Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8121 PostWysłany: 28 Mar 2024 17:37 
Awatar użytkownika

złoty
Najpierw jak napisałem, że w Revo są lepsze kursy to odpowiedziałeś, że kto robi przelewy w koronach, teraz jak masz kolejny dowód, że Revo ma lepsze kursy to gadka o bezpieczeństwie, nie kombinuj tylko przyznaj, że nie miałeś racji, sprawdzam kursy od dawna co miesiąc i Revo jest lepsze, ale fakt że z tych różnic co kiedyś niewiele już zostało, widać szukają większego zarobku dla akcjonariuszy ;)
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#8122 PostWysłany: 28 Mar 2024 17:41 

Spread jaki użyszkodnik widzi w Aliorze zależy od tego jakie on ma obroty.
Wiara w gwarancje bankowe, jak to wiara, nie podlega logice i (jak dupę) każdy ma swoją...
Revolut jest bankiem i ma stosowne gwarancje. A że jest bankiem zbyt dużym jak na Litwę, został objęty nadzorem EBC.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8123 PostWysłany: 28 Mar 2024 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 328 890
srebrny
kostek966 napisał(a):
teraz jak masz kolejny dowód, że Revo ma lepsze kursy to gadka o bezpieczeństwie, nie kombinuj tylko przyznaj, że nie miałeś racji

To nie jest dowód, że Revo ma lepsze, a przynajmniej jednoznacznie lepsze. O czymś przeciwnym świadczy np. post #8111 i takie też sam miałem obserwacje. W określeniu kto ma lepsze należałoby jeszcze uwzględnić limity w revo. Niemniej przyznaję, że nie miałem racji. Nie można napisać jednoznacznie, że Alior ma lepsze, a tak zrobiłem ;)

kostek966 napisał(a):
ale fakt że z tych różnic co kiedyś niewiele już zostało

No i chyba to jest sedno sprawy, gdzie się zgadzamy, więc na tym poprzestanę :)
kostek966 lubi ten post.

#8124 PostWysłany: 29 Mar 2024 14:53 

niebieski
India: SBI (State bank of India) darmowe wypłaty.
Minimum zwykle 500 INR z powodu braku innych banknotów.
 Profil Relacje PM off  

#8125 PostWysłany: 01 Kwi 2024 03:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Revolucie wyskoczyła opcja, że mogę teraz oszczędzać na 3% rocznie (waluta PLN) lub 1,1% rocznie (waluta EUR) poprzez jakiś wehikuł inwestowania w fundusze z zachowaniem swobodnego i natychmiastowego dostępu do środków + dzienną kapitalizacją i wypłacaniem odesetek.
Podejrzewam że po prostu kupuje się jednostki uczestnictwa jakiegoś funduszu inwestycyjnego. Tyle że, te 3% rocznie jest gwarantowane?
Ciekawe jak z zeznaniem podatkowym od tego, Revolut/Aion odprowadzą sami podatek zysków z tych funduszy za mnie tak jak to działa w innych polskich bankach?

Ktoś to testował, czy pytać Pana z Indii na czacie?
 Profil Relacje PM off  

#8126 PostWysłany: 01 Kwi 2024 09:59 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Żaden fundusz nie daje gwarancji 3% zysku :D Wg mnie to zwykła lokata w PLN albo EURO, tylko że nie podlega pod pl prawo wiec może być dzienna kapitalizacja. I za pewne sam musisz PIT od zysków kapitałowych wypełniać.

#8127 PostWysłany: 01 Kwi 2024 12:44 

niebieski
Przecież Revolut ma konto oszczędnościowe na 3% w skali roku ;) Ale z dzienną kapitalizacją, więc duży plus.
 Profil Relacje PM off  

#8128 PostWysłany: 01 Kwi 2024 13:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Po wczytaniu się w regulamin wychodzi na to, że żeby z tego skorzystać przystępuje się do jakiegoś funduszu inwestycyjnego. Trochę słabo wypełniać PIT z wyliczeniem zysków kapitałowych przy dziennej kapitalizacji i zmiennym kapitale ehhhh
 Profil Relacje PM off  

#8129 PostWysłany: 02 Kwi 2024 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
kb_poland napisał(a):
@skrzat ja mam CC BNP Visa Platinum. Doładowuję cyklicznie via Apple Pay , ostatni raz w tym tygodniu. Nigdy żadnej prowizji. Ale dzięki za info bo widzę to od kwietnia ma wejść dopiero , sprawdzę wtedy A/R i dam znać bo w necie krąży info , że te zmiany wchodzą dla debetówek podpiętych do kont osobistych , ale znając życie może objąć wszystkie ich produkty.

Sprawdzone w dniu dzisiejszym A i R tak jak obiecałem , bez żadnych niekorzystnych zmian dla nas ;)

#8130 PostWysłany: 08 Kwi 2024 18:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W związku z prowizją w BNP Paribas (od kwietnia 2%, od stycznia 4%), chciałbym zmienić konto w banku. Jaki bank polecacie? Nie zależy mi na wielu produktach, tylko rachunek bieżący i karta do bankomatu, no i te zasilenia Revolut.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#8131 PostWysłany: 08 Kwi 2024 21:07 

złoty
Ja mam ING i jest spoko ,jak chcesz to moge jeszcze jakiś kod pecajacy wysłać czy coś
 Profil Relacje PM off
nelson 1974 lubi ten post.
nelson 1974 uważa post za pomocny.

#8132 PostWysłany: 08 Kwi 2024 21:18 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@nelson 1974 co prawda wchodzimy w offtop bo to nie dotyczy Revoluta li tylko ale ja z kolei polecę Ci konto Millennium 360 w Banku Millennium - karta i konto za 0 w sytuacji wykonania 5 transakcji kartą bądź blikiem oraz wpływ na 1ooo PLN, do równowartości 1ooo PLN też rozliczenie po kursie organizacji - co w weekendy przebije Revo. Do tego jest promocja gdzie możesz zgarnąć chyba teraz 5oo PLN przy okazji.
 Profil Relacje PM off

#8133 PostWysłany: 08 Kwi 2024 21:29 

niebieski
@nelson 1974
Potwierdzam Millenium bo sam korzystam zasilenia revoluta tak z kredytówki jak i debetówki bez prowizji,

Przelewy z revoluta na konto w millenium dla PLN i euro bez prowizji. Inne waluty z prowizją.
 Profil Relacje PM off

#8134 PostWysłany: 08 Kwi 2024 22:09 

niebieski
Ja z kolei Millennium odradzę, ten bank jest nowoczesny tylko z zewnątrz. Apple Pay i Google Pay wprowadzili praktycznie jako ostatni.
Zamknąć karty debetowej wydanej do konta nie da się inaczej niż dzwoniąc na infolinię. Długo można by wymieniać.

Ofertę mają spoko, ale technologicznie to II liga. Nie są źli, ale przytoczony wcześniej ING jest lepszy od Millennium.
Sugeruję również zainteresować się Pekao, wtedy żaden Revolut nie jest potrzebny.
 Profil Relacje PM off
ricinus78 lubi ten post.

#8135 PostWysłany: 08 Kwi 2024 23:22 

Może trochę offtop, ale czy Revoluta można zastąpić karta np z Pekao to dużo zależy jakie są potrzeby. Jak karta ma służyć tylko do płacenia w sklepach to ok, karta Pekao jest do tego idealna. Ale jak do czegoś więcej to dla mnie Revolut jest o wiele bardziej funkcjonalny:
1. Karty wirtualne. Po płatności online kartę możesz zablokować, zamknąć albo zmniejszyć jej limit co ogranicza możliwości wykradzenia środków w przypadków wycieku danych. Idealna do bookingow itp.
2. Łatwiej znaleźć za granicą bankomat który wypłaci ci środki bez prowizji z Revolut niż z karty z Polskiego banku. Przećwiczone wielokrotnie ze wspomniana kartą z Pekao. Na minus limity w Revolut.
 Profil Relacje PM off
worminfested lubi ten post.

#8136 PostWysłany: 08 Kwi 2024 23:37 

niebieski
Usunięcie karty wirtualnej w żaden sposób nie zabezpiecza przed wykradzeniem środków. Udowodnione nie raz właśnie na przykładzie Revoluta ;)
 Profil Relacje PM off  

#8137 PostWysłany: 09 Kwi 2024 00:13 

Zgadza się, mieli kiedyś z tym problemy. Ale limity działają. Przynajmniej u mnie. I oby jak najdłużej ;)
 Profil Relacje PM off  

#8138 PostWysłany: 09 Kwi 2024 07:34 

niebieski
f0ku5 napisał(a):
Ja z kolei Millennium odradzę, ten bank jest nowoczesny tylko z zewnątrz. Apple Pay i Google Pay wprowadzili praktycznie jako ostatni.
Zamknąć karty debetowej wydanej do konta nie da się inaczej niż dzwoniąc na infolinię. Długo można by wymieniać.

Ofertę mają spoko, ale technologicznie to II liga. Nie są źli, ale przytoczony wcześniej ING jest lepszy od Millennium.
Sugeruję również zainteresować się Pekao, wtedy żaden Revolut nie jest potrzebny.
Pytanie nie było o ogólną ocenę banku, ale o bezprowizyjne zasilenia revoluta ;)
 Profil Relacje PM off  

#8139 PostWysłany: 09 Kwi 2024 13:59 
Awatar użytkownika

srebrny
kb_poland napisał(a):
kb_poland napisał(a):
@skrzat ja mam CC BNP Visa Platinum. Doładowuję cyklicznie via Apple Pay , ostatni raz w tym tygodniu. Nigdy żadnej prowizji. Ale dzięki za info bo widzę to od kwietnia ma wejść dopiero , sprawdzę wtedy A/R i dam znać bo w necie krąży info , że te zmiany wchodzą dla debetówek podpiętych do kont osobistych , ale znając życie może objąć wszystkie ich produkty.

Sprawdzone w dniu dzisiejszym A i R tak jak obiecałem , bez żadnych niekorzystnych zmian dla nas ;)

Tylko że opłata/prowizja może pojawić się w terminie paru dni lub nawet dopiero na wyciągu. Tak było sporo lat temu przy pamiętnej akcji z opłacaniem kartami "rachunków" na PP.
Może sprawdzisz jeszcze raz na wyciągu po zakończeniu okresu rozliczeniowego ?
 Profil Relacje PM off  

#8140 PostWysłany: 09 Kwi 2024 15:35 

niebieski
podobną niespodziankę mi revolut zrobił w ostatnim miesiącu: od roku opłacałem z karty kredytowej spłaty za allegropay i było to traktowane jako normalna płatność kartą, a w tym miesiącu zmienili zdanie i uznali mi to jako przelew z rachunku karty kredytowej za który odsetki są od dnia transakcji - po reklamacji umorzyli odsetki za ten miesiąc, ale ostrzegli, że teraz już tak będzie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości