Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rzym bilety online
#1 PostWysłany: 27 Sie 2012 17:34 

Witam, gdzie najtaniej można kupic bilet laczony do koloseum forum i palatynu? stron jest pelno ale prosilbym o jakas pewna gdzie mozna wydrukowac bilet. I na ktorej beda bilety ze znizka dla ludzi do 25roku
 Profil Relacje PM off  

Egipski raj z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 5* all inclusive w Hurghadzie za 1826 PLN Egipski raj z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 5* all inclusive w Hurghadzie za 1826 PLN
City break w Mediolanie 🇮🇹 Stolica mody i designu na weekend za 599 PLN 🛍️🏙️ City break w Mediolanie 🇮🇹 Stolica mody i designu na weekend za 599 PLN 🛍️🏙️
 Temat postu: Re: Rzym bilety online
#2 PostWysłany: 27 Sie 2012 18:43 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Jedyną stroną akredytowaną przez Ministerstwo Kultury do sprzedaży biletów jest ta strona http://www.ticketclic.it/Gb/HTML/musei/colosseo.cfm
Wszystkie inne to agencje/pośrednicy.
Natomiast jeśli chodzi o wydrukowanie w domu, jest to możliwe tylko dla biletów normalnych lub bezpłatnych. Bilety ulgowe można zakupić online, ale trzeba je odebrać na miejscu (można skorzystać wtedy z kasy dla grup bez stania w kolejce).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sie 2012 19:21 

na tej stronie jest ulgowy dla do 24go roku a na innych 25tego. mam 24 ale juz skonczone wiec nie wiem czy sie zalapuje
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sie 2012 20:06 

Koloseum jest zdaje się w remoncie więc biletow tam nie potrzebujesz.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sie 2012 20:17 

w remoncie ale caly czas otwarte dla zwiedzajacych. Kupilem 3 dla doroslych roznica w cenie 4e wiec bylo nie bylo
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sie 2012 20:48 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Maciek25 napisał(a):
Koloseum jest zdaje się w remoncie więc biletow tam nie potrzebujesz.

Już pisałam na forum, że Koloseum na razie NIE JEST W REMONCIE.
Prace restauracyjne mają się zacząć na początku grudnia tego roku (aczkolwiek o rozpoczęciu prac mówi się już od 2 lat, więc zobaczymy jak to w rzeczywistości będzie).
Natomiast nawet podczas remontu obiekt będzie dostępny dla zwiedzających.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Wrz 2012 17:06 
Awatar użytkownika

Odnośnie Koloseum... byłem w Rzymie ostatni tydzień sierpnia i remontu nie stwierdziłem - wszystko działa, ludzi mnóstwo, dzień, jak co dzień ;) Jedyne co zaszłyszałem to, że fontanna di Trevi ma być podobno nieczynna właśnie z powodu remontu.... ale kiedy, nie mam wiedzy - wiadomość niepotwierdzona, gdzieś jednym uchem zasłyszana.

Pozdrawiam i polecam... Rzym właśnie :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Paź 2012 08:51 

konradzik napisał(a):
na tej stronie jest ulgowy dla do 24go roku a na innych 25tego. mam 24 ale juz skonczone wiec nie wiem czy sie zalapuje

Ja we wrześniu kupowałam w kasie i wszyscy mieliśmy skończone 24 lata. Pani sprawdzala dowody i dała nam ulgowe bilety.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Paź 2012 18:12 

niebieski
http://www.ticketsrome.com/en/?gclid=CJ ... 3godQyEANg

Kupował ktoś może bilety na tej stronie? Jeśli tak, to bardzo proszę o podzielenie się informacjami, czy wszystko odbyło się bez problemów.

Myślicie, że warto kupić bilety do Ogrodów Watykańskich + Kaplica Sykstyńska? 29 euro to dość sporo, ale powoli żegnam się z tą sumą :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Lut 2017 01:16 

Kupiłem bilety do koloseum i forum romanum przez strone http://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm wszystko opłaciłem i dostałem dwa maile ale w żadnym nie ma załącznika z biletem. Mam te maile wydrukować i do kasy podejść w celu odebrania biletów czy jak?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Lut 2017 14:41 

Loty: 1
Kilometry: 562
specjal13 napisał(a):
Kupiłem bilety do koloseum i forum romanum przez strone http://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm wszystko opłaciłem i dostałem dwa maile ale w żadnym nie ma załącznika z biletem. Mam te maile wydrukować i do kasy podejść w celu odebrania biletów czy jak?

I jak co zrobiłeś, bo będę kupował bilety również przez neta.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Koloseum-bilety online
#12 PostWysłany: 24 Kwi 2017 19:17 

hej
Rozwiejcie proszę moje wszelkie watpliwosci
Chce kupic bilet online do koloseum-http://etickets.coopculture.it/index.php/en/index.php?option=com_snapp&view=event&id=C1F4480E-9F88-41FE-BD39-1C2283FF1AF9
Na stronie pisze że jest on wazny 2 dni. Rozumiem że od czasu wymiany vouchera w kasie na miejscu jego ważnosc ma 2 dni?
Czy ktos kupowal bilet przez ta strone i moze mi powiedziec czy w koncowym etapie rezerwacji podaje sie dzien kiedy sie planuje zwiedzic koloseum?
Czy jest osobna kasa do ktorej sie podchodzi zeby wymienc ten voucher?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Maj 2017 14:12 

Również podpinam się pod pytanie dot. online ticket na Colosseum+Forum Romanum+Palatyn.

Czy bilet uprawnia na 100% do wejścia bez kolejki, tzn. zeskanowania na bramce i wejściu dalej? Byłbym olbrzymie wdzięczny za tę informację.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Maj 2017 21:34 

Te bilety są bez sensu, można bez problemu szybko kupić bilet na miejscu tyłko trzeba iść do kasy forum romanum a nie Koloseum. Wtedy idzie się do kolejki w Koloseum która rozdwaja się na tych z biletami do zeskanowania i na tych do kasy.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Paź 2018 20:22 

O co chodzi z biletami na podziemia koloseum ?
Czy ten bilet uprawnia mnie do obejrzenia całego koloseum ( tego co jest w podstawowym bilecie ) plus płyta i podziemia koloseum ?
Jest jeszcze Underground + Panoramic view ...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Wrz 2020 20:28 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
Nieco odświeżę covidowo temat. Ze względu na obostrzenia, zwiedzanie Koloseum + podziemia odbywa się tylko z przewodnikiem w grupach liczących maks. 20 osób. W dodatku bilet można kupić jedynie online. I tutaj psikus, ponieważ do ceny biletu dolicza się 2 euro opłaty serwisowej i chyba 4 euro za to, że kupuje się online mimo, że taki jest wymóg. I tak też wygląda sytuacja z Muzeum Borghese i chyba z Muzeum Watykańskim. Dodatkowy wymuszony hajsik zawsze na propsie.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Wrz 2020 10:45 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Jeżeli chodzi o Koloseum to są wejścia z przewodnikiem i bez przewodnika a za zakup każdego biletu online dolicza się 2€ nawet jak jest to wejście bezpłatne dla np dzieci. Opłata dotyczy biletu a nie rezerwacji wiec jak są 4 bilety to doliczone jest 8€. Cały czas dostępne sa też tańsze bilety popołudniowe ale te schodzą dużo szybciej niż te normalne.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 24 Maj 2023 12:02 

Czy ktoś może kupował ostatnio bilety na Forum Romanum,bo niestety strona podana tutaj jako oficjalna się zawiesza i nie mogę kupić
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Maj 2023 23:03 

Może komuś się przyda, bilety kupione w kasach przy VIA San gregorio, warto przyjść ok 8, kasy sa czynne od 9 i można bez problemu kupić bilety
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Sie 2023 11:32 

platynowy
Gdyby był problem z dostępnością terminów to mam do oddania rezerwację wejścia do Koloseum na 20 sierpnia 13:10 dla dwóch osób z Roma Pass. (4 EUR opłaty administracyjnej opłacone)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości