Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#921 PostWysłany: 28 Sty 2018 10:38 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Raphael: jest to zatem błąd w rozpoznawaniu karty - zgłoś na support. PSD2 dotyczy kart wydanych w ramach EU więc jak widzi to jako kartę spoza stąd informacja o opłacie. Mnie kiedyś debetówkę z PEKAO widziało jako kredytową i chciało opłaty - po zgłoszeniu na support problem rozwiązany.
 Profil Relacje PM off  

Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN
#922 PostWysłany: 28 Sty 2018 10:38 

Dziwna sprawa, karta którą zawsze doładowywalem bez opłat, dzisiaj niestety jest naliczane około 1.29 %

Jest to kartą debetowa MasterCard do konta firmowego w mbanku.
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 28 Sty 2018 10:58 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
ja wczoraj ladowalem kk i bez oplat. Nie wiem od czego to zalezy

Ostatnio edytowany przez michzak, 29 Sty 2018 09:05, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 28 Sty 2018 11:08 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@sqbaluki - odpowiedź na Twoje pytanie jest tabeli opłat:

"Please note that if you top up with a card that has not been issued within the EEA (e.g. a US based card) or you top up with a commercial card then we may charge a small fee just to cover our costs."

Chodzi o to że nie jest to karta prywatna,
 Profil Relacje PM off
sqbaluki uważa post za pomocny.

#925 PostWysłany: 28 Sty 2018 11:23 

niebieski
@becek No cóż, człowiek się rozwija i nabiera doświadczenia a tylko krowa (i Bóg... ;) ) zdania nie zmieniają. Zresztą chyba przesłanie ogólne się poniekąd zgadza- grunt, że nie dajemy się doić typowym bankom na 5-6% programowo.

Przede wszystkim po kilkukrotnym porządnym "testowaniu", przestałem się "bać" revolutowej pre-paidowości. Karta zadziałała praktycznie wszędzie. Do tego dodali mnóstwo nowych rachunków walut, więc weekendowy narzut jest ogólnie mniej bolesny.

Jednocześnie po rozbijaniu się na Ukrainie, Węgrzech i gdzie tam jeszcze, zaczęła mnie irytować zależność od USD jako waluty "pośredniej" w AK.
Jeśli komuś zależy na wyciśnięciu realnego kursu waluty docelowej w/s do PLN, to trzeba kupować bardzo dokładnie i na bieżąco. Tymczasem na AK wciąż leżą mi dolary kupione po 3,8zł ;)

A do tego interfejs- Alior zapowiadał na wiosnę, dla nas naiwnych, że kantor otrzyma nowy system i aplikację. Tak, tak...

@Raphael W tej chwili doładowałem Revoluta kartą kredytową z mBanku bez opłat. U mnie tabela nadal mówi "bez opłat". Dostęp do tabeli przez aplikację Profil -> Regulaminy.
 Profil Relacje PM off  

#926 PostWysłany: 28 Sty 2018 13:41 

Z ciekawostek, Revolut wydaje też teraz karty Visa. Na razie tylko w kilku krajach (np. Holandia), ale wystarczy podać adres Holenderski przy rejestracji i też dostaniemy wirtualną Visę. Nie wiem, czy da się zakombinować z fizyczną. Potem oczywiście możemy i tak doładowywać konto złotówkowe. Mi się przydało, bo akurat strona nie akceptowała niczego innego niż Amex i Visa...
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 28 Sty 2018 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
@seal w apce tabelę opłat mam taką samą jak @john_doe czyli doładowanie KK za darmo, a na stronie pisze co innego. Przy dodawaniu nowej karty miałem informację, że doładowanie KK "generuje drobną opłatę"... spróbowałem, dodałem i zasiliłem rachunek: przy zasilaniu wyświetliło info, że "bez opłaty", w blokadach banku wyświetliła się kwota doładowania bez dodatkowych opłat.

#928 PostWysłany: 28 Sty 2018 15:19 

srebrny
mmateoo napisał(a):
Z ciekawostek, Revolut wydaje też teraz karty Visa. Na razie tylko w kilku krajach (np. Holandia), ale wystarczy podać adres Holenderski przy rejestracji i też dostaniemy wirtualną Visę. Nie wiem, czy da się zakombinować z fizyczną. Potem oczywiście możemy i tak doładowywać konto złotówkowe. Mi się przydało, bo akurat strona nie akceptowała niczego innego niż Amex i Visa...

Ja mam wirtualną VISE z adresem PL - chyba każdy teraz może dodać
BarneyGF lubi ten post.

#929 PostWysłany: 28 Sty 2018 20:25 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
vivere napisał(a):
hadaska napisał(a):
Tak -zwróciłam się do Pawła.Odpowiedział,ze wygodniej byłoby mu spotkać się z kilkoma zainteresowanymi (nie indywidualnie z każdym z osobna) np w przyszłym tygodniu.Są chętni na spotkanie?

+1
maila pisałem ale odpowiedzi nie dostałem

Komuś się udało umówić na spotkanie?

#930 PostWysłany: 28 Sty 2018 21:13 

Loty: 13
Kilometry: 21 581
Ciągle nie ) nie udało się umówić na spotkanie...

Ostatnio edytowany przez michzak, 29 Sty 2018 08:45, edytowano w sumie 1 raz
Powtórzona treść posta
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:01 

niebieski
Chce zamówić kartę Revolut i mam pytanie czy jak doładuje w złotówkach to przy płatności np w sklepie w Izraelu ( nie będę miał netu) muszę wcześniej wymienić zł na szekle czy automatycznie przeliczy po kursie Revolut szekle na złotówki ?

#932 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
automatycznie
 Profil Relacje PM off
daffi22 uważa post za pomocny.

#933 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:12 
Awatar użytkownika

platynowy
A przy okazji poprzedniego pytania, czy moglibyście mi wyłożyć, przy jakich okazjach jest rzeczywiście potrzebne, by przewalutować złotówki i mieć daną walutę na właściwym dla niej koncie revolut? Skoro aplikacja sama automatycznie przelicza PLN na koncie na walutę płatności, to zastanawiam się, po co w ogóle mieć w revolucie konta w innych walutach?

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:19 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
tez sie nad tym zastanawiam i jedyne co przychodzi mi do glowy to ze majac lokalna walute nie placisz 1% w weekendy.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#935 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:21 
Site Admin
Awatar użytkownika

To, co @Kian napisał + może jeszcze jak masz dostać z czyjegoś Revoluta walutę, to konto może się przydać
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#936 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 211
Kilometry: 384 488
niebieski
przy okazji pytanie. Jeżeli mam w portfelu revoluta np złotówki, euro i dolary a kupuję w szeklach to z jakiego konta zabierze mi pieniądze i czy ewentualnie mogę mieć na to wpływ?
 Profil Relacje PM off  

#937 PostWysłany: 29 Sty 2018 13:42 
Site Admin
Awatar użytkownika

Najpierw pewnie spróbuje wziąć z USD, później z PLN. Pamiętaj, że cała kwota musi być na jednym koncie, nie możesz rozbić na 3 transakcje i po trochu z każdego konta
 Profil Relacje PM off

#938 PostWysłany: 29 Sty 2018 14:12 

niebieski
smatekk napisał(a):
przy okazji pytanie. Jeżeli mam w portfelu revoluta np złotówki, euro i dolary a kupuję w szeklach to z jakiego konta zabierze mi pieniądze i czy ewentualnie mogę mieć na to wpływ?

Bierze PLN, przynajmniej mi tak wzięło jak zagalopowałem się z zakupami i na subkoncie szeklowym nie wystarczyło mi na kolejną transakcję.
 Profil Relacje PM off
smatekk uważa post za pomocny.

#939 PostWysłany: 29 Sty 2018 14:15 

niebieski
tropikey napisał(a):
A przy okazji poprzedniego pytania, czy moglibyście mi wyłożyć, przy jakich okazjach jest rzeczywiście potrzebne, by przewalutować złotówki i mieć daną walutę na właściwym dla niej koncie revolut? Skoro aplikacja sama automatycznie przelicza PLN na koncie na walutę płatności, to zastanawiam się, po co w ogóle mieć w revolucie konta w innych walutach?

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
Proste, chcesz kupic dana walutę po określonym kursie, avnie bieżącym z dnia transakcji.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off

#940 PostWysłany: 29 Sty 2018 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 205 856
Ja kupuję walutę, aby potem zrobić przelew - bez subkonta w walucie się tego nie zrobi.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości