Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2011 21:31 

przyjeżdżam w tygodniu do w-wy simpleexpresem na dw.centralny o 6.05rano ,kolejny autobus mam z okolic metra na wilanowskiej o 6.45, co myślicie o pomyślności tego przedsięwzięcia ? jeśli nie będzie awarii autokaru mam szansę powodzenia czy nie ?
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#2 PostWysłany: 12 Wrz 2011 22:07 

Jak ja wracałem tym co miał przyjechać o 6:05 to przyjechał na centralny okolo 5:05, a kierowcy wcale nie pędzili, mieliśmy dwie kontrole, jedną przerwę i kilka przerw tylko dla kierowców. Więc sądzę, że masz duże szanse zdążyć ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Wrz 2011 10:02 

dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Wrz 2011 15:09 

Będę miał taką samą przesiadkę i nie boję się w żadnym przypadku o jakieś opóźnienie autobusu Simple Express. Autobusy jeżdżą jak najbardziej punktualnie, żeby nie mówić już o tych godzinnych przyjazdach przed czasem :)

#5 PostWysłany: 14 Wrz 2011 16:00 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Generalnie jest tak:

Simple Express godziny przyjazdów:

Warszawa Wileńska g. 5:45
Warszawa Dworzec Centralny g. 6:10
Warszawa Okęcie g. 6:40
Warszawa Dworzec Zachodni g. 7:00

Jeżeli komuś spieszy się to polecam wysiąść na Dworcu Centralnym i dalej metrem, taksówką itp Nie trzeba jechać na Dworzec Zachodni bo to dodatkowa godzinna podróż po Warszawie :)

Natomiast przesiadający się do Polskiego Busa najlepiej jak wysiądą przy Dworcu Centralnym i do Wilanowskiej 14 (---) dojadą metrem :)

*temat do zamknięcia
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Wrz 2011 01:38 

wilanowska to mozna od biedy nazwac dworcem poludniowym, a nie wschodnim...

#7 PostWysłany: 04 Sie 2014 07:57 

srebrny
Jak wygląda teraz (w okresie wakacyjnym) punktualność SimpleExpress na trasie Wilno-Warszawa?
Będę jechał z Wilna o 15:05, w Warszawie ma być o 22:10. Trzeba liczyć się z jakimiś opóźnieniami, ktoś ostatnio jechał o tej godzinie?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Sie 2014 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Jechałem 2 tygodnie temu, o takiej/podobnej godzinie w niedzielę i spóźnił się tak z godzinę/półtorej - był spory korek przed Augustowem i chyba z kilka mniejszych dalej. No ale to pewnie dlatego że wszyscy wracali z urlopów - w każdy inny dzień myślę że byłoby ok.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Sie 2014 10:23 

srebrny
Zasiałeś we mnie straszną niepewność (mam 50 minut na przesiadkę z Centralnego na Młociny) :(
Ja jadę w środę 13. sierpnia, a więc jeszcze nie koniec wakacji i nie koniec weekendu - może będzie lepiej.
Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Sie 2014 11:06 

niebieski
Wracałem 23.07 z Pragi do Warszawy (planowo wyjazd z Pragi o 13:30, przyjazd miał być o 23:35). W Kłodzku policja kieruje na objazd w kierunku Nysy...zwiedzamy kawałek Ziemi Kłodzkiej, do tego pada deszcz i wracamy na drogę do Wrocka. We Wrocławiu jesteśmy jakieś 1,5 godziny po czasie. Przed dojazdem do Piotrkowa korek...stoimy z godzinę nie ruszając się nawet o centymetr. W końcu kierowcy postanawiają ruszyć przez wioski, w Piotrkowie nie bardzo wiedzą jak jechać, więc ruszam im z pomocą z nawigacją w telefonie. Do Warszawy na Dw. Centralny dojeżdzamy 2:50, a więc ponad 3 godziny po czasie.
Niefortunny zbieg okoliczności, chociaż kierowcy (nie wiem czy tylko Ci, może wszyscy) są wyposażeni tylko w mapę papierową Polski w dość duzej skali, więc jak coś się wydarzy i trzeba jechać niestandardowo mogą być kłopoty.
Mógłby przewoźnik zainwestować w jakieś nawigacje, napisałem im to zresztą w mailu, podziękowali za uwagi i przeprosili ;)

Żeby nie było, że tylko wszystko jest źle, to do Pragi dojechaliśmy punktualnie, w kwietniu trasa Warszawa - Berlin - Warszawa też bez przygód ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Sie 2014 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 1009
Kilometry: 2 187 759
niebieski
Ja właśnie wczoraj Simplem z wracałem z Pragi; planowy przyjazd na Centralny w W-wie miał być 23.35 a o 23.45 miałem z Kinoteki następny kurs, do Białegostoku; zdążyłem i miałem jeszcze maleńki zapas; będzie OK! Jadąc po trasie, kierowcy widząc, że mają zapas, robią jeszcze przystanki na SHELL - ach po 15 minut.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Sie 2014 18:18 

srebrny
Jechałem na trasie Warszawa->Wilno i Wilno->Warszawa. W obydwu przypadkach SE zjawił się na przystanku pod Dworcem Centralnym 20 minut przed planowaną godziną.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Sie 2014 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Trasa Berlin-Warszawa.
Simple Express planowo dojechać miał na Dworzec Zachodni o 6:15, o tejże samej miałam autobus do swojej miejscowości (oczywiście z uwagi na to nie nastawiałam się za bardzo na zdążenie). Dojeżdżając do Centralnego byłam przeszczęśliwa, bo byliśmy 20 min. przed zaplanowanym dla tego przystanku czasem - po czym na Centralnym nastąpił prawie 20-minutowy przystanek...Byłam pewna że nici z połączenia, ale na Zachodni dotarliśmy o 6:13, mój dalszy autobus jeszcze stał na przystanku i udało się jakoś dobiec ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości