Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#901 PostWysłany: 26 Sty 2018 21:01 

chiniol napisał(a):
Czy wypłaty z bankomatów z limitem kwotowym bez prowizji dotyczą danego miesiąca kalendarzowego czy 30 kolejnych dni? Czy jeśli wypłace pieniądze z bankomatu 27.01 i 01.02 to obie transakcje wlicza się do limitu miesięcznego czy osobno jako styczeń i luty?

Kod:
If you joined before 16 March 2017 your billing cycle for all charges goes by Calendar month. If you joined after 16 March 2017, you go by Rolling month. In your case it is a calendar month. This does not apply to a free withdrawal limit though.

Co prawda u mnie jest inaczej i revolut nie potrafi tego naprawić mimo że w regulamin swoje, to ich systemy swoje.
 PM off  

Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN
Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰 Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰
#902 PostWysłany: 26 Sty 2018 21:54 

Ktoś przeszedł z kantoru aliora na revolta? Warto?
 Profil Relacje PM off  

#903 PostWysłany: 26 Sty 2018 21:55 

srebrny
Najlepiej mieć to i to.

#904 PostWysłany: 26 Sty 2018 22:03 

niebieski
kupuje znajomym waluty na wyjazdy zazwyczaj na revolucie jest 0.01 do 0,015 taniej niz na alior kantor niestety jesli chcesz gotowke podjac w oddziale po przekazaniu jej do aliora to trzeba czekać dwa dni robocze
 Profil Relacje PM off
lukas-tur lubi ten post.
lukas-tur uważa post za pomocny.

#905 PostWysłany: 26 Sty 2018 22:12 

niebieski
@hetman
Tyle idzie przelew?

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 26 Sty 2018 22:22 

niebieski
jeśli kupiłem na revolucie w poniedziałek i od razu zlecilem przelew to banknoty w oddziale mogłem odebrać w środę. dla kumpli bez różnicy bo w mojej dziurze kantoru nie uswiadczysz. jesli kupilem w piatek to kasa była we wtorek. W moim wypadku tylko euro ale sądzę ze dolar czy funt wygląda identycznie . moze inny forumowicz potwierdzi?
 Profil Relacje PM off
baja uważa post za pomocny.

#907 PostWysłany: 27 Sty 2018 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Jest jeszcze RKantor z dobrymi kursami a na start 1500 jednostek po średnim NBP. Mają tam giełdę bez prowizji i można kupić nawet po lepszym kursie niż średni. Teraz więc korzystam z trzech rozwiązań (Kantor Aliora, Revolut i RKantor).
 Profil Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 27 Sty 2018 17:24 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
ja jestem zachwycony. tego mi brakowalo. wczoraj kupowalem loty w funtach,dolarach i peso filipinskich i w koncu nie musialem myslec ktora karta za co placic.

polecam.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#909 PostWysłany: 27 Sty 2018 18:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale po co "przechodzić" skoro można korzystać z jednego i drugiego :D
baja napisał(a):
Ktoś przeszedł z kantoru aliora na revolta? Warto?

#910 PostWysłany: 27 Sty 2018 18:57 

niebieski
Skoro dyskusja się lekko rozluźnia- może to i lepiej zresztą, niż 101-sze pytanie o to, czy karta kosztuje 10 czy 25zł- to ciężko mówić jednoznacznie, co lepsze i do czego warto "przejść".

Na wszelkie tego typu usługi trzeba spojrzeć całościowo- każda jedna pozwala ominąć bankowe, chore, nieprzyzwoite, narzuty na transakcje kartowe wykonane w walutach. Jeśli ktoś nie postępuje zgodnie z duchem F4F i nie jest typem, który lubi drążyć, dociekać i doskonalić, to zarówno Alior Kantor jak i Revolut, a nawet walutówki w kilku polskich bankach to już będzie zwycięstwo nad systemem- chociaż Alior Kantor i tak ma stosunkowo stromą learning curve i biada tym, którzy pomylą karty ;) Kilka groszy różnicy w kursie jest drugorzędne.

Wchodząc jednak w szczegóły- tak, ja Revoluta zacząłem traktować jako rozwiązanie pierwszego wyboru i ogólnie jest to usługa znacznie ciekawsza niż Alior Kantor.
Aplikacja mobilna urzeka tym, w jaki sposób ją skonstruowano i jak intuicyjna jest w obsłudze. Koncepcja zdobywania walut po kursie międzybankowym to klasa sama w sobie i zazwyczaj pozwoli na jeszcze większe oszczędności niż jakikolwiek kantor.

Jak szczegóły to i diabeł- którego aktualne wcielenie pozwoli dokonać ostatecznej decyzji. I tak poza kartą Revolut oczywiście, na pewno kartę EUR Aliora lub T-Mobile wezmę do strefy Euro, o ile akurat nie dysponuję większym plikiem gotówki.
Bo czasem 800zł / 1600zł (bo żona ;) ) bezpłatnej wypłaty z bankomatu może nie wystarczyć, a Alior zapewnia wypłatę/y dowolnej wysokości.
Alior USD będzie nieoceniony na Ukrainie- o ile akurat planuję nabycie nowych USD na taki właśnie rachunek, bo zapłacenie Revolutowi narzutu dochodzącego do 3% w weekendy zaczyna mijać się z celem. A może będę preferować Visę Pocztowego?

Revolut będzie na pewno kartą pierwszego wyboru na krótszych city-breakach w FYROMie czy na Węgrzech, gdzie mogę wypłacić do 800zł w walucie, nawet robiąc to na 10 razy i nie martwiąc się o powrót z nadmiarem denarów czy forintów.

Przy transakcjach bezgotówkowych w walutach "głównych" również- bo kursu międzybankowego na parach EUR, USD, GBP / PLN nie pobije póki co nikt.

Z drugiej strony będę jednak uważać w weekend, a w końcu to idealny czas na citybreak, czy aby narzut weekendowy nie był za duży. Kiedy tylko to możliwe, nabędę walutę w piątek wieczór czasu UK. W tyle głowy przy każdej transakcji pojawi się lekki dreszczyk emocji, czy aby na pewno pre-paid zadziała OK.

W przyszlości z niecierpliwością czekam na pojawienie się Monzo i N26 na polskim rynku. Doładowanie w PLN, do tego Mastercard przeliczany bezpośrednio na PLN bez stałych opłat miesięcznych, a bankomaty na warunkach takich jak w Revolut, czyli do 800zł za darmo. I nie interesują nas już weekendowe narzuty i niebezpieczeństwo "wahnięć" kursów mało płynnych walut. Ot co.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#911 PostWysłany: 27 Sty 2018 19:07 
Awatar użytkownika

srebrny
john_doe napisał(a):
kaviorwiki napisał(a):
Warto posiadać tą kartę? Ma ktoś doświadczenie,chodzi mi głównie o płatności głównie w euro i dolarach?

Pierwszy raz muszę- częsciowo- podzielić zdanie bęcka i Jego niewyszukane metody wyśmiewania pytań ;)

Bo Revolut to cała, w tej chwili już dość skomplikowana (sic!) usługa. Może gdybyś spytał konkretniej, nawet o coś, co już było wałkowane 10 razy, byłoby łatwiej. Np. ile kosztuje karta, jakie są limity wypłat z bankomatów itd. Ale nie- "czy warto?". Jedyne co warto, to upić się warto.

Sama idea tej usługi to strzał w dziesiątkę. Ale tak poważniej i bardzo ogólnie- nie, nie warto, póki wiesz jak korzystać z Alior Kantora, zwłaszcza we współpracy z T-Mobile Usługi Bankowe.

Polityka cenowa i przejrzystość oferty Revoluta- paradoksalnie- jest naprawdę kiepska.
Karta kosztuje, markup w weekendy, markup na "illiquid"- zresztą mocno niejasny, niejasny limit wypłat (bo niekoniecznie na miesiąc kalendarzowy, czasem od "miesięcznicy" założenia konta, ostatnio zresztą zmienili ten limit na 800zł z 200EUR, wiedzieliście?), tragiczny support.
Zobaczysz lepsze kursy niż w Kantorach ale jedynie w ciągu tygodnia i jedynie na głównych walutach. Zresztą kwestia różnicy o około 1grosz.

Poobserwujcie sobie za to czasem kursy innych walut, zwłaszcza w weekend. Przeliczcie procenty. Można się nieźle zdziwić- w/s do kursów MC. Przy odrobinie szczęścia + po przekroczeniu limitu wypłat z bankomatów, ocieramy się albo przebijamy tak atrakcyjne warunki jak np. w mBanku. Także miodzio.

Za to aplikacja mobilna jest świetna. Realny "use case" Revoluta to... zakup EUR i przesyłanie do Alior Kantora / T-Mobile za darmo, żeby płacić tamtejszą kartą ;)
Ewentualnie, jeśli ktoś potrzebuje karty na małe wydatki / krótkie wyjazdy- wtedy Revolut potencjalnie daje więcej elastyczności niż kupowanie USD w Aliorze [dla płatności w innych walutach niż główne], ale wtedy i tak tracimy w weekendy.

Wystarczy?

in memory

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
john_doe lubi ten post.

#912 PostWysłany: 27 Sty 2018 19:11 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
jeszcz mila mala rzecz. za doladowanie Revoluta karta MC dostalem punkty do mastercard. rewards
 Profil Relacje PM off
Raphael uważa post za pomocny.

#913 PostWysłany: 27 Sty 2018 20:03 

niebieski
Ktos jeszcze potwierdzi, że doładowanie Raiffeisen wizz nie daje punktow?

Profil Relacje PM off  

#914 PostWysłany: 27 Sty 2018 20:24 

Nie daje, bo dać nie może przy skrupulatnym przez Raiffeisen Bank pilnowaniu transakcji bezgotówkowych

Więcej tu piszcie o w/w "kwiatkach" to zapewne nacieszycie się tym dobrem bardzo długo, a i zobaczymy jak długo Revolut to będzie taka "kraina dobra"

Jak wyżej, warto mieć obie Alior Kantor i Revolut, choć mi dla 1 grosza szopka j/w nie interesuje
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#915 PostWysłany: 27 Sty 2018 20:26 

niebieski
A co w przypadku KK Aliora Ryanair? Ktoś sprawdzał czy naliczają się punkty?

Sent from my iPad using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#916 PostWysłany: 27 Sty 2018 20:28 

niebieski
@gorny77

TS juz nie dla mnie a kodowac tu nie wolno, no takie buty

Profil Relacje PM off  

#917 PostWysłany: 27 Sty 2018 20:33 

pingwin_ napisał(a):
A co w przypadku KK Aliora Ryanair? Ktoś sprawdzał czy naliczają się punkty?

Z pomocą płaza TAK, a wam zapewne chodzi o bezprowizyjne doładowanie jak tu czyli zapomnijcie
 PM off  

#918 PostWysłany: 28 Sty 2018 08:40 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
Chciałem doładować KK, a tu mi takie coś brzydkiego:
Załącznik:
Screenshot_2018-01-28-07-26-34-970_com.revolut.revolut.png

Patrzę na ich stronę i, o zgrozo!:
Załącznik:
doladow_rev_pl.jpg

Załącznik:
doladow_rev_eng.jpg

Coś za szybko się dobre skończyło
:o :? :|

#919 PostWysłany: 28 Sty 2018 09:34 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Raphael: a jaki Bank jest wystawcą? Podaj pierwsze 8 cyfr kjarty - tzw BIN.
 Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 28 Sty 2018 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
@seal Chciałem dodać do Rev nową w Rev KK, wystawioną przez BZWBK, ale skoro zmianę na gorsze widać w ich FAQ, to chyba nie ma znaczenia jaki. Natomiast gdy próbuje doładować kartą, którą dodałem już wcześniej (wystawca Raiff.) to po wpisaniu kwoty doładowania pokazuje mi się komunikat "bez opłat".

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości