Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Zanzibar
#1 PostWysłany: 31 Sie 2018 21:02 

Witam. Orientuje się ktoś jaka cena wynajęcia łodzi na Prison Island z Stone Town na Zanzibar, jeśli chciałabym załatwić to na miejscu, u miejscowych? Poprzez różne biura rezerwacja online to jakies 100$. Jednak kiedyś czytałam, że wynajęcia samej łodzi może okazać się tańszą opcją. Dzieki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍 Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍
Zimowa Malta z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w Qawra Palace za 1703 PLN Zimowa Malta z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w Qawra Palace za 1703 PLN
 Temat postu: Re: Zanzibar
#2 PostWysłany: 31 Sie 2018 21:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie pamiętam dokładnie ale grosze, kilka dolarów (5-10$ max). Oczywiście negocjacje zaczynają od 50-70$ :D

#3 PostWysłany: 31 Sie 2018 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
Płaciłem 20.000 TZS czyli niecałe 9 USD :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Wrz 2018 07:49 

niebieski
Ja za dwie osoby płaciłem 40000 TZS, czyli ceny podobne :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Wrz 2018 10:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W biurach w Stone Town ceny wycieczek były po $25. Prywatnie można wynająć łódkę po $5 - $10 od osoby, w zależności ile osób będzie na łódce.
Ale jeśli chcecie jeszcze posnurkować wokół wyspy, sprawdźcie, czy właściciel ma płetwy na pokładzie. Zabierzcie ze sobą zapas wody pitnej.

#6 PostWysłany: 01 Wrz 2018 13:30 

Loty: 2
Kilometry: 8 820
Wybieramy się w październiku na Zanzibar,
po ile płaciliście poszczególne wycieczki
(żeby nie przepłacić)?
Jedziemy z dziećmi - 5 lat i 1 rok.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 01 Wrz 2018 13:49, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Wrz 2018 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
Ja mieszkałem w Miramont Retreat i mają za 150$ pakiet za transfer do i z lotniska + 7 czy 8 wycieczek (space farm, blue safari (delfiny), stone town + prison island, the rock + las z małpami, rejs + snurkowanie, mnemba island + snurkowanie, i coś tam jeszcze). Chwaliłem sobie te wycieczki. Mają też możliwość wykupienia pojedynczych z cenami w zależnosci ile jedzie osób, ale zawsze było tyle chętnych że zawsze liczyli po niższej cenie. Możesz do nich napisać, to wyślą Ci link do katalogu bo ja już go skasowałem.
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#8 PostWysłany: 28 Gru 2019 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 40
Kilometry: 73 455
niebieski
Czy korzystał ktoś z usług polakwtropikach.pl ? O ile sporo znajduję opinii z safari, tak bardzo z tym skromnie jeśli chodzi o samą wyspę.

#9 PostWysłany: 12 Gru 2020 13:24 
Awatar użytkownika

1. Prison Island - wycieczka na wyspę żółwi. Płynie się około 20 minut z plaży w Stone Town. W cenie jest transport i bilet wstępu. Na miejscu jest około 60 minut na obejrzenie żółwi i dawnego więzienia. Cena to 10-15 dolarów. Zależy jak wytargujesz.

2. Jozani Forest - kawałek dżungli z małpami. My pojechaliśmy sami dala dala. Cena za przjazd to 2 tys. szylingów od osoby (jakieś 3,20 PLN). Po prostu trzeba wsiąść w dala dala jadące do Paje i wysiąść po drodze. Małpy można bez problemu oglądać z szosy. Na miejscu bilet wstępu do parku narodowego kosztuje 25 tys. szylingów (jakieś 10 $). Od razu jest Ci przydzielany przewodnik, ale nie mam jasności ile on dostaje pieniędzy z tych 10 dolarów. Na etapie sprzedaży biletu zostałem poinformowany, że napiwki są "bardzo rekomendowane", jest to napisane w regulaminie zwiedzania i zwrócił mi na to od razu uwagę mój przydzielony przewodnik. Ogólnie się z nimi pokłóciłem o te napiwki. Sfochowany przewodnik (nie doszliśmy do porozumienia co do napiwków) pokazał małpy i oprowadził chwilę po dżungli. Całość trwała około 40 minut. Powrót też dala dala łapanym na drodze.

3. Plantacja przypraw - cena 10 USD od osoby przy dwóch uczestnikach (stargowane z 15, kupione w hostelu). Zostaliśmy w tej cenie zawiezieni w dwie strony taksówką ze Stone Town, towarzyszył nam przewodnik, który nam wyjaśniał co oglądamy. Dodatkowo na miejscu jest sporo osób, które będą próbowały Ci wsadzić jakiś wianek na głowę, pokazać jak wchodzą na palmę itd, a potem oczekiwały napiwku. Ceny sprzedawanych na plantacji przypraw to jakiś absurd. Ale ogólnie ciekawe miejsce.

4. Blue safarii - cena 33 USD od osoby przy dwóch uczestnikach (stargowane z 40, kupione w hostelu). Zostaliśmy w tej cenie zawiezienie ze Stone Town do miejsca skąd się wypływa i odebrani po wszystkim i odstawieni do miasta. W trakcie wycieczki pływa się cały dzień łódką po plażach/rafach. Są trzy przystanki. W trakcie drugiego jest obiad składający się z owoców morza. U nas było tego jedzenia tyle (tuńczyk, krewetki, homary, ryż, frytki, sałatka, napoje), że każdy mógł najeść się do woli. Taki szwedzki stół.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość