Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2025 18:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak wiem, jest o tym temat w Revolucie ale gubi się z innymi pytaniami

Ale wróćmy do sedna, do revpoints dołączył FlyingBlue gdzie za każdy 1 RevPoint dostaje się 1 milę

https://www.flyingblue.com/en/earn/part ... ntent=main
 Profil Relacje PM off  

Jarmark świąteczny w stolicy Litwy 🎄 Loty do Wilna i 4* hotel za 619 PLN ❄️ Jarmark świąteczny w stolicy Litwy 🎄 Loty do Wilna i 4* hotel za 619 PLN ❄️
Tygodniowy rejs przez Maderę i Kanary za 1585 PLN🔥 Loty z Polski + 878 PLN ✈️🧳 Pełen pakiet Tygodniowy rejs przez Maderę i Kanary za 1585 PLN🔥 Loty z Polski + 878 PLN ✈️🧳 Pełen pakiet
#2 PostWysłany: 23 Wrz 2025 19:14 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
A tak z ciekawości - przystępując do zbierania punktów, trzeba najpierw zaakceptować długie trzy ekrany regulaminów. Czytaliście je i zaakceptowaliście świadomie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Wrz 2025 20:09 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
@boots ty na poważnie pytasz? na końcu i tak nie ma opcji "nie zgadzam się z pkt 14" :D
W takich programach jak cię będą chcieli wydymać to i tak znajdą sposób, chyba że za każdym razem konsultujesz z prawnikiem, ale wtedy nie podpiszesz żadnej umowy.
Ja nie czytam. I tu taki przykład na żywo: już dowiedziałem się że ubezpieczenie podróży to usługa finansowa i nie liczy się do programu. Nawet jakbym przeczytał regulamin to i tak bym na to nie wpadł, bo jako usługa finansowa to mogą sobie wymyślić co im się podoba. I takich niespodzianek w każdym regulaminie są tysiące, lepiej się z tym pogodzić i wyciągać wnioski na przyszłość (uczyć się na błędach) zamiast to czytać. Ale oczywiście na pewno zaraz znajdą się tacy co uważają że czytanie każdego regulaminu ma sens.

#4 PostWysłany: 23 Wrz 2025 20:16 

srebrny
Tak, pytam poważnie. Ja przeczytałem i nie zaakceptowałem. Nie życzę tego nikomu, ale może spotkać kogoś nieprzyjemna i kosztowna niespodzianka.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Wrz 2025 20:45 

złoty
@boots Domyślam się, że chodzi o: "Jeśli będziemy musieli cofnąć punkty, które już zostały wydane, konieczne będzie ich zakupienie lub wymiana albo zwrot korzyści uzyskanej za te punkty. Wyobraźmy sobie na przykład, że otrzymano 100 punktów za dokonanie zakupu w Sklepach. Następnie wykorzystano 100 punktów, aby otrzymać rabat 10 GBP na Noclegi, co pozostawia saldo punktów równe 0. Gdyby następnie zakup w Sklepach został cofnięty, 100 punktów również zostałoby cofniętych, co skutkowałoby ujemnym saldem. Aby to skorygować, konieczne byłoby zrealizowanie Aktywności Przynoszącej Punkty na 100 punktów lub zwrot korzyści uzyskanej dzięki wymianie punktów. W przypadku gdy podejmujemy działania w celu cofnięcia punktów (stwierdzając na przykład, że transakcja, za którą zdobyto punkty, została zwrócona), jesteśmy upoważnieni do obciążenia konta płatniczego w celu zwrotu korzyści uzyskanej dzięki wymianie punktów, jeśli saldo RevPoints spadnie poniżej zera."

W innym miejscu jest napisane, że wartość jednego punktu to 0,02EUR, więc kosztowna niespodzianka to 2,00 EUR za 100pkt.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Wrz 2025 20:56 

srebrny
Chodzi mi o coś poważniejszego - akceptacja regulaminów płatnych planów dla Polski, a tam:
Cytuj:
Aby móc skorzystać ze świadczeń z tytułu ubezpieczenia podróżnego, musisz mieć ukończone 18 lat i w pełni opłacić podróż za pomocą konta w Płatnym Planie
.
We wcześniej akceptowanych umowach tego nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Wrz 2025 20:59 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Dobra, pytanie kiedy wszyscy użytkownicy będą mieli tę opcję? Bo może bym nawet przeczytał ten regulamin, ale mi go wysłać jakoś nie chcą.
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 23 Wrz 2025 21:45 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
@boots ale te regulaminy podpisują tylko osoby które wcześniej nie korzystały z płatnych planów i nie zaakceptowały ich wcześniej. Jeśli ktoś miał wcześniejszą wersję zaakceptowaną to teraz nie musi nic podpisywać i nic mu się nie zmieni. A mając standard i chcąc wykupić ubezpieczenie i tak trzeba przejść na premium i zaakceptować tą wersję regulaminu więc to nic nie zmienia wg mnie.

#9 PostWysłany: 23 Wrz 2025 21:52 

srebrny
Nie jest tak, jak piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Wrz 2025 22:37 

boots napisał(a):
Chodzi mi o coś poważniejszego - akceptacja regulaminów płatnych planów dla Polski, a tam:
Cytuj:
Aby móc skorzystać ze świadczeń z tytułu ubezpieczenia podróżnego, musisz mieć ukończone 18 lat i w pełni opłacić podróż za pomocą konta w Płatnym Planie
.
We wcześniej akceptowanych umowach tego nie ma.
Podobno jest to regulamin ogólny i ten fragment nie dotyczy Polski.

Image

https://help.revolut.com/pl-PL/help/ins ... n-holiday/

https://help.revolut.com/pl-PL/help/ins ... insurance/

https://www.xcover.com/en/pds/revolut-metal-eu
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Wrz 2025 22:43 

srebrny
Powyższe nie jest ani regulaminem, ani warunkami akceptowanej umowy. Jednakże przy akceptacji Revpoints jednocześnie akceptujesz cytowany przez mnie warunek jako fragment umowy.
Bez zgody na zdobywanie punktów możesz przejść np. na Metal i tam w umowie i warunkach ubezpieczenia nie ma takiego zapisu.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Wrz 2025 04:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale o co to kruszenie kopi? Wiekszosc KK, jak nie prawie wszystkie, ma taki zapis.
 Profil Relacje PM off
to_ja lubi ten post.

#13 PostWysłany: 24 Wrz 2025 08:36 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
@jaco027: o to że to jest bardzo istotne zastrzeżenie dla niektórych, no i pytanie czy ono wtedy wchodzi w życie...
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#14 PostWysłany: 29 Wrz 2025 14:51 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 191 696
niebieski
Pytanie do osob posiadajacyj ultra: czy gdy wchodzicie w oferty sklepy, to macie oferty 20/10 czy 20/5?

#15 PostWysłany: 29 Wrz 2025 15:55 
Awatar użytkownika

złoty
No właśnie ostatnio też się nad tym zastanawiałem - punkty za oferty specjalne, np. Temu mnożą się im wyższy plan czy w tym przypadku czy standardowy czy ultra, to tyle samo?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 29 Wrz 2025 18:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Na ja nie wiem czy jest w ogóle ktoś kto ma Rev Points na Ultra. Jest tu kilka osób z Ultra (ja m.in.) i każdy z nas czeka i czeka i czeka... :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Wrz 2025 21:57 

platynowy
Ja z ultra od pierwszego dnia miałem. Plan nie jest kluczem.
 Profil Relacje PM off
ofer lubi ten post.

#18 PostWysłany: 29 Wrz 2025 22:29 
Awatar użytkownika

złoty
No i ile masz punktów np. za Temu?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 29 Wrz 2025 23:15 

platynowy
20/5
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 29 Wrz 2025 23:20 
Awatar użytkownika

złoty
Czyli o ile nie jest to ustalane indywidualnie, to plan ma znaczenie, bo u mnie na Metalu jest 20/10 i jest to najwyższy dostępny przelicznik w ofertach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości