Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Lut 2016 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
le_szek napisał(a):
A nie lepiej zapłacić kilkadziesiąt złotych rocznie i mieć własny serwer?

A co polecasz na tym serwerze zainstalowac? Wlasnie przeczytalam, ze Google zamyka Picase i zastanawiam sie gdzie wrzucac teraz swoje albumy. Byc moze nadszedl czas powrotu do mojego serwera i wrzucania tam, ale do tego potrzebuje dobrego skryptu z praktyczna funkcjonalnoscia.

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#22 PostWysłany: 17 Lut 2016 00:59 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Ja nie mam zainstalowanego nic, po prostu wrzucam pliki klientem ftp - traktuję to tylko jako magazyn fotek do forów, nie galerię.
A wprawdzie picasa jest zamykana, ale ponoć google photos (czy jakoś tak) ma działać podobnie (nie testowałem, stąd ponoć).
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Lut 2016 01:06 
Awatar użytkownika

Loty: 11
Kilometry: 17 045
właśnie niedawno ładowałem ponownie zdjęcia do relacji, te które były na Imgur przetrwały a z Imageshack zniknęły, także brakujące załadowałem na Imgur oraz na własny serwer.

Relacje:
berlin-londyn-madera-lizbona-londyn-poznan-majowka-2014
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 17 Lut 2016 01:10 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
le_szek napisał(a):
Ja nie mam zainstalowanego nic, po prostu wrzucam pliki klientem ftp - traktuję to tylko jako magazyn fotek do forów, nie galerię.
A wprawdzie picasa jest zamykana, ale ponoć google photos (czy jakoś tak) ma działać podobnie (nie testowałem, stąd ponoć).

Ja potrzebuje rozwiazanie z galeria. Chodzi mi o robienie albumow, zeby pokazywac znajomym i rodzinie, bo do relacji to moge wrzucic i tutaj zdjecia, to nie jest problem. Tak jest Google Photos, ale nie chce z tego korzystac, nie podoba mi sie. Wszystkie galerie sa teraz na jedno kopyto, z wielkimi zdjeciami na pol strony, pod tablety. Mniej mozliwosci konfiguracji albumow jak sie chce, itp.

#25 PostWysłany: 17 Lut 2016 09:54 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Na hostingu, z którego korzystam oferują kilkanaście skryptów galerii do prostego zainstalowania - podejrzewam, że większość firm tak ma.
Przykładowe demo: http://coppermine-gallery.net/demo/cpg15x/
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 28 Lut 2016 20:32 

Kamil napisał(a):
Zachęcam do korzystania ze społeczności F4F do hostingu.
1) Zdjęć nie skasuje strona trzecia
2) Możemy to rozwijać zgodnie z Waszymi uwagami.

Wczoraj skorzystałem z tej rady i mam dwie wiadomości, dobrą i złą. Najpierw dobra.
- udało się złożyć relację.

To teraz zła:
- cały ten mechanizm eksportu do Społeczności jest bardzo kulawy. Zacznę od zdjęć. Załadowałem, zgodnie z Twoją sugestią, zdjęcia do Społeczności - męczące to bo trzeba pojedynczo ale w końcu dałem radę. Potem napisałem relację na Forum z wykorzystaniem linków do zdjęć załadowanych wcześniej. Relacja pojawiła się, a potem wyeksportowała automatycznie do Społeczności dublując załadowane zdjęcia. W efekcie w sekcji "Zdjęcia" w moim profilu jest taki burdel, że jak ktoś tam zerknie to od razu wyjdzie.

Mam od razu rozwiązania:
1) ukryć sekcję "Zdjęcia" bo to jest śmietnik u wszystkich, którzy zastosowali taką samą metodą jak ja (którą sugerowałeś),
2) eksport do Społeczności uczynić opcjonalnym, a nie automatycznym. Tylko, że nawet przy eksporcie opcjonalnym zdjęcia zapewne znowu zostaną zdublowane. Opcjonalny eksport ma sens, o czym poniżej.

To tagowanie też kiepsko działa przy pisaniu relacji na Forum. Przy eksporcie jest bardzo ogólne tagowanie, przykładowo u mnie wczorajszy tekst został oznaczony jako "Azja". Jak piszę na Społeczności to mogę sobie pododawać kraje, lotniska, a tak to mam "Azja". Dlatego chyba rozsądniej by było umożliwić ludziom wybór, czy chcą eksportować swoje relacje, czy "pisać" je drugi raz. Preferowałbym nawet stworzyć relację ponownie ale tagować tak jak chcę, móc ją podzielić, itp.
Czy może mogę tagować z poziomu dodawania wpisu na Forum, tylko nie umiem?

Co o tym sądzisz?
 PM off
Gaszpar lubi ten post.

#27 PostWysłany: 03 Mar 2016 01:01 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
@kevin @don

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 9 gości