Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
z dniem 1 kwietnia 2024 Scoot zmienił zdanie na ten temat, i teraz opuszczenie jednego odcinka powoduje anulacje kolejnych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 25 Sty 2023 18:07 

paulina_ napisał(a):
Zakładając konto +/- miesiąc przed urodzinami dostanę kod zniżkowy?
Gdzieś rzucił mi się w oczy 3-miesięczny okres po którym można skorzystać tego promo urodzinowego, ale nie było to na stronie scoota, więc nie wiem na ile jest to wiarygodne + czy tyczy się to samego otrzymania kodu, czy może tylko możliwości jego wykorzystania.
Przerabiał to ktoś?

Wycofali się z tych kodów zniżkowych co najmniej pół roku temu, taką dostałem odpowiedź na ich czacie. Ja ostatni raz dostałem ten "birthday voucher" w listopadzie 2021, w kolejnym roku już nie
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#282 PostWysłany: 18 Lut 2023 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 278 766
niebieski
Wygląda na to, że Scoot jednak czasami rozsadza osoby z jednej rezerwacji. Przedwczoraj spotkała mnie właśnie taka niespodzianka.
Miałem na jednej rezerwacji loty z Berlina do Phuket i z powrotem z przesiadką w Singapurze, dla 2 osób. Na jednej rezerwacji.
Pamiętam, że 4 lata temu podczas chekinu na lotnisku Pani przedzielała nam miejsca (prosiłem o miejsca w środkowym rzędzie i nie było problemu). Tym razem, nie było takiej możliwości, Pani wiedziała, że miejsca są już przydzielona i ona nie ma możliwości zmienić.
No ale i tak na odcinku Berlin-Singapur-Phuket mieliśmy miejsca koło siebie.
Skoro miejsca poprzydzielane przed chekinem to postanowiłem, w drodze powrotnej, zrobić z Phuket odprawę online, lecimy z podręcznym, unikniemy jednej kolejki. Ale to i tak nic nie dało, bo po bilety trzeba stać ze wszystkimi. I niestety zostaliśmy rozsadzeni. Na odcinku Phuket-Singapur dostaliśmy miejsca w różnych rzędach, a na odcinku Singapur - Berlin miejsca 37A i 37C. Trochę dziwnie przydzielone, bo mało realne, aby to rozdzielenie było spowodowane tym, że ktoś już np. wykupił sobie miejsce 37B. Oczywiście nie było problemu z zamianą się ze współpasażerem z 37B.
Jednak praktyka, że Scoot przydziela miejsca z jednej rezerwacji obok siebie chyba nie ma już miejsca. Trzeba się liczyć z siedzeniem oddzielnie, albo płacić za miejsce. Szkoda.

#283 PostWysłany: 18 Lut 2023 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 232 581
srebrny
U mnie na lotach ATH-SIN i SIN-KBV (odprawiliśmy się online) dokładnie taka sama sytuacja. ATH-SIN miejsca C i E (korytarz pod oknem i środek na środku :D ) w tym samym rzędzie, a na SIN-KBV A i C, także chyba celowo Scoot wsadza jedną osobę pomiędzy. Ale to raczej żaden problem, bo praktycznie zawsze ta jedna osoba się zgodzi zamienić.
luki lubi ten post.

#284 PostWysłany: 18 Lut 2023 14:12 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Lot SIN - BER 3 pax na rezerwacji , dwie osoby obok siebie a trzecia rząd dalej. W okienku check- in pani powiedziała ze ona nie moze zmienic miejsc ale zaprosila do stanowiska obok i tam zmienią. Miesci sie po prawej stronie przed kontrola bezpieczenstwa. Miejsca dostalem srodkowe przy wyjsciu awaryjnym:) na lotnisku bylem 10 godzin przed wylotem wiec miała wieksze pole manewru.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#285 PostWysłany: 16 Mar 2023 16:16 

platynowy
W Scoot wg. ich chata obecnie musi być minimum 4h schedule change aby móc cokolwiek zmienić na rezerwacji albo dostać zwrot. Poniżej 4h nic nie przysługuje.
 Profil Relacje PM off
Flyguy uważa post za pomocny.

#286 PostWysłany: 20 Mar 2023 00:18 

Dobry wieczór,

czy ta linia robi problem jeśli w rezerwacji nie zostało podane drugie imię?
Czy w Singapurze (przesiadka - lot z Bangkok - Berlin) możliwe jest opuszczenie lotniska i zwiedzanie miasta?
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 20 Mar 2023 04:06 
Awatar użytkownika

niebieski
@Monn
1.Nie
2.Tak

#288 PostWysłany: 20 Mar 2023 10:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

2. Tak, jeżeli spełniasz wymagania wizowe Singapuru
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 23 Mar 2023 00:44 

dziękuję :)
wyczytałam o czymś takim: SG Arrival Card (SGAC)
czy wystarczy odpowiednia ważność paszportu i kto to ewentualnie weryfikuje w Singapurze?

pozdrawiam,
Monika
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 23 Mar 2023 05:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@Monn
To pytanie raczej powinno pojawić się w odpowiednim dziale a nie w opiniach o lini Scoot.
SG arrival card wypełniasz przed przylotem online lub na lotnisku po przylocie.
Wystarczy paszport z odpowiednią datą przydatności do spożycia, weryfikuje to pogranicznik lub automatyczna bramka ABC jeśli do takowej się udasz po przylocie.

#291 PostWysłany: 27 Mar 2023 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
niebieski
Hej,

jak mam bilety RT na jednym PNR na Scoot, ale oleje pierwszy odcinek i wsiądę na kolejnym czy reszta zostanie anulowana, czy każdy lot jest traktowany jaka osobna rezerwacja? Tak jak w Ryanair?

M.

#292 PostWysłany: 27 Mar 2023 18:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

scoot-opinie-recenzje-uwagi,226,111253&p=1516150&hilit=opuszczenie#p1516150

opuszczanie-odcinka-lotu-biletu-laczonego-no-show,15,30524&p=1534534&hilit=scoot#p1534526
 Profil Relacje PM off
ledakar lubi ten post.
jobi uważa post za pomocny.

#293 PostWysłany: 03 Kwi 2023 11:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Pisałem o tym w innym wątku, ale od znajomego lecącego ostatnio Scootem z przesiadką w SIN słyszałem, że ilość towaru, która ląduje w koszu na security pozwalałaby na otworzenie sklepu, więc info zostaje także w tym wątku.
Nie ignorujcie ostrzeżenia w mailu od Scoota - żadne płyny powyżej 100ml zakupione w bezcłówkach na poprzednich odcinkach nie przejdą na locie do EU, wszystko leci do kosza i nie ma znaczenia że lecicie tranzytem.
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#294 PostWysłany: 03 Kwi 2023 13:16 

niebieski
Czy Scoot ma fizyczne stanowiska odpraw na Changi czy tylko automatyczne bag drops? Ląduje QR z DOH w SIN o 15:45 i o 17:50 mam Scoot do LGK, oba T1. Mam nadzieję że zdążę odebrać walizki i je nadać.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 03 Kwi 2023 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
jest fizyczne stanowisko odpraw, sam z niego korzystałem.
Raffles uważa post za pomocny.

#296 PostWysłany: 03 Kwi 2023 13:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

2h, na 2x kontrolę paszportową, odebrania bagażu i nadanie go, bardzo cięzko to widzę...
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 03 Kwi 2023 14:16 

niebieski
Zeus napisał(a):
2h, na 2x kontrolę paszportową, odebrania bagażu i nadanie go, bardzo cięzko to widzę...

QR 948 DOH-SIN ma bardzo dobry "track record", często przylatuje 20-25min przed czasem, czasami nawet i 40min. Walizki będą priorytetem, więc wyjadą jedne z pierwszych. Mieszkałem w SIN i jak pamiętam, nigdy nie czekałem na walizki, to jedno z najlepiej zorganizowanych lotnisk na świecie. Cały proces od wylądowania do odbioru bagażu nie powinien zająć więcej jak 30 minut, więc zostanie 35min na znalezienie stanowiska Scoot i odprawę. Myślę, że to wykonalne, no chyba że QR się opóźni z przylotem o te pół godziny, ale nic na to nie wskazuje.

Te loty są tak tanie tymi low costami, że tak naprawdę zastanawiam się nad dokupieniem LGK w Air Asia o 19:15 jako backup, po prostu nie chce mi się czekać na shuttle bus z walizkami i jechać na T4. Bilet $50 bez miejsc i bagaży - dziś lepszy obiad więcej kosztuje, a jak Scoot przepadnie, to dopłacę na miejscu w Air Asia za bagaż i miejsce. Chyba ma to sens.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 03 Kwi 2023 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Może sama kontrola paszportowa nie będzie problemem bo można bramkami bez kontaktu z pogranicznikami, co do bagażu to w ostateczności po prostu przeprosić i podejść bez kolejki. Powodzenia w każdym razie.

#299 PostWysłany: 03 Kwi 2023 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Przesiadałem się już na SIN poniżej 2h na różnych biletach. Nawet jak jest większa kolejka do wizy to można poprosić o wpuszczenie bokiem. Tak jak pisał Raffles większość przylotów z Europy ma zawyżone czasy przylotu do SIN (oczywiście jak wyleciały w miarę punktualnie) więc IMHO można zaryzykować

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 18 Kwi 2023 19:04 

niebieski
Raffles napisał(a):
Czy Scoot ma fizyczne stanowiska odpraw na Changi czy tylko automatyczne bag drops? Ląduje QR z DOH w SIN o 15:45 i o 17:50 mam Scoot do LGK, oba T1. Mam nadzieję że zdążę odebrać walizki i je nadać.

Napiszę tylko, że "bułka z masłem". QR wylądował w SIN o 15:05, a 15:45 to już miałem walizki i czekałem w kolejce do Scoot check in. Polskie paszporty działają w e-gateach, także nie trzeba czekać do okienkowej kontroli paszportowej, no chyba że ktoś koniecznie chce mieć pieczątkę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości