Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 385 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 23 Sty 2018 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
@grens priorytetow jest max 90 jak odkryli Ci co lecieli z/do Izraela ostatnio

mnie zastanawia na razie czy jak lece z dzieckiem i jestem zaproszony do kolejki priority to mi walizke zabiora czy nie.
albo czy zaproponuja zabranie jej juz przy check-inie jak bedziemy nadawac fotelik i brac naklejki do oklejenia wozka

ale nie jest tak ze nie moge spac z tego powodu, po prostu jestem troche ciekawy ;)
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#142 PostWysłany: 23 Sty 2018 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 519
Kilometry: 765 291
niebieski
@zbyhu Pytanie czy będziesz miał 2 podręczne czy 1? Jak 2 to na bank do luku. Przy 1 walizce loteria. Jak będziesz x-ty w kolejce to może się uda a może nie. Ja dziś 2x to obserwowałem (Hiszpania i Wlochy) i to pracownik obsługi lotniska decyduje.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 23 Sty 2018 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 64 407
zbyhu napisał(a):
@grens priorytetow jest max 90 jak odkryli Ci co lecieli z/do Izraela ostatnio
Aha. A już się cieszyłem, że wszyscy wykupią priorytet, i jedynym który wejdzie bez kolejki będę ją. ;)

#144 PostWysłany: 23 Sty 2018 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
joael napisał(a):
zbyhu Pytanie czy będziesz miał 2 podręczne czy 1?

2 walizki plus mala torba na aparat plus torba na ciuszki i pieluszki malego

ale jak mowie - nie robi mi to zadnej roznicy bo na fotelik i tak bedziemy czekac na tasmie, a na wozek przy samolocie
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 23 Sty 2018 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 38
Kilometry: 35 491
Ja lecę w piątek z Berlina Schönefeld - na 2 dzionki do makaronów. Raczej zabierzemy z żoną po plecaku - ona dodatkowo torebkę, która czas boardingu też będzie w plecaku. Plecaki takie 15-20L - jak na laptopa, zobaczę, czy zabiorą :) W sumie - to mam to w nosie, bo mi się nie spieszy. Niemniej jednak na wakacje, jest planowany szybki wypad z lotniska na pociąg - a wówczas zabranie bagażu już robi różnicę...
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 23 Sty 2018 13:59 

Loty: 141
Kilometry: 295 347
niebieski
--

joael napisał(a):
Na lotnisku w Walencji z rana był cyrk. Ludzi zatrzymywania już przed kontrolą kart pokładowych i Security. Ludzie byli skonsternowani. Obsługa sprytnie im podpiwiadala że mogą mieć 2 bagaże jak teraz dokupia pierwszeństwo. Do samolotu pozniej w normalnej kolejce Q stalo z 20os , reszta z priorytetem. Teraz jestem w Bergamo i to samo. Przed Security już każą przechodzić w 2 kolejkach. Priority i Q. Dużo osób nie wie o co chodzi. Mi babka kazała schować aparat do plecaka po czym 5min później musiałem go wyjac na Security :)

Rozumiem ze chodzi o Castellon? A jak mi nie przeszkadza ze mI ten bagaz wezma? Wiem ze,chodzi tylko o hajs ale jak przed security moga wylapywac?-to nie egipt gdzie przed wejsciem do budynku masz juz,security po raz pierwszy. Takie ciut bez sensu :)

#147 PostWysłany: 23 Sty 2018 21:29 
Awatar użytkownika

Loty: 519
Kilometry: 765 291
niebieski
Nie. Walencja to Walencja :)
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 23 Sty 2018 22:07 

Dzisiaj wracałem z Malty do Krakowa. Zarówno w MLA i KRK po ogłoszeniu o planowanym rozpoczęciu boardingu obsługa przechodziła się wzdłuż kolejki i sprawdzała bagaże, naklejkę otrzymywały tylko walizki na kółkach i duże torby sportowe. Wszystkie plecaki i małe bagaże można było brać do samolotu bez problemu (ja podróżowałem tylko z małą torbą podobnej do tej http://www.diversesystem.com/kolekcja-meska/torby-i-plecaki/torby/torba-sejrup,czarny.html#)
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#149 PostWysłany: 24 Sty 2018 00:22 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 413 529
niebieski
to samo miało w Gdańsku wracając do Krakowa
wszystkie walizki dostały żółte paski
plecaki śmiało można było zabrać na pokład :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 24 Sty 2018 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Mowa oczywiście o kolejce bez priority?
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 24 Sty 2018 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 413 529
niebieski
tak. zwykła kolejka
priority biorą wszystko co mają
i wchodzą kilka sekund szybciej :lol:
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 24 Sty 2018 13:19 

Loty: 291
Kilometry: 291 241
niebieski
Kraków-Cagliari: obsługa bardzo liberalnie podchodziła do bagażu.

Cagliari-Kraków: obsługa bezlitosna, atak dwóch pań, nie przepuściły nikomu. Do luku szły i walizki, i plecaki, i torby materiałowe, które nie mieściły się we wzorniku. W efekcie prawie puste przegrody nad głowami i 90% ludzi przy taśmie z bagażami.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 27 Sty 2018 19:00 

Loty: 141
Kilometry: 295 347
niebieski
Poznan na rejsie do Castellon -duze walizki naklejka I do luku. Kontroli wymiarow I wagi niet :) zobaczymy na powrocie. Bilet bez priority za 39zl :D troszke na stresira bi walixa o cm szersza niz 20cm

#154 PostWysłany: 28 Sty 2018 23:10 
Awatar użytkownika

Berlin Schonefeld - Pisa - torby na kółkach, duże plecaki - do luku. Pisa - Berlin - to samo. Miałem plecak 20L z Fortelaz (czy jakoś tam) - nawet nie spojrzeli. W Pisie na lotnisku zaraz za bramkami bezpieczeństwa - 4-5 dziewczyn z FR polowały na pasażerów z nalepkami na torby - nie wiem, czy namawiały na priority..
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 28 Sty 2018 23:23 

- czyli piszesz jak stanowią przepisy i jak to będzie obecnie wyglądać w 99% przypadków
- od 2 godzin przed lotem nie da się "namówić" kogoś do zakupu pierwszeństwa, wszelkie opłaty to karne opłaty np. za niewymiarowy bagaż podręczny, brak odprawy i opłata za to na lotnisku itp itd
 PM off  

#156 PostWysłany: 29 Sty 2018 00:12 
Awatar użytkownika

Byłem 3h przed lotem. Jakieś 15min wcześniej leciała inna FR do BCN.. Nie wiem, czy namawiały, ale na bodajże 3 otwarte stanowiska kontroli, 4-5 osób to dość sporo, tylko do oklejania..
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 29 Sty 2018 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 209 093
niebieski
W Modlinie wszystkie walizki z normalnej kolejki zostały oklejone żółtą taśmą. Część jeszcze przed gate, a część dopiero przy gate. W Palmie de Mallorca panie przeszły wzdłuż kolejki non-prioryty i okleiły wszystkie walizki oraz wszystkie większe torby materiałowe, a nawet duże (naprawdę duże :) damskie torebki). Nie wiem jak z plecakami, bo widziałam tylko jeden "duży podręczny", ale akurat w kolejce z priorytetem. Generalnie na obu lotach dużo miejsca w schowkach nad głowami. Liczba osób w kolejkach prioryty nieco większa, niż przed zmianą przepisów, ale nadal z 80-85% pasażerów stało w kolejce zwykłej.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 64 407
Teraz to już naprawdę nie ma sensu stać w kolejce, a wręcz przeciwnie. Oddasz bagaż na końcu to może pierwszy wyjedzie ;)

#159 PostWysłany: 29 Sty 2018 17:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Na 4 ostatnio loty zabrali mi tylko raz w GDN. Generalnie sprawdziła się u mnie taktyka, że siedzę sobie gdzieś z boku i obserwuję gate i nie dać się "złapać" obsłudze oklejającej bagaże pod bramką ;) Pod koniec boardingu szedłem pod bramkę i elegancko wbijałem się do samolotu z bagażami nie oklejony.
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 29 Sty 2018 17:41 

Anonymous napisał(a):
- od 2 godzin przed lotem nie da się "namówić" kogoś do zakupu pierwszeństwa

Czemu?

"Priority costs €5 if purchased at the time of the initial flight booking. If added via the manage my booking facility on our website, or via the Ryanair app (up to 40 minutes before the scheduled flight departure time) the fee is €6."

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage/What-cabin-baggage-can-I-carry

(nie znalazłem po polsku)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 385 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości