Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: RTW z Egiptu (biznes)
#1 PostWysłany: 13 Mar 2024 02:12 

HON fly4free
Ponownie "nie będę oryginalny", ale dziwne, że nikt (?) jeszcze nie napisał... zatem, za TD, gdzie znajdziecie bardzo dobrze opracowany temat, można złożyć RTW w klasie biznes, na ogromnej liczbie przewoźników ze Star Alliance, maksymalnie 15 prawdziwych stopów i 39000 mil. Wszystko - interaktywnie - klikając w punkty na mapie w serwisie RTW https://roundtheworld.staralliance.com/ ... -the-world
Oczywiście motyw to zacząć w CAI, korzystając nadal z faktu dewaluacji egipskiej waluty, w efekcie czego wydaje się, że wypasione RTW w klasie biznes jest osiągalne od około 3000 EUR. Ponieważ możliwości kombinacji są "miliony", do tego można sobie na danej trasie wybierać, którym przewoźnikiem, to i zabawa jest przednia 8-)
Orientacyjna cena (w EGP) się nalicza dynamicznie, ale końcowa jest zwykle wyższa. Banalny, wręcz skromny routing, typu CAI-WAW-NYC-SFO-SYD-SIN-CAI, wyszedł mi za jakieś 3500 EUR, ale podejrzewam, że bawiąc się w odpowiednie wybory przewoźników (zwykle po kilku na trasie), da się powalczyć... Co ciekawe, mapa interaktywnie dostosowuje się do reguł (np. "można przekroczyć Pacyfik tylko raz"), więc jak coś jest niemożliwe, to punkciki na mapie znikają. Wymagane jest też minimum 10 dni pomiędzy pierwszym i ostatnim lotem międzykontynentalnym. Nie wszystkie kreski da się w biznesie, trzeba uważać, zmieniać daty itp.
Innymi słowy - ciężka praca :lol: Komputer mocno się grzeje... :geek: Miłej zabawy (planowania, zakupów...).
Załącznik:
_n.png

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
18 ludzi lubi ten post.

#2 PostWysłany: 13 Mar 2024 06:42 

złoty
Wszyscy widzieli ale nikt sie nie skusił

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Mar 2024 07:16 
Awatar użytkownika

Loty: 499
Kilometry: 726 546
złoty
Widziałem i kombinowałem pod wakacje 2025 r. Wykorzystując fakt, że zmiana dat bez zmiany routingu jest za darmo. Zrobiłem bez problemów CAI-WRO jako pierwszy lot, żeby mieć już zapewnioną cenę. Szkoda że na koniec cenę podbija zawsze i raczej jest bliżej 4000 €. Niemniej zabawa była przednia przy planowaniu.
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Mar 2024 08:27 
Awatar użytkownika

złoty
man4business napisał(a):
maksymalnie 15 prawdziwych stopów

O ile dobrze pamiętam moje zabawy z tym czymś, to większym ograniczeniem jest max 16 odcinków - co wymaga troszkę większej gimnastyki przy takim np. Samoa.
 Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Mar 2024 10:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Najtańsza trasówka zaproponowana na TD kosztuje 3049 euro (nie sprawdzałem czy nie podbije ceny): Cairo – Beijing – Bangkok – Jakarta – Singapore – Taipei – San Francisco – New York – Cairo (loty transkontynentalne by EgiptAir i Eva).

Ostatnio edytowany przez Garmond, 13 Mar 2024 10:30, edytowano w sumie 1 raz
 Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Mar 2024 10:29 

HON fly4free
Nikt nie pisał bo taryfa stara jak piramidy, a wszyscy sobie o niej przypomnieli, gdy po spadku kursu EGP pojawiła się 3 na przodzie zamiast standardowej 4-5... Do bezpłatnej zmiany dat konieczne jest zabetonowanie lotów do pierwszego stopa i ich przelecenie zgodnie z planem, potem można się już bawić.
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 13 Mar 2024 20:25 
Awatar użytkownika

Darek M. napisał(a):
Widziałem i kombinowałem pod wakacje 2025 r. Wykorzystując fakt, że zmiana dat bez zmiany routingu jest za darmo. Zrobiłem bez problemów CAI-WRO jako pierwszy lot, żeby mieć już zapewnioną cenę. Szkoda że na koniec cenę podbija zawsze i raczej jest bliżej 4000 €. Niemniej zabawa była przednia przy planowaniu.

Po zakupie i przed pierwszym lotem cena może się zmienić? Innymi słowy, najlepiej lecieć przez Polskę od razu?
 Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Mar 2024 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 499
Kilometry: 726 546
złoty
Jak zmienisz pierwszy lot to cena będzie przeliczona na nowo i można zakładać że będzie spora dopłata. Najlepiej jakoś szybciej wylatać albo mieć już termin startu pewny.
 Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 13 Mar 2024 21:05 

HON fly4free
Najlepiej wybrać taki pierwszy lot - co ważne do pierwszego stopa a nie tylko pierwszy segment jako taki - żeby go przelecieć dokładnie tak jak zarezerwowane. Potem zmiana będzie kalkulowana na historycznej taryfie, za samą pierwszą zmianę nie ma dodatkowej opłaty i jedynie może ewentualnie spodziewać się jakiejś drobnej korekty podatków lotniskowych i opłat, gdyby uległy modyfikacji w międzyczasie.

Czyli można zrobić CAI-WAW(stop)-... i po przeleceniu tego odcinka można będzie zmienić daty pozostałych.
 Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

[ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości