Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Sie 2017 13:37 

Cześć. Termin mojej podróży do Tajlandii to 5-26 listopad ( po odjęciu podróży zostaje 7-25). Jako, że nie miałam z kim jechać, jadę sama. To moja pierwsza podróż do Azji, dltaego zbieram jak najwięcej informacji. Przylatuję do Bangkoku o 23:45. Chcę znaleźć nocleg niedaleko lotniska żeby nie tłuc się po mieście w nocy. I teraz pytanie. Zwiedzanie Bangkoku załatwić na poczatku czy zostawić na koniec? Chcę tam spędzić 3-4 dni.
Jakie miejsca polecacie w Tajlandii ? Które odradzacie? Cześć podróży chcę spędzić na wypoczynku, część na zwiedzaniu.
I kilka pytań praktycznych:
1. Lepiej zabrać gotówkę czy kartę?
2. Noclegi zarezerwować wcześniej czy na miejscu?
3. Jak jest z wizą?Czytałam, że na pobyt trwający krócej niż 30 dni nie potrzeba wizy.
Mój budżet to ok. 4000 zl. Po wykupieniu biletów na samolot za 1700 zł zostaje reszta. Mam nadzieję, że to wystarczy.
Proszę o jak najwięcej porad i z góry dzięki za odpowiedź :)
Może są tutaj dziewczyny, które samotnie podrozowaly po Tajlandii ?
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 18 Sie 2017 13:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dosłownie wszystko znajdziesz tu: tajlandia,forum,939
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Sie 2017 14:05 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
czesc. czy gotowka czy karta zalelezy tylko od Twojego banku i sposobbie przeliczania. Zabierz i to i to
w pierwszy dzien pojedz moze na plaze odpoczac kilka dni. zmiana klimatu,zmiana czasu,kuchni slowem wszystkiego. zwiedzanie zostaw na koniec.

ja zawsze rezerwuje pierwszy nocleg a pozniej wszystko z biegu. dzieki temu nie jestem przywiazany do planu

do 30 dni bez wizy-tylko wypelnisz druk na lotniski.

1700zl na 14 dni to za skromnie. to juz nie ta Tajlandia sprzed 15 lat i nie te ceny

w BKK pojedz na khao san road - tam spotkasz setki samotnych kobiet
wiecej kobiet podrozuje niz mezczyzn-tak wynika z moich obserwacji

i zmien budzet. za niecale 100zl nie pozwiedzasz. srodki transportu kosztuja. nawet spiac w hostelach placisz za nocleg 20zl, sniadanie 10,obiad 10,kolacja 10 i juz masz 50- a podalem kwoty minimalne. a gdzie napoje,lody,transport,bilety itd?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Sie 2017 14:14 

Dzięki za odpowiedź.
1700 zl to koszt jaki wydałam na bilety na samolot. Takze zostaje mi ok. 2300 zl. Ale i tak w razie czego moge zwiększyć moj budżet jeżeli będzie taka potzreba.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sie 2017 14:28 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
ok.zle przeczytalem. juz lepiej ale dalej dooopy nie urywa :D

w Tajladni jest tysiace miejsc wartych odwiedzenia. niestety 90% turystow wybiera te same komercyjne miejsca.

kup przewodnik,poczytaj relacje na naszym forum i pomysl gdzie chcesz jechac. za miesciac lub dwa jak poczytasz wstaw plan podrozy a na pewno chetnie Ci pomoga. to forum i jego uzytkownicy to kopalnia wiedzy.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Sie 2017 14:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

I temat zamykam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość