Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 484 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Rzym - muzea
#421 PostWysłany: 07 Wrz 2022 16:56 

Loty: 94
Kilometry: 160 580
Wiecie może czy w Watykanie honorują pl legitymację studencką?
 Relacje PM off  

#422 PostWysłany: 07 Wrz 2022 17:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak honorują
 Relacje PM off
t13092109 lubi ten post.

#423 PostWysłany: 10 Paź 2022 20:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Na zdjęciu kalendarz dla Muzeum Watykańskiego. Mam nadzieję, że zdjęcie jest czytelne. Jak nie, to krzyczcie. Przepiszę legendę.
Z dzisiaj (poniedziałek):
Od przyjścia na koniec kolejki o 9.30 do wejścia minęło 1.5h.
Z plecakiem (trochę przerośnięty mały podręczny w FR) zostałem odesłany do szatni. I BARDZO DOBRZE, bo (1) łazić tam z plecakiem zakrawa na torturę (2) do Bazyliki z Kaplicy Sykstyńskiej i tak nie dało się przejść : strażnik puszczał tylko grupy z przewodnikiem (przewodnik zgłaszał, ile ma osób - i dokładnie tyle było przepuszczanych).
Zwiedzanie zajęło mi około 4.5h. Warto.
Gdyby ktoś się zastanawiał, bo w tych labiryntach można się nieco pogubić, a i skomunikowane są dość enigmatycznie: po wyjściu z Kaplicy Sykstyńskiej da się jeszcze wrócić do innych ekspozycji. Np. z ekspozycji filatelistycznej zamiast w stronę wyjścia można pójść korytarzem do góry. Nie jest opisany, ale to jest przejście w stronę dziedzińca z Pinakoteką i innymi galeriami.
Image

Ostatnio edytowany przez arturro, 11 Paź 2022 11:42, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#424 PostWysłany: 11 Paź 2022 08:05 

Loty: 36
Kilometry: 103 851
niebieski
Anna Meconi
Byliśmy pierwszą grupą 11 lat temu, którą oprowadzała.

https://www.rzymiwatykan.com/kontakt/

Będzie Pan zadowolony.
W gratisie wejście bez kolejki.
Załatwia wszystkie wstępy i bilety z Ogrodami włącznie.
Korzystaliśmy my, korzystali znajomi kilka tygodni temu.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#425 PostWysłany: 11 Lis 2022 09:26 

Cześć, czy "wyprzedane" na stronie muzeów watykańskich oznacza, że kompletnie nie ma już biletów w oficjalnej sprzedaży online i kasach biletowych, czy jednak jest szansa zakupu biletów w kasie stacjonarnej?
 Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 11 Lis 2022 09:45 

niebieski
Raczej nie ma online - ale wiesz, że do kasy zwykle jest długa kolejka? Niekiedy na 40 minut stania, a niekiedy na 2 godziny - bez żadnej gwarancji?
Jest jeszcze jedna opcja w ww. kolejce - kupić bilety (drożej, rzecz jasna) od "koników-naganiaczy", jeśli komuś to odpowiada.
 Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 11 Lis 2022 10:43 

niebieski
Pisz do Ani. Plus taki, że możesz załapać się na Ogrody i nie stoisz w kolejce.
 Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 11 Lis 2022 17:18 

platynowy
Ania, spalona, kilkukrotny kontakt telefoniczny, SMS-owy, malilowy, zero odbioru zero odzewu.

Ja wiem że długi weekend dla Polaków, ale na słynną polską gościnność to mi to nie wygląda 😂
 Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 12 Lis 2022 00:27 

Kolejki mi aż tak nie straszne, pytanie z innej beczki, czy w kasie biletowej można kupić bilet na inny dzień?
 Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 12 Lis 2022 08:13 

niebieski
kacper451 napisał(a):
Ania, spalona, kilkukrotny kontakt telefoniczny, SMS-owy, malilowy, zero odbioru zero odzewu.

Ja wiem że długi weekend dla Polaków, ale na słynną polską gościnność to mi to nie wygląda 😂

Nie bądź taki narwany.
Może to jest Osoba, która z telefonem nie śpi czy nie chodzi do WC.
Pisałem do niej kilka miesięcy temu i odzew był po kilku dniach.
 Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 20 Sty 2023 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Wie ktoś na czym polega dostępna na stronie pośrednika opcja biletów do Muzeów Watykańskich "bez kolejki"?
https://www.getyourguide.pl/muzea-watyk ... 21&_pc=1,2
Jest o 40 zł droższa od biletu bez tej opcji. Z opisu wynika, że nie jest to żadna grupa zorganizowana, które mogą wchodzić bez kolejki.

#432 PostWysłany: 20 Sty 2023 13:54 

niebieski
Nie wiem, jak tutaj konkretnie, ale zwykle chodziło o wcześniejszy zakup przez internet - bo właśnie na taki bilet wchodzisz bez kolejki ;)

P.S. Pod muzeum "koniki" sprzedają takie - droższe, ale bez czekania. Można też samemu kupić, o ile są dostępne ;)
 Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 20 Sty 2023 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
@sanchopan
Tylko, że obie opcje zakupu o pośrednika to wcześniejszy zakup przez Internet. Dlatego się zastanawiam o co chodzi.

#434 PostWysłany: 28 Lut 2023 13:15 

złoty
1) Udało mi się odwiedzić Muzea Watykańskie bezpłatnie czyli w ostatnią niedzielę miesiąca. Przy Viale dei Bastioni di Michelangelo pojawiłem się około 8:15. Kolejka oczekujących na wejście już o tej godzinie była długa na 450 metrów i z każdą kolejną minutą się powiększała. Do muzeum wszedłem o 10 (otwarte od 9). W takim tłoku trudno kontemplować sztukę. Ale ogromem ilości wystawionych eksponatów faktycznie można się zachwycić. Przed przyjściem warto zjeść śniadanie w rozmiarze brytyjskim, a nie włoskim. W niedziele w obiekcie można się uraczyć co najwyżej kawą z dodatkami.

2) Bilety do Zamku Świętego Anioła warto kupować na tej stronie https://www.ticketone.it/en/artist/muse ... nt-angelo/ . Za bilet zapłaciłem 13 EUR i wszedłem od razu na zwiedzanie z ominięciem kolejki do kasy biletowej. Niektórzy pośrednicy doliczają sobie tutaj paskarskie prowizje i potrafią sprzedawać identyczne bilety nawet za 20 EUR.
 Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 26 Mar 2023 22:37 

Cześć, czy wiecie może jak działają kupony/bilety GetYourGuide. Kupilismy takowe do Muzeów Watykańskich wstęp bez kolejek.. Otrzymalismy kupony i jest napisane na stronie GetYourGuide, ze muszą być one wymienione na oficjalne bilety w kasie biletowej. Czy to oznacza, że musimy normalne stać w kolejce do kasy po bilety i jedynie już bezpośrednio wstęp mamy bez kolejki? Ewentualnie ile trzeba zarezerwować sobie czasu na tą wymianie kuponu na bilety by zdążyc na zarezerwowaną godzinę wejścia. Kupony mamy na czwartek na godz 12:30. Nie wiem jakie jest obłożenie w taki dzień o tej porze. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie/podpowiedzi :)
 Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 27 Mar 2023 09:15 

niebieski
Witam
czy orientuje się ktoś jak pojawiają się bilety do Koloseum?
Jak patrzę na kwiecień to niby wszystko wyprzedane. Chciałem kupić bilety ze zwiedzanie podziemi ale jak się dziś pojawił 26 kwietnia to już wszystko biby wyprzedane na stronie coopculture
 Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 05 Kwi 2023 15:47 

Loty: 133
Kilometry: 241 999
złoty
@latoking Nie wiem jak wrzucają dostępne bilety, ale co jakiś czas pojawiają się pojedyncze bilety na różne dni.
 Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 08 Kwi 2023 12:48 

niebieski
Z moich doświadczeń ostatnich dni przy zakupie biletów do Koloseum.
Teoretycznie możemy kupić je na 31 dni do przodu. w Praktyce:
1) Bilety do Koloseum standardowe: raczej nie ma problemu z kupnem biletów na dzień w którym się kupuje i na ostatni dzień który jest możliwy do kupienia
2) Bilety do Koloseum i wstęp na arenę: sytuacja jak wyżej tylko niestety mniejsza ilość i trudniej kupić
3) Bilety do Koloseum i wstęp na arenę i podziemia. Tu sytuacja jest trudniejsza, pojawiają się z reguły na ostatni możliwy do kupienia dzień i w małej ilości i bardzo szybko schodzą, Ja chciałem kupić dla 6 dorosłych i to była masakra ale na szczęście się udało ale siedziałem nad kupnem 5 godzin.
Moja rada, jeśli się pojawią bilety a przy próbie rezerwacji wyskoczy błąd że niestety ich już nie ma to nie odświeżamy strony tylko klikamy na datę i jest większa szansa że uda nam się kupić niż przyciskając F5

Jeśli chodzi o inne dni niż dzisiejszy i ostatni możliwy do kupienia to pojawiają się bardzo rzadko
 Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 18 Kwi 2023 19:43 

Loty: 84
Kilometry: 147 543
niebieski
Nie wiem czy to najlepszy temat ale mam pytanie do osób które były w Rzymie w pierwszą niedzielę miesiąca, kiedy można do wielu atrakcji wejść za darmo. Ja będę 7 maja i będzie to mój ostatni dzień w Rzymie więc jeśli jest ryzyko, że przez kolejki nie zdążę, to wolę zapłacić dzień wcześniej. Chciałbym w ten dzień zobaczyć Koloseum, Forum Romanum i Palatyn. Planuję wstać wcześnie, żeby być pod koloseum w okolicach godziny otwarcia. Jeśli kolejki nie są aż tak wielkie, to co jeszcze w ten dzień mógłbym dorzucić do zwiedzenia? Mam w ten dzień czas do około godziny 17.

#440 PostWysłany: 18 Kwi 2023 19:56 

platynowy
Pamiętaj że wtedy nie tylko Ty masz dostęp do atrakcji za darmo, ale każdy (czytaj kolejki które warto wziąć pod uwagę).
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

[ 484 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości