

Bilety jednorazowe na autobusy w Malmo można kupić w każdym automacie, z tym że trzeba wybierać podróż z Malmo C do Malmo C - dopiero pod koniec pobytu zostałem o tym uświadomiony.

No i taka wskazówka, której nie czytaj, jak chcesz być w 100% w porządku - w autobusie linii 5 (z dworca w stronę Rosengardu, ten długi, o którym ktoś wspominał w relacji) nie obowiązuje praktyka wchodzenia przez przednie drzwi. :wink:
 Profil Relacje PM off  

Tanio 🔥 City break w Atenach za 411 PLN 😎 Loty (idealne godziny) + hotel z widokiem na Akropol 😍 Tanio 🔥 City break w Atenach za 411 PLN 😎 Loty (idealne godziny) + hotel z widokiem na Akropol 😍
Beztroski relaks z all inclusive na Zanzibarze z Warszawy za 4099 PLN 🌤️🏖️🍸🥂 Beztroski relaks z all inclusive na Zanzibarze z Warszawy za 4099 PLN 🌤️🏖️🍸🥂
 Temat postu: Re: Skania - transport
#2 PostWysłany: 23 Lis 2024 00:52 

Loty: 144
Kilometry: 175 402
niebieski
Odświeżam z info/rozważaniami dotyczącym transportu w Malmoe (nie ma osobnego tematu, więc można w sumie tutaj zmienić nazwę), a konkretnie płatności w autobusach.

Otóż przy zapytaniu o możliwość zakupu biletu pan kierowca pokazał, gdzie przyłożyć kartę płatniczą i nie dostałem żadnego potwierdzenia. Wyglądało na to, że można nabić bilet np. na Revoluta i nie trzeba ściągać aplikacji Skanetrafiken. Ale pewny nie jestem, bo kontroli nie było. Może na Revoluta się nic nie nabiło, kierowca mnie przepuścił, bo widział, że zapłaciłem, a papierowe bilety mu się skończyły? :D

(plot twist: na Revolucie w momencie przyłożenia karty wyskoczyło tylko info, że doszło do próby autoryzacji, a kasę pobrało realnie kilka godzin później. Efekt był taki, że przed kolejnym przejazdem jednak ściągnąłem aplikację:))
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość