Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#181 PostWysłany: 10 Maj 2017 13:37 

Chyba już brak darmowych wypłat w wersji bezpłatnejImage
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#182 PostWysłany: 10 Maj 2017 13:49 

srebrny
Anonymous napisał(a):
jesion83 napisał(a):
6 za kartę plus 6 za wysylke

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Chyba nie wiesz co piszesz. To jest tylko 6 €.
Image

Kliknij na standardowa przesyłkę i zobaczysz ze doliczy Ci fee w wysokosci 6E
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 10 Maj 2017 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Skoro to koniec darmowych wypłat z bankomatów to ile teraz będzie kosztować tego typu usługa?
Na stronce ciągle jest info:
Cytuj:
Free up to L200 (or currency equivalent) per calendar month.* A 2% fee applies thereafter

https://revolut.com/terms
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 10 Maj 2017 19:44 

mateusz323 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
jesion83 napisał(a):
6 za kartę plus 6 za wysylke

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Chyba nie wiesz co piszesz. To jest tylko 6 €.
Image

Kliknij na standardowa przesyłkę i zobaczysz ze doliczy Ci fee w wysokosci 6E

Nic takiego o czym mówiśz się nie dzieje - nic nie dolicza.
 PM off  

#185 PostWysłany: 10 Maj 2017 23:30 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
kamil. napisał(a):
Chyba już brak darmowych wypłat w wersji bezpłatnej

Moim zdaniem ten punkt oznacza dwukrotnie zwiększony limit bezpłatnych wypłat w stosunku do darmowej wersji dla posiadaczy konta Premium.
dj3500 lubi ten post.

#186 PostWysłany: 11 Maj 2017 10:09 

srebrny
U mnie wyglada to tak:
Załącznik:
image1.jpg
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 11 Maj 2017 10:14 

Tak jest jak się zamawia druga kartę

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 11 Maj 2017 10:39 

Loty: 10
Kilometry: 28 626
zamówiłem kartę 19.04 i ani widu ani słychu, jeszcze parę dni temu była w dostarczeniu a teraz abrakadabra
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 11 Maj 2017 20:24 

ms993 napisał(a):
kamil. napisał(a):
Chyba już brak darmowych wypłat w wersji bezpłatnej

Moim zdaniem ten punkt oznacza dwukrotnie zwiększony limit bezpłatnych wypłat w stosunku do darmowej wersji dla posiadaczy konta Premium.

Dokładnie tak - potwierdzili mi to na czacie (po 24h godziniach czekania na oddzew.)
 PM off
epikie lubi ten post.

#190 PostWysłany: 11 Maj 2017 21:25 

niebieski
A aktualny limit wypłat na miesiąc to te L200, dobrze kojarzę?
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 12 Maj 2017 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
@?pingwin_? zgadza się
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 15 Maj 2017 11:40 

niebieski
Wypłacałam w tę sobotę korony Szwedzkie i bez problemu wszystko przeszło (czyt. bez dodatkowych opłat) :)
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 15 Maj 2017 16:49 

niebieski
Według ostatnich informacji z Revolut Community, obsługa PLN to kwestia najbliższych dni, jeśli nie godzin ;)

Wobec tego otwiera się przed Nami wreszcie realna, ciekawa i łatwa w obsłudze alternatywna platforma walutowa. Nie, żeby do tej pory Revolut takiej nie stanowił, ale (o ile tak to zadziała) możliwość bezpłatnego załadowania polskimi kartami debetowymi do rachunków w PLN to jednak inna jakość.

Nie ma jednak róży bez kolców; jak zapatrujecie się na następujące kwestie związane z Revolutem:

1. Proste ale niełatwe- zwiększenie rocznego limitu doładowań. 5000 euro to jednak mało, jeśli chcemy korzystać z tej platformy "poważniej" + np. realizować spłatę hipoteki walutowej. Ktoś przerabiał wysyłkę... polskiego PITa do nich?

2. Kombinowanie z kursami. Na Revolut Community pojawia się coraz więcej niepokojących doniesień o tym, że Revolut pogarsza kursy niektórych walut, już nie tylko na weekend. I tak np. kurs THB wcale nie jest korzystny, manipulują także przy kursie AUD. Nie brzmi to fajnie.
Szkoda, że- wiadomo, niedoczekanie- nie oparli systemu przeliczeń w płatnościach po prostu o kursy MC i jedną, wybraną, walutę "bazową".

OSOBIŚCIE mam oczywiście konto, kartę, ale podchodzę do tego z dużą rezerwą i póki co wybieram Alior Kantor.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#194 PostWysłany: 15 Maj 2017 22:08 

Wyszła, długo oczekiwana, nowa wersja i są PLN :)
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 15 Maj 2017 22:10 

niebieski
Jak otworzyć konto PLN? Wystarczy po prostu przeprowadzić doładowanie w naszej walucie? Bo w portfelu wiszę tylko EUR, GBP i USD.
Chyba brak jest opłat za doładowanie nawet kredytowkami?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

#196 PostWysłany: 15 Maj 2017 23:07 

Trzeba doładować konto w PLN (np. debetówką).
 Profil Relacje PM off
witekkowal uważa post za pomocny.

#197 PostWysłany: 16 Maj 2017 00:21 

niebieski
Pobawiłem się przed momentem i z debetówką wszystko działa OK. Warto ją zweryfikować.
Przy próbie wpisania numerów KK, wyświetla info o prowizji.

Poza tym pojawia się u mnie opcja Android Pay, niby, że "no fees", ale niestety nie działa (AP mam ustawiony normalnie do płacenia z KK mBanku).
Klikam "Top Up" i nic się nie dzieje- a szkoda, bo to może byłaby to realna szansa na darmowe doładowania z KK. Ale pewnie tacy głupi w Revolucie nie są i może dlatego właśnie nie działa :>

Szkoda, że tak kombinują z tymi kursami innych walut przy kartach ostatnio- bo same kursy wymiany walut "głównych" są de facto takie jak na FOREX. Już wiem, skąd brać EUR i zasilać Alior Kantor / rachunek spłaty hipoteki ;) Jednak do zdobywania USD pozostanę póki co przy Alior Kantor.
Z innymi walutami tak różowo nie ma, bo to jednak SWIFT.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 16 Maj 2017 13:35 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Pojawiła się wersja 4.3.0, w której miała być obsługa PLN. Niby jest taka wersja, w Account Details jest konto w PLN (i CHF), ale numer konta jest w UK, więc mogą być opłaty za przelewy...., do sprawdzenia.

Edit: widzę, że inni mieli wcześniej - u mnie dopiero dziś się revolut zaktualizował, faktycznie debetówka PLN będzie najlepszą opcją.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 16 Maj 2017 13:50 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@mrmrooz: opcja zasilania portfela przelewem w pln do banku w UK jest mocno nieopłacalna. Jedyny sensowny sposób to zasilenie z debetówki.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 16 Maj 2017 14:51 

Ktoś podpowie co z ich supportem ? Nie odpisują mi tu od paru dni ? Konto mam zablokowane wcześniej takich problemów nie miałem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości