Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Mar 2013 16:18 

Witam!

Nadarzyła się dobra okazja i potrzebuję szybkich odpowiedzi na ważne pytania dotyczące linii Ryanair.

Czy mogę lecieć samotnie mając 16 lat? (11.11.1996 urodzony)? Czytałem, że mogę, ale chcę się upewnić.

Co muszę wiedzieć z najważniejszych rzeczy dotyczących lotów? Będę leciał pierwszy raz więc nie wiem, czy wszystko dobrze przygotuję, co z bagażem, itd., czy się za niego dopłaca.. Czy mógłby ktoś w skrócie napisać najważniejsze zasady tego przewoźnika? Jeśli nie to proszę o linki, bo na prawdę nie chcę czytać całego regulaminu.

Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
 Temat postu: Re: Ryanair i wiek
#2 PostWysłany: 19 Mar 2013 16:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Możesz lecieć sam, bagaż podręczny max. 55x40x20 cm, max. 10 kg (1 na pasażera) jest w cenie biletu.

http://www.ryanair.com/pl/pytania/

Temat postu: Re: Ryanair i wiek
#3 PostWysłany: 19 Mar 2013 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Nie zapomnij o paszporcie i odprawie online :)

#4 PostWysłany: 19 Mar 2013 23:00 

a nie wystarczy dowód osobisty? :P Wyrobiłem go dość niedawno.. a paszport jest nieważny
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Mar 2013 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Jak masz dowod to ok :)

#6 PostWysłany: 20 Mar 2013 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Mam nadzieje ze nie pomagacie koledze uciec z domu :-)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Paź 2013 01:34 

Witam,
mam podobny problem, co kolega. Nie wiem jaki bilet mam kupić oraz czy będę mógł lecieć sam do Anglii. Jestem z maja 1997 roku. Mam kupić dla dorosłego czy dla dziecka? Jest mi to pilnie potrzebne.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Paź 2013 01:41 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Czemu chcesz kupować bilet dla dziecka jak masz 16 lat?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Paź 2013 18:26 

Nie byłem pewny, dlatego wolałem spytać. O taką odpowiedź właśnie mi chodziło. Dziękuję bardzo. Jeszcze jedno pytanie, potrzebne mi jest jakieś zezwolenie rodziców/zaświadczenie, że mogę sam poruszać się po Anglii i wejść na pokład samolotu?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Paź 2013 18:43 

JoeBlack napisał(a):
Nie byłem pewny, dlatego wolałem spytać. O taką odpowiedź właśnie mi chodziło. Dziękuję bardzo. Jeszcze jedno pytanie, potrzebne mi jest jakieś zezwolenie rodziców/zaświadczenie, że mogę sam poruszać się po Anglii i wejść na pokład samolotu?

Nie jest wymagane takie zezwolenie. Zarówno do wejścia na pokład jak i podróży po UK.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Paź 2013 03:00 

jacek69 napisał(a):
maciejwroclaw napisał(a):
JoeBlack napisał(a):

Nie jest wymagane takie zezwolenie. Zarówno do wejścia na pokład jak i podróży po UK.

Osoby ( bodajze) ponizej 12 r.z.musza podrozowac pod "opieka" osoby doroslej.
Jesli wiek myle, to prosze o sprostowanie.
Autor pytania napisal, ze ma skończone 16 lat.
Jeśli chodzi o ogólny przypadek to zależy to od konkretnej linii lotniczej a czasem także państwa urodzenia. Generalnie są duże rozbieżności w wieku osoby, która musi byc pod opieką dorosłego.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Lis 2016 22:29 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
podobne pytanie
ukończone 16 lat, lot WMI-BHX. Czy na kontroli paszportowej zarówno w Modlinie jak i w Birgminham nie będzie problemów, że 16 latek, sam do rodziny?

#13 PostWysłany: 01 Lis 2016 22:34 

srebrny
Nie będzie problemu,może zgodnie z prawem samodzielnie podróżować.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości