Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#241 PostWysłany: 19 Cze 2017 00:56 

Ok,zainstalowałem apke podpiołem kredytowa prepaid Skrill-a i doładowałem konto po uprzedniej weryfikacji dokumentów.Zamówiłem karte i teraz czekam.Tak jak wczesniej wspominałem ,kiedys sie tym interesowałem,nawet zainstalowałem aplikacje .Wczoraj jak zainstalowałem ponownie apke ,pamietało moje ustawieniai dane.Natomiast nie wiem gdzie sa numery karty wirtalnej.Nigdzie ich nie widze?
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#242 PostWysłany: 19 Cze 2017 06:36 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@mpyro przycisk Cards na dolnym pasku w aplikacji.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 20 Cze 2017 13:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla planu "Premium" widoczne jest info: "Airport lounges - coming soon". Z opisu wynika, że prawdopodobnie będzie cena "hurtowa" za wejście.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 20 Cze 2017 13:25 

niebieski
Widziałem też ubezpieczenie medyczne pay as you go. Ciekawe kiedy wprowadzą.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

#245 PostWysłany: 20 Cze 2017 16:45 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
niebieski
Warto posiadać tą kartę? Ma ktoś doświadczenie,chodzi mi głównie o płatności głównie w euro i dolarach?

#246 PostWysłany: 20 Cze 2017 16:59 
Awatar użytkownika

srebrny
nie warto

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

#247 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:00 

niebieski
@kaviorwiki przeczytaj wątek to sam podejmiesz decyzję czy warto. Ja korzystam i sobie chwalę.

#248 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:04 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Do płatności jest ok. Tylko musisz mieć świadomość, że ciężko jest przelać bezpłatnie dolary. Jak zamawiałem, to karta była za darmo i był większy limit wypłat z bankomatów. Teraz to dodatkowa karta do płatności zbliżeniowych, głównie w Eur. Teraz nie wiem czy bym zamówił, ale to dlatego, że do strefy Eur i tak mam kartę z mB, głównie do wypłat z bankomatów.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:06 

niebieski
Można załadować kartę w PLN i potem z niej, po dobrym kursie, zmienić na USD.

#250 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:17 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@becek - dlaczego tak uważasz? Kursy bardzo dobre, można doładować też w PLN i nie przejmować się wymianami, bo wszystko będzie się działo samo na bieżąco, po kursie średnim. Czego więcej chcieć? Jedynie limit darmowych wypłat z bankomatu mógłby być większy.

#251 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dodam tylko, kursy są lepsze niż w walutomacie czy kantorze Aliora
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 20 Cze 2017 17:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Pewnie przeczytał komentarze na sg pod artykułem opisującym revoluta. Po co płacić kartą jak można wymienić gotówkę w kantorze, albo mam kartę debetową MC w ING w PLN i też mogę płacić za granicą. Życie jest takie proste dla niektórych.
becek lubi ten post.

#253 PostWysłany: 20 Cze 2017 18:12 

niebieski
kaviorwiki napisał(a):
Warto posiadać tą kartę? Ma ktoś doświadczenie,chodzi mi głównie o płatności głównie w euro i dolarach?

Pierwszy raz muszę- częsciowo- podzielić zdanie bęcka i Jego niewyszukane metody wyśmiewania pytań ;)

Bo Revolut to cała, w tej chwili już dość skomplikowana (sic!) usługa. Może gdybyś spytał konkretniej, nawet o coś, co już było wałkowane 10 razy, byłoby łatwiej. Np. ile kosztuje karta, jakie są limity wypłat z bankomatów itd. Ale nie- "czy warto?". Jedyne co warto, to upić się warto.

Sama idea tej usługi to strzał w dziesiątkę. Ale tak poważniej i bardzo ogólnie- nie, nie warto, póki wiesz jak korzystać z Alior Kantora, zwłaszcza we współpracy z T-Mobile Usługi Bankowe.

Polityka cenowa i przejrzystość oferty Revoluta- paradoksalnie- jest naprawdę kiepska.
Karta kosztuje, markup w weekendy, markup na "illiquid"- zresztą mocno niejasny, niejasny limit wypłat (bo niekoniecznie na miesiąc kalendarzowy, czasem od "miesięcznicy" założenia konta, ostatnio zresztą zmienili ten limit na 800zł z 200EUR, wiedzieliście?), tragiczny support.
Zobaczysz lepsze kursy niż w Kantorach ale jedynie w ciągu tygodnia i jedynie na głównych walutach. Zresztą kwestia różnicy o około 1grosz.

Poobserwujcie sobie za to czasem kursy innych walut, zwłaszcza w weekend. Przeliczcie procenty. Można się nieźle zdziwić- w/s do kursów MC. Przy odrobinie szczęścia + po przekroczeniu limitu wypłat z bankomatów, ocieramy się albo przebijamy tak atrakcyjne warunki jak np. w mBanku. Także miodzio.

Za to aplikacja mobilna jest świetna. Realny "use case" Revoluta to... zakup EUR i przesyłanie do Alior Kantora / T-Mobile za darmo, żeby płacić tamtejszą kartą ;)
Ewentualnie, jeśli ktoś potrzebuje karty na małe wydatki / krótkie wyjazdy- wtedy Revolut potencjalnie daje więcej elastyczności niż kupowanie USD w Aliorze [dla płatności w innych walutach niż główne], ale wtedy i tak tracimy w weekendy.

Wystarczy?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi uważa post za pomocny.

#254 PostWysłany: 22 Cze 2017 18:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok,ok,dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
Jeszcze jedno pytanie,odnośnie płatności kartą w kraju,gdzie waluta jest inna niż jedna z 5ciu głównych?

#255 PostWysłany: 22 Cze 2017 18:48 

niebieski
Będzie przewalutowanie, najprawdopodobniej na $ po kursie Revoluta. To nie jest do końca kurs międzybankowy, bo ten występuje tylko w aplikacji.
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 22 Cze 2017 19:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakie koszty takiej operacji,czy tylko kwestia kursu revoluta,czy jeszcze jakiś spread jednak?

#257 PostWysłany: 22 Cze 2017 19:30 

niebieski
Kwestia kursu Revoluta.
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 22 Cze 2017 20:00 
Site Admin

Osobiście zastanawiam się nad założeniem revoluta i przemawia do mnie tylko jedna rzecz:
Zasilanie debetówką/kredytówką w czasie rzeczywistym - jeśli pojawia się EF, a nie mam na koncie T-mobile potrzebnej kasy do przelania do kantoru Aliora to i tak nie muszę rezygnować z zakupów w walucie/ryzykować dużych różnic kursowych przy płatności (i ew anulacji). Zasilam w PLN kartą revoluta, wymieniam i płacę w walucie.
Dobrze rozumuję?

#259 PostWysłany: 22 Cze 2017 20:02 

niebieski
Dobrze. Nawet nie musisz wymieniać na konkretną walutę, Revolut sam przewalutuje po co do zasady atrakcyjnym kursie.

#260 PostWysłany: 22 Cze 2017 20:16 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Marek Marszolik napisał(a):
Będzie przewalutowanie, najprawdopodobniej na $ po kursie Revoluta.

Będzie po kursie R, ale nie koniecznie na dolary. Kolejność używania walut z konta R jest następująca: waluta lokalna miejsca płatności, potem waluta macierzysta, czyli dla kogoś z PL teraz PLN, potem waluta z najwyższym saldem. Jest to opisane w FAQ.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 5 gości