Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 27 Gru 2024 14:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W Madrycie kasa schodzi po ok.2 tygodniach, tu pewnie podobnie.
 Profil Relacje PM off  

Rajski wypoczynek na Seszelach 🏝️🌴 Tydzień w resorcie przy plaży za 5909 PLN 😎 Rajski wypoczynek na Seszelach 🏝️🌴 Tydzień w resorcie przy plaży za 5909 PLN 😎
Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN
#82 PostWysłany: 27 Gru 2024 15:09 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
To raczej nie jest błąd tylko jeździliście a w zasadzie druga osoba na gapę. Na jedną kartę może jeździć tylko jedna osoba, każda kolejna musi używać innej drugiej karty.
Mogłeś też jeździć za 0€ wiele osób się w momencie wejścia ładuje zanim bramka się zamknie :) W momencie kontroli efekt byłby taki sam jak u ciebie.
cekace lubi ten post.

#83 PostWysłany: 27 Gru 2024 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 336
Kilometry: 411 607
srebrny
@radzio666

Zasada przy takich systemach poboru opłat za komunikację miejską praktycznie wszędzie jest taka sama.
1 karta = 1 osoba
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 27 Gru 2024 17:42 

niebieski
poza autobusami w Londynie nie płaciłem zbliżeniowo za komunikację w innych miastach zawsze kupowałem bilety dzienne czy inne turystyczne, więc przyznam że nie mam z tym dużego doświadczenia, możecie mnie oświecić w jaki sposób wygląda kontrola - czy kontroler jest w stanie zczytać transakcję z Revoluta (tego chyba nie może zrobić, w końcu to moja karta i sobie tego nie życzę) czy jak mam udowodnić że uczciwie zapłaciłem za przejazd?? przy zasadzie jak np. w Rzymie wyjście z metra jest otwarte i nie trzeba się wyklikiwać wychodząc jak chociażby w Londynie 🤔
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 27 Gru 2024 18:00 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Tak samo jak bilet elektroniczny. Kontroler ma urządzenie które bezprzewodowo rozpoznaje czy zapłaciłeś za przejazd tą kartą. Nie wiem czy w Rzymie ale gdzieś się spotkałem że można podać też 4 ostatnie cyfry karty i to już wystarczy.
radzio666 uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 27 Gru 2024 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Chcąc skorzystać z komunikacji miejskiej w Rzymie tylko są płatności zbliżeniowe kartą czy można jeszcze kupic bilet na cały dzień?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 28 Gru 2024 09:07 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
@ted07 są różne bilety do wyboru, począwszy od 100-minutowych do kilkudniowych, ale płacąc kartą i tak maksymalnie pobierze ci 7e na dzień, więc to wygodna opcja
 Profil Relacje PM off
ted07 uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 17 Lut 2025 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Właśnie wróciłem z Rzymu i mogę podzielić się kilkoma informacjami odnośnie komunikacji, może komuś się przyda.

W autobusach komunikacji miejskiej z przodu autobusu są automaty do płacenia kartą płatniczą, przykładasz kartę płatniczą, urządzenie dźwiękiem i kolorem zielonym na wyświetlaczu informuje Cię że płatność przebiegła pozytywnie i kupiłeś bilet. Gdy coś pójdzie mie tak i urządzenie nie zczyta karty to dźwiękiem i kolorem czerwonym poinformuję Cię o tym. Koszt biletu to 1,50€ i można na nim jeździć 100 minut, tak wszyscy mówią. Można wiele razy przesiadać się na różne autobusy ale raz tylko można jechać metrem na tym bilecie.
Ja spotkałem w jednym z autobusow miejskich trzech kontrolerów w oznakowanych uniformach z czytnikami kart. Na prośbę kontrolera przykładasz swoją kartę płatniczą do czytnika kontrolera i wyświetla się twój czas przejazdu. Kontrolerzy obserwują też ludzi wchodzących do autobusu czy kupują bilety.

Może się komuś te informacje przydadzą.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości