Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Lista darmowych bankomatów na świecie: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


 [ 5804 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 291  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#4941 PostWysłany: 15 Lis 2019 14:43 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2018
Posty: 448
Loty: 39
Kilometry: 98 625
srebrny
-- 15 Lis 2019 12:38 --

Przelew zlecony 13.11, wyszedł dziś czyli 15.11.

-- 15 Lis 2019 12:43 --

Przelew zlecony 13.11, wyszedł dziś czyli 15.11.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4942 PostWysłany: 15 Lis 2019 16:15 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lut 2012
Posty: 5383
Loty: 141
Kilometry: 270 325
niebieski
Ja zleciłem 12.11 o 21:00. Wyszedł niby wczoraj (14.11) o 14:00, a dziś już po drugiej sesji i przelewu nie widać. Niestety trzeba się przyzwyczaić że te 3dni to trwa, a jak przyjdzie wcześniej to się cieszyć, ale nie oczekiwać tego za bardzo wysyłając przelew.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4943 PostWysłany: 16 Lis 2019 02:03 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 Maj 2012
Posty: 1248
srebrny
xyrxis napisał(a):
Wyglada na to ze ostatnia wersja aplikacji pokazujaca wykorzystanie limitu doladowan (5.2.0) wlasnie umarla i juz nie bedzie mozliwe jej uzywanie. Niby wysylali ostrzezenia ale liczylem ze w jakims stopniu nadal da sie z niej korzystac a tu lipa.

U mnie przy próbie zlecenia przelewu na jednej ze starszych wersji pojawia się komunikat, że skorzystanie z tej funkcji będzie możliwe dopiero po zainstalowaniu najnowszej wersji programu. Nie działa właściwie większość funkcji (konwerter, doładowanie).
Zastanawiam się, ile osób zostało w ten sposób odciętych od dostępu do swoich pieniędzy do czasu zakupu nowego telefonu.
_________________
Bułgaria - Rumunia 2015: Góry Piryn, Delta Dunaju, Morze Czarne.
http://www.fly4free.pl/forum/z-bulgarii-do-bulgarii-przez-delte-dunaju,1512,81506
http://arturro.fly4free.pl/blog/1455/z- ... te-dunaju/
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4944 PostWysłany: 17 Lis 2019 14:18 

Rejestracja: 17 Lis 2019
Posty: 2
prosba o pomoc.

na ktorej stronie moge zaplacic revolutem? dodam ze platnosc bedzie w NOK Ticket.no , bravofly, supersaver, gotogate? szukam juz kilka godzin i nie moge znalezc, prosze o pomoc :)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4945 PostWysłany: 17 Lis 2019 14:58 

Rejestracja: 17 Paź 2012
Posty: 436
niebieski
@Sandi Deral na każdej z tych stron można zapłacić Revolutem. Może chodzi ci o to która strona daje zniżkę na Revo? Tego nie wiem, bo to się zmienia.
Góra
 Relacje PM off
Sandi Derak lubi ten post.
Sandi Derak uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: revolut
#4946 PostWysłany: 17 Lis 2019 16:39 

Rejestracja: 17 Lis 2019
Posty: 2
Pieknie dziekuje za szybka odpowiedz, bardzo mi pomogles! myslalam ze ta karta nie ma jeszcze opcji 3d secure bo jak wczesniejsze wypowiedzi czytalam to bylo napisane, ze nie wszedzie sie da, ale widocznie cos pozmieniali. Dobrze, ze jest to forum :))
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4947 PostWysłany: 20 Lis 2019 15:02 

Rejestracja: 19 Maj 2014
Posty: 97
Loty: 32
Kilometry: 42 871
niebieski
czy miał ktoś podobny problem:
wypłata środków na rachunek PLN w PKO BP zlecona w tamtym tygodniu (13 listopada o 8 rano).
wczoraj info po naciskach na czacie, że nie został jeszcze zrealizowany przez "błąd techniczny"
po rozmowie na czacie anulowany i wysłane jeszcze raz do dwóch banków.
Kolejny refund, po którym puściłem turbo.... i ten turbo wrócił po godzinie bez 25 zł..
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4948 PostWysłany: 20 Lis 2019 15:17 

Rejestracja: 27 Mar 2014
Posty: 2852
srebrny
Takiej sytuacji nie miałem, ale gdy próbowałem kilkukrotnie spłacać kartę w Millenium, to za każdym razem przelew wracał, aż wreszcie mi napisali, bym przestał go zlecać lub skontaktował sie z supportem. Odpuściłem, sytuacja tym bardziej dziwna, że wczesniej przelewy dochodziły, a zaczął się problem, gdy wymieniłem karte i zmienił się numer rach.technicznego.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4949 PostWysłany: 20 Lis 2019 15:22 

Rejestracja: 19 Maj 2014
Posty: 97
Loty: 32
Kilometry: 42 871
niebieski
z tym, że przelewy na konto w euro przechodzą bez problemu (mbank)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4950 PostWysłany: 24 Lis 2019 21:37 

Rejestracja: 04 Sty 2013
Posty: 1753
Loty: 260
Kilometry: 421 985
platynowy
Gdyby kogoś interesowało: Maestro wydawane przez Revoluta ma BIN 679835.
Dla kont z adresem w Polsce chyba nie jest dostępne, ja zamawiałem na adres w Szwajcarii (miałem do wyboru tylko Maestro i Visę, MasterCarda już nie).
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4951 PostWysłany: 24 Lis 2019 21:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2018
Posty: 311
Loty: 82
Kilometry: 74 327
niebieski
@ms993
BIN wskazuje na Austrię. Zaciekawiło mnie że Revolut wydaje tam karty Maestro :D
_________________
Image
Image


Ostatnio edytowany przez Martinuss, 24 Lis 2019 22:05, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4952 PostWysłany: 28 Lis 2019 09:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 7293
HON fly4free
Revolut wprowadza do oferty polecenie zapłaty w GBP
https://prnews.pl/revolut-polecenie-zaplaty-447243

@Martinuss Maestro w Revolut jest dostępne dla DE, AT i CH
Góra
 Relacje PM off
billabong lubi ten post.
 
 
#4953 PostWysłany: 28 Lis 2019 13:06 

Rejestracja: 19 Mar 2015
Posty: 976
Loty: 39
Kilometry: 52 506
srebrny
Zdobądź darmową kartę Revolut teraz oraz odbierz 30 zł premii.
https://nt.interia.pl/news-30-zlotych-n ... Id,3348970

Tylko dla nowych do 30 listopada.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4954 PostWysłany: 28 Lis 2019 13:22 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 Sie 2010
Posty: 454
Loty: 161
Kilometry: 298 375
niebieski
@wersus79 przecież cały czas obowiązuje premia 40 zł dla każdego polecającego i 40 zł dla nowego użytkownika.
Załącznik:
Screenshot_2019-11-28-12-25-31-538_com.revolut.revolut.jpg


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: revolut
#4955 PostWysłany: 28 Lis 2019 17:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lip 2014
Posty: 876
srebrny
@smatekk
Raz miałem tak, że 2 konta, 2 smartfony, 2 osoby i różne promocje były aktywne - u jednej 40 zł, a u drugiej metal za 5 poleceń. Więc nie zawsze jest tak, że wszyscy mają takie same oferty.
_________________
Moje relacje: St Albans & Lizbona 2019Liwa & Łotwa 2019
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4956 PostWysłany: 29 Lis 2019 09:05 

Rejestracja: 02 Mar 2016
Posty: 195
niebieski
arturro napisał(a):
xyrxis napisał(a):
Zastanawiam się, ile osób zostało w ten sposób odciętych od dostępu do swoich pieniędzy do czasu zakupu nowego telefonu.
W sytuacjach kryzysowych można to szybko i łatwo obejść. Na komputerze stacjonarnym instalujesz emulator Androida "Bluestacks 4". Po instalacji i uruchomieniu robisz wszystko tak samo jak w smartfonie, tj. musisz:
- skonfigurować połączenie sieciowe np. kabel albo Wi-FI,
- znaleźć ikonkę ze sklepem Google (albo w menu),
- zalogować się do sklepu,
- ściągnąć i zainstalować Revoluta.
Następnie logujesz się do Revoluta i działają wszystkie funkcje.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4957 PostWysłany: 29 Lis 2019 14:46 
Moderator działu

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 423
KL_user napisał(a):
Na komputerze stacjonarnym instalujesz emulator Androida "Bluestacks 4"


To jest jakaś myśl. Tylko skąd ten emulator bierze IMEI? Komputer go nie ma, więc losuje?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4958 PostWysłany: 29 Lis 2019 15:11 

Rejestracja: 02 Mar 2016
Posty: 195
niebieski
ume napisał(a):
KL_user napisał(a):
Na komputerze stacjonarnym instalujesz emulator Androida "Bluestacks 4"


To jest jakaś myśl. Tylko skąd ten emulator bierze IMEI? Komputer go nie ma, więc losuje?
Na tym polega emulator pod Windowsa. Program udaje określone środowisko sprzętowe dzięki czemu można uruchomić obcy system operacyjny w oknie dialogowym tak jak każdy inny program np. Excel.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4959 PostWysłany: 29 Lis 2019 17:34 
Moderator działu

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 423
KL_user napisał(a):
Na tym polega emulator pod Windowsa. Program udaje określone środowisko sprzętowe dzięki czemu można uruchomić obcy system operacyjny w oknie dialogowym tak jak każdy inny program np. Excel.


Wiem czym jest emulator, jednak pytam co z IMEI-em. Losuje go czy trzeba podać ręcznie?

Aplikacje finansowe zazwyczaj potrzebują IMEI-a do działania, bo są parowane z konkretnym urządzeniem.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: revolut
#4960 PostWysłany: 29 Lis 2019 17:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 7293
HON fly4free
@ume nie wiem jak w bluestacks, ale w noxplayer można zmienić IMEI przydzielone przez emulator
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 5804 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 291  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group