Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Lip 2012 19:58 

Regulamin mowi ze w przypadku powyzej 3h moge miec zwrot albo przebukowanie i to faktycznie dziala kiedys z tego skorzystalem,
nie precyzuje natomiast sytuacji w ktorej jest mniej niz 3h (w sytuacjach niesprecyzowanych powinienem sie powolac na jakies prawo lotnicze?)
Jutro do nich zadzwonie ale moze ktos juz to kiedys rozwiazal?
Problem jest taki ze akurat te 2:35h sa kluczowe dla mnie i nie moge zaakceptowac takiej zmiany, jestem jedynie sklonny zmienic lot na dzien wczesniej.
 Profil Relacje PM off  

Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍 Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍
Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩 Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩
#2 PostWysłany: 11 Lip 2012 20:50 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
wapnoziom napisał(a):
Regulamin mowi ze w przypadku powyzej 3h moge miec zwrot albo przebukowanie i to faktycznie dziala kiedys z tego skorzystalem,
nie precyzuje natomiast sytuacji w ktorej jest mniej niz 3h (w sytuacjach niesprecyzowanych powinienem sie powolac na jakies prawo lotnicze?)
Jutro do nich zadzwonie ale moze ktos juz to kiedys rozwiazal?
Problem jest taki ze akurat te 2:35h sa kluczowe dla mnie i nie moge zaakceptowac takiej zmiany, jestem jedynie sklonny zmienic lot na dzien wczesniej.

Zdarzyło mi się kilkakrotnie, że zmieniono mi godzinę lotu o mniej niż 2 godziny i kiedy mi to nie pasowało oddano mi pieniądze bez żadnego problemu. Co prawda nie był to Ryanair, ale myślę, że w twoim przypadku może być podobnie. Skontaktuj się z nimi i powiedz, że nie możesz zaakceptować zmiany, bo kupiłeś bilet na konkretnych warunkach, które teraz nie są już zachowane.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lip 2012 21:00 

mam zamiar jutro do nich z samego rana dzwonic, wiem ze tak jest w normalnych liniach ale tutaj przewiduje maly problem z tym punktem regulaminu

9.1.2 Po akceptacji rezerwacji, przewoźnik powiadomi pasażera o planowanych godzinach lotów obowiązujących w danym momencie, które zostaną pokazane na Potwierdzeniu Rezerwacji/Planie Podróży pasażera. Istnieje możliwość zmiany planowanych godzin lotów przez przewoźnika po dokonaniu rezerwacji przez pasażera. Jeżeli pasażer poda przewoźnikowi swój adres email oraz kontaktowy numer telefonu, przewoźnik dołoży wszelkich starań w celu powiadomienia pasażera o wszelkich zmianach korzystając z powyższych form kontaktu. W sytuacjach innych niż opisane w art. 9.2 poniżej, jeżeli po dokonaniu rezerwacji lecz przed datą podróży przewoźnik zmieni godzinę odlotu o więcej niż trzy godziny, i taka zmiana jest dla pasażera niemożliwa do zaakceptowania a jednocześnie przewoźnik nie może dokonać dla pasażera rezerwacji na inny alternatywny lot zadowalający dla pasażera, pasażer będzie uprawniony do otrzymania zwrotu wszystkich kwot zapłacony w związku z rezerwacją zmienionego lotu, a przewoźnik nie będzie ponosił żadnej dalszej odpowiedzialności.

plus jeszcze jedna rzecz gdy ryanair zmienia lot powyzej 3h wysyla od razu link z mozliwoscia ubiegania sie o zwrot srodkow badz proponuje przebukowanie lotu, w obecnym mailu nie bylo slowa na ten temat...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Lip 2012 11:28 

o dziwo przelozyli bez zadnego problemu mimo ze bylo 3h mniej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości