Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2012 15:51 

Witam,zarezerwowalem 3 -osobowy pokój w pensjonacie w Rzymie na majowy weekend z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem za 15 euro od osoby za dobę.Parę dni póżniej cena podskoczyla do 30 euro .Wpłacilem 10% zaliczki i dostalem potwierdzenie rezerwacji z hostelbookers w języku polskim.Ponieważ rezerwuję po raz pierwszy mam obawy , co będzie jak hotelarz zażąda wyższej ceny ,nie znam ani włoskiego czy angielskiego,syn zna w stopniu podstawowym .Nie wiem nawet jak reklamować w razie problemów ,nie ma telefonu do pośrednika ,tylko meilem ,czy w niedziełę są jakieś dyżury w hostelbookers ?Czy ten pośrednik jest wiarygodny ? Proszę o porady co robić w takiej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

Śladami Śladami "Gry o Tron" ⚔🎬 Czerwcowy Dubrownik za 803 PLN ✈️ + 🛌
Oblotówka po najlepszych zakątkach Malezji za 2805 PLN ☀️ Plażowanie 🏝 zabytki UNESCO 😍 i baseny infinity 💦 Oblotówka po najlepszych zakątkach Malezji za 2805 PLN ☀️ Plażowanie 🏝 zabytki UNESCO 😍 i baseny infinity 💦
#2 PostWysłany: 27 Sty 2012 16:02 

niebieski
Nie na mowy, żeby zażądali od Ciebie większej opłaty niż ta, którą zaakceptowałeś robiąc rezerwację. Na miejscu zapłacisz tylko kwotę, która zostanie po odjęciu zaliczki. Hostelbookers.com jest raczej wiarygodnym portalem. Nie przejmuj się i udanego zwiedzania Rzymu!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sty 2012 16:33 

Dzięki ,trochę mnie uspokoiłeś.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2012 20:41 
Awatar użytkownika

wildol napisał(a):
Witam,zarezerwowalem 3 -osobowy pokój w pensjonacie w Rzymie na majowy weekend z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem za 15 euro od osoby za dobę.Parę dni póżniej cena podskoczyla do 30 euro .Wpłacilem 10% zaliczki i dostalem potwierdzenie rezerwacji z hostelbookers w języku polskim.Ponieważ rezerwuję po raz pierwszy mam obawy , co będzie jak hotelarz zażąda wyższej ceny ,nie znam ani włoskiego czy angielskiego,syn zna w stopniu podstawowym .Nie wiem nawet jak reklamować w razie problemów ,nie ma telefonu do pośrednika ,tylko meilem ,czy w niedziełę są jakieś dyżury w hostelbookers ?Czy ten pośrednik jest wiarygodny ? Proszę o porady co robić w takiej sytuacji?

Miałem niedawno taką przygodę z tym portalem. Zarezerwowałem pensjonat 32E za noc. Następnego dnia otrzymałem maila z pensjonatu, że cena będzie wyższa - 60E za noc z powodu pomyłki. Nie zgodziłem się na zmianę warunków rezerwacji. Korespondęcję z hotelem przesłałem do Hostelbookers i poprosiłem o zwrot zaliczki. Byłem mile zaskoczony gdy na drugi dzień, w niedzielę dostałem maila z Hostelbookers z przeprosinami i obietnicą zwrotu depozytu. Pieniądze wróciły na kartę. Chcę wierzyć, że był to błąd hotelarza a nie próba wyłudzenia pieniędzy. Tak czy inaczej Hostelbookers zdał egzamin na 6.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sty 2012 05:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
wildol napisał(a):

zapewne po rezerwacji otrzymałeś na adres email, potwierdzenie dokonania rezerwacji ?
na tym potwierdzeniu powinieneś mieć napisane ile musisz zapłacić na miejscu w PLN lub w E
ja rezerwowałem ostatnio też Rzym za 10e osoba w pokoju 4 os.
jedyny dodatek do należnej kwoty jaki płaciłem na miejscu to podatki 8e za 4os.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sie 2013 18:03 

Loty: 26
Kilometry: 40 458
Nie chciałem zakładać nowego tematu to zapytam tutaj. Z góry sory za zaśmiecanie ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info. Mianowicie chodzi mi o taka sprawę. Zarezerwowałem na hostelbookers.com sobie noclegi na najbliższy wyjazd (pierwszy raz) wszystko ok zaliczka pobrana, informacja ile mam dopłacić na miejscu jest, nawet napisałem to hoteli maila żeby potwierdzili moją rezerwacje czy wszystko jest ok, odpowiedzi dostałem, że tak. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Chodzi o potwierdzenie rezerwacji które mam wziąć ze sobą. Czy mam tylko i wyłącznie wydrukować maila (po polsku) który dostałem od hostelbookers i z tym zgłosić się do recepcji, że ja to ja, to moja rezerwacja i tyle i tyle mam dopłacić? Głupie pytanie na serio nie wiem czy dobrze robię czy jakoś inaczej się to załatwia. :oops:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Sie 2013 18:58 

niebieski
AKOO napisał(a):
Nie chciałem zakładać nowego tematu to zapytam tutaj. Z góry sory za zaśmiecanie ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info. Mianowicie chodzi mi o taka sprawę. Zarezerwowałem na hostelbookers.com sobie noclegi na najbliższy wyjazd (pierwszy raz) wszystko ok zaliczka pobrana, informacja ile mam dopłacić na miejscu jest, nawet napisałem to hoteli maila żeby potwierdzili moją rezerwacje czy wszystko jest ok, odpowiedzi dostałem, że tak. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Chodzi o potwierdzenie rezerwacji które mam wziąć ze sobą. Czy mam tylko i wyłącznie wydrukować maila (po polsku) który dostałem od hostelbookers i z tym zgłosić się do recepcji, że ja to ja, to moja rezerwacja i tyle i tyle mam dopłacić? Głupie pytanie na serio nie wiem czy dobrze robię czy jakoś inaczej się to załatwia. :oops:

Zawsze brałem ze sobą maila od hostelbookers.com z potwierdzeniem rezerwacji. Tylko, że te potwierdzenia były po angielsku, a nie po polsku; przynajmniej 2 lata temu; nie zaszkodzi, jak weźmiesz ze sobą również tę odpowiedź z hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Sie 2013 19:21 

Z tego co pamietam to w rezerwacji z hostelbookers jest podany numer rezerwacji ktory recepcjonista potwierdza w komputerze i to bez znaczenia czy potwierdzenie jest po polsku czy po angielsku . Niczym sie nie przejmuj i jedz najwyzej jesli cos sie stanie (odpukac!) to reklamuj w hostelbookers ale wg mnie to najlepszy portal do rezerwacji ...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Wrz 2013 00:29 

Loty: 26
Kilometry: 40 458
Maile mam przygotowane i tak jest na nich nr rezerwacji no ale jeszcze tak jak Grzegorz40 podpowiedział wezme maile od hoteli na wszelki wypadek. Dzieki za odp. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości