Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Lista darmowych bankomatów na świecie: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


 [ 5219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252 ... 261  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#4961 PostWysłany: 17 Lis 2019 13:58 

Rejestracja: 17 Paź 2012
Posty: 415
niebieski
@Sandi Deral na każdej z tych stron można zapłacić Revolutem. Może chodzi ci o to która strona daje zniżkę na Revo? Tego nie wiem, bo to się zmienia.
Góra
 Relacje PM off
Sandi Derak lubi ten post.
Sandi Derak uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: revolut
#4962 PostWysłany: 17 Lis 2019 15:39 

Rejestracja: 17 Lis 2019
Posty: 2
Pieknie dziekuje za szybka odpowiedz, bardzo mi pomogles! myslalam ze ta karta nie ma jeszcze opcji 3d secure bo jak wczesniejsze wypowiedzi czytalam to bylo napisane, ze nie wszedzie sie da, ale widocznie cos pozmieniali. Dobrze, ze jest to forum :))
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4963 PostWysłany: 20 Lis 2019 14:02 

Rejestracja: 19 Maj 2014
Posty: 63
Loty: 26
Kilometry: 29 458
czy miał ktoś podobny problem:
wypłata środków na rachunek PLN w PKO BP zlecona w tamtym tygodniu (13 listopada o 8 rano).
wczoraj info po naciskach na czacie, że nie został jeszcze zrealizowany przez "błąd techniczny"
po rozmowie na czacie anulowany i wysłane jeszcze raz do dwóch banków.
Kolejny refund, po którym puściłem turbo.... i ten turbo wrócił po godzinie bez 25 zł..
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4964 PostWysłany: 20 Lis 2019 14:17 

Rejestracja: 27 Mar 2014
Posty: 2665
srebrny
Takiej sytuacji nie miałem, ale gdy próbowałem kilkukrotnie spłacać kartę w Millenium, to za każdym razem przelew wracał, aż wreszcie mi napisali, bym przestał go zlecać lub skontaktował sie z supportem. Odpuściłem, sytuacja tym bardziej dziwna, że wczesniej przelewy dochodziły, a zaczął się problem, gdy wymieniłem karte i zmienił się numer rach.technicznego.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4965 PostWysłany: 20 Lis 2019 14:22 

Rejestracja: 19 Maj 2014
Posty: 63
Loty: 26
Kilometry: 29 458
z tym, że przelewy na konto w euro przechodzą bez problemu (mbank)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4966 PostWysłany: 24 Lis 2019 20:37 

Rejestracja: 04 Sty 2013
Posty: 1664
Loty: 256
Kilometry: 401 375
platynowy
Gdyby kogoś interesowało: Maestro wydawane przez Revoluta ma BIN 679835.
Dla kont z adresem w Polsce chyba nie jest dostępne, ja zamawiałem na adres w Szwajcarii (miałem do wyboru tylko Maestro i Visę, MasterCarda już nie).
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4967 PostWysłany: 24 Lis 2019 20:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2018
Posty: 208
Loty: 66
Kilometry: 51 156
niebieski
@ms993
BIN wskazuje na Austrię. Zaciekawiło mnie że Revolut wydaje tam karty Maestro :D
_________________
Image
Image


Ostatnio edytowany przez Martinuss, 24 Lis 2019 21:05, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4968 PostWysłany: 28 Lis 2019 08:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6943
HON fly4free
Revolut wprowadza do oferty polecenie zapłaty w GBP
https://prnews.pl/revolut-polecenie-zaplaty-447243

@Martinuss Maestro w Revolut jest dostępne dla DE, AT i CH
Góra
 Relacje PM off
billabong lubi ten post.
 
 
#4969 PostWysłany: 28 Lis 2019 12:06 

Rejestracja: 19 Mar 2015
Posty: 800
Loty: 39
Kilometry: 52 506
srebrny
Zdobądź darmową kartę Revolut teraz oraz odbierz 30 zł premii.
https://nt.interia.pl/news-30-zlotych-n ... Id,3348970

Tylko dla nowych do 30 listopada.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4970 PostWysłany: 28 Lis 2019 12:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Sie 2010
Posty: 428
Loty: 158
Kilometry: 293 171
niebieski
@wersus79 przecież cały czas obowiązuje premia 40 zł dla każdego polecającego i 40 zł dla nowego użytkownika.
Załącznik:
Screenshot_2019-11-28-12-25-31-538_com.revolut.revolut.jpg


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: revolut
#4971 PostWysłany: 28 Lis 2019 16:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lip 2014
Posty: 774
Loty: 69
Kilometry: 135 799
srebrny
@smatekk
Raz miałem tak, że 2 konta, 2 smartfony, 2 osoby i różne promocje były aktywne - u jednej 40 zł, a u drugiej metal za 5 poleceń. Więc nie zawsze jest tak, że wszyscy mają takie same oferty.
_________________
Moje relacje: Słoneczny Brzeg 2018St Albans & Lizbona 2019
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4972 PostWysłany: 29 Lis 2019 08:05 

Rejestracja: 02 Mar 2016
Posty: 190
niebieski
arturro napisał(a):
xyrxis napisał(a):
Zastanawiam się, ile osób zostało w ten sposób odciętych od dostępu do swoich pieniędzy do czasu zakupu nowego telefonu.
W sytuacjach kryzysowych można to szybko i łatwo obejść. Na komputerze stacjonarnym instalujesz emulator Androida "Bluestacks 4". Po instalacji i uruchomieniu robisz wszystko tak samo jak w smartfonie, tj. musisz:
- skonfigurować połączenie sieciowe np. kabel albo Wi-FI,
- znaleźć ikonkę ze sklepem Google (albo w menu),
- zalogować się do sklepu,
- ściągnąć i zainstalować Revoluta.
Następnie logujesz się do Revoluta i działają wszystkie funkcje.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4973 PostWysłany: 29 Lis 2019 13:46 

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 132
niebieski
KL_user napisał(a):
Na komputerze stacjonarnym instalujesz emulator Androida "Bluestacks 4"


To jest jakaś myśl. Tylko skąd ten emulator bierze IMEI? Komputer go nie ma, więc losuje?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4974 PostWysłany: 29 Lis 2019 14:11 

Rejestracja: 02 Mar 2016
Posty: 190
niebieski
ume napisał(a):
KL_user napisał(a):
Na komputerze stacjonarnym instalujesz emulator Androida "Bluestacks 4"


To jest jakaś myśl. Tylko skąd ten emulator bierze IMEI? Komputer go nie ma, więc losuje?
Na tym polega emulator pod Windowsa. Program udaje określone środowisko sprzętowe dzięki czemu można uruchomić obcy system operacyjny w oknie dialogowym tak jak każdy inny program np. Excel.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4975 PostWysłany: 29 Lis 2019 16:34 

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 132
niebieski
KL_user napisał(a):
Na tym polega emulator pod Windowsa. Program udaje określone środowisko sprzętowe dzięki czemu można uruchomić obcy system operacyjny w oknie dialogowym tak jak każdy inny program np. Excel.


Wiem czym jest emulator, jednak pytam co z IMEI-em. Losuje go czy trzeba podać ręcznie?

Aplikacje finansowe zazwyczaj potrzebują IMEI-a do działania, bo są parowane z konkretnym urządzeniem.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4976 PostWysłany: 29 Lis 2019 16:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6943
HON fly4free
@ume nie wiem jak w bluestacks, ale w noxplayer można zmienić IMEI przydzielone przez emulator
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4977 PostWysłany: 29 Lis 2019 17:10 

Rejestracja: 02 Mar 2016
Posty: 190
niebieski
No to wygląda, że Revoluta w ogóle to nie obchodzi. Do działania wystarczy mu tylko PIN i kod potwierdzający z SMSa.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4978 PostWysłany: 30 Lis 2019 18:09 

Rejestracja: 20 Lut 2015
Posty: 58
Ktoś korzystał z ubezpieczenia Revolut? tzn wypłacili, nie było problemów itp?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4979 PostWysłany: 01 Gru 2019 19:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Sie 2013
Posty: 2082
Loty: 260
Kilometry: 358 457
złoty
Kilka godzin temu brałem w bankomacie w Batumi 15 lari.
Z Revoluta zeszło mi 17, mimo że nie było żadnej informacji o prowizji.
Zatem jak się upewnić, że bankomat pobierze jakąś prowizję - ale jeszcze przed wypłatą ?
Do tej pory kilka razy miałem taką informację (Niemcy w Euronecie, Rosja) i wtedy rezygnowałem i brałem z innego.
_________________
Image

"Podróżować to żyć..."
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4980 PostWysłany: 01 Gru 2019 19:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Gru 2013
Posty: 1182
srebrny
W ubiegły weekend miałem to samo w dwóch bankomatach w Kutaisi - za każdym razem bankomat przytulił dwa lari bez ostrzeżenia czy jakiegokolwiek komunikatu.
A w ramach ciekawostki - prowizji nie pobrał bankomat lotniskowy (ten koło informacji), ale z kolei nie było możliwości wyboru ilości wypłacanej waluty, tylko na dwie karty wypłacił solidarnie po 300 lari.

Wysłane z taptaka
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 5219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252 ... 261  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] oraz 10 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group