Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Lista darmowych bankomatów na świecie: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


 [ 5897 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272 ... 295  Następna
Autor Wiadomość
#5361 PostWysłany: 18 Lut 2020 07:25 

Rejestracja: 23 Gru 2011
Posty: 306
Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Mam netypowy problem. Czy będąc meksykaninem zarabiającym w peso (MXN) w jakiś sposób da radę doładować bezporwizyjnie czyjegoś revoluta lub zdobyć własnego (nie można zamawiać karty do Meksyku)?

Czy mógłby ktoś zaproponować jakąś alterantywę, tak by wymieniać korzystnie MXN na PLN?
_________________
Jeśli Ci pomogłem, miło jeżeli odwdzięczysz się lajkiem. Wtedy wiem, że komuś się to przydało i warto to robić!
Góra
 Relacje PM off  
 
#5362 PostWysłany: 18 Lut 2020 07:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Lut 2015
Posty: 1174
złoty
Dla czyjegoś Revo doladowanie w peso możliwe przelewem zagranicznym.
Ta osoba otwiera subkonto w peso i jak wybierze opcje doładowanie to pokażą się szczegóły rachunku do przelewu.
Góra
 Relacje PM off  
 
#5363 PostWysłany: 18 Lut 2020 08:00 

Rejestracja: 23 Gru 2011
Posty: 306
Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
No ok. Tez to rozwazalem, ale wtedy jestem zdany na łaskę banku meksykańskiego i jego prowizji, a przelew do Anglii (konta revoluta są w GBP) darmowy raczej nie ma szans być.
_________________
Jeśli Ci pomogłem, miło jeżeli odwdzięczysz się lajkiem. Wtedy wiem, że komuś się to przydało i warto to robić!
Góra
 Relacje PM off  
 
#5364 PostWysłany: 18 Lut 2020 08:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Lut 2015
Posty: 1174
złoty
Jak przelejesz peso na utworzony rachunek w Revo to przyjdzie peso.
Góra
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
 
 
#5365 PostWysłany: 18 Lut 2020 09:04 

Rejestracja: 23 Gru 2011
Posty: 306
Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Ale prowizje naliczy bank
_________________
Jeśli Ci pomogłem, miło jeżeli odwdzięczysz się lajkiem. Wtedy wiem, że komuś się to przydało i warto to robić!
Góra
 Relacje PM off  
 
#5366 PostWysłany: 18 Lut 2020 10:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 Lut 2015
Posty: 1174
złoty
Jak ma to naliczy z pewnością...
Góra
 Relacje PM off  
 
#5367 PostWysłany: 18 Lut 2020 10:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sty 2015
Posty: 844
Loty: 241
Kilometry: 372 348
srebrny
Zgubiłem się. Czemu nie może doładować kartą?
_________________
Don't be evil
Góra
 Relacje PM off  
 
#5368 PostWysłany: 18 Lut 2020 10:09 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 1682
Loty: 104
Kilometry: 226 836
platynowy
@Apocalipse: nie wszystkie waluty możesz doładować kartą niestety. Np SGD nie.
Góra
 Relacje PM off
Apocalipse uważa post za pomocny.
 
 
#5369 PostWysłany: 18 Lut 2020 11:02 

Rejestracja: 23 Gru 2011
Posty: 306
Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Apocalipse napisał(a):
Zgubiłem się. Czemu nie może doładować kartą?


W Meksyku nie ma Revoluta oficjalnie, mimo że pesos już jest. Szukam sposobu taniego transferowania pieniędzy na revoluta, żeby wirtualnie wywozić pieniądze z Meksyku i płacić w Polsce (meksykańska pensja wpływająca do meksykańskiego banku, wydawana w Polsce).
_________________
Jeśli Ci pomogłem, miło jeżeli odwdzięczysz się lajkiem. Wtedy wiem, że komuś się to przydało i warto to robić!
Góra
 Relacje PM off  
 
#5370 PostWysłany: 18 Lut 2020 11:09 

Rejestracja: 06 Sie 2012
Posty: 1682
Loty: 104
Kilometry: 226 836
platynowy
@RadekZamulacz: to zrób inaczej - poszukaj czy w Meksyku znajdziesz konto z kartą rozliczaną po kursie mastrcard/visa i jeśli tak to wtedy doładowuj revoluta już w PLN a kurs przeliczenia wg organizacji płatniczej i tak będzie dobry.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5371 PostWysłany: 18 Lut 2020 11:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lis 2011
Posty: 15151
Loty: 399
Kilometry: 506 100
@Apocalipse greckie też nie mozna było przez dłuższy czas, spowodowane przez Capitals Controls
Góra
 Relacje PM off
Apocalipse uważa post za pomocny.
 
 
#5372 PostWysłany: 18 Lut 2020 13:19 

Rejestracja: 04 Cze 2013
Posty: 659
niebieski
RadekZamulacz napisał(a):
Mam netypowy problem. Czy będąc meksykaninem zarabiającym w peso (MXN) w jakiś sposób da radę doładować bezporwizyjnie czyjegoś revoluta lub zdobyć własnego (nie można zamawiać karty do Meksyku)?

Czy mógłby ktoś zaproponować jakąś alterantywę, tak by wymieniać korzystnie MXN na PLN?


jest karta do rachunku w peso ?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5373 PostWysłany: 18 Lut 2020 13:42 

Rejestracja: 23 Gru 2011
Posty: 306
Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Jest MasterCard Santander Meksyk
_________________
Jeśli Ci pomogłem, miło jeżeli odwdzięczysz się lajkiem. Wtedy wiem, że komuś się to przydało i warto to robić!
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5374 PostWysłany: 18 Lut 2020 13:46 

Rejestracja: 16 Sty 2017
Posty: 510
srebrny
@RadekZamulacz najlepiej sprawdź wcześniej, bo przy doładowywaniu kartami wydanymi poza UE Revolut można naliczać opłatę.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5375 PostWysłany: 19 Lut 2020 04:06 

Rejestracja: 20 Lut 2015
Posty: 69
Zabrałbym nawet tą płatną kartę od Revolut, ale tak szczerze, to nic tam atrakcyjnego nie widzę :(...
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5376 PostWysłany: 20 Lut 2020 23:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sie 2016
Posty: 677
srebrny
e-prezes napisał(a):
A są jeszcze jakieś limity? Bo nie mogę dodać kasy za pomocą karty (opcja dodaj pieniądze), a była to szybka forma transferu gotówki przed wyborem z bankomatu czy płatnością.


No jest jeszcze limit wymian miesięcznych co też tam widać. (potem opłata).
Poza tym niewidoczny i o trudnym do ustalenia algorytmie limit od jakiego zaczynają się czepiać ;-). Głównie chodzi o "podejrzane ponadnormatywne transakcje" na większe sumy, "sztuczne obroty" (wycofywanie pieniędzy niedługo po wpłacie) itp.
Dziwne z tą niemożnością doładowania kartą. Masz ją prawidłowo dodaną? Debetową też nie przechodzi? Może tylko jakieś przejściowe trudności?
Góra
 Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5377 PostWysłany: 21 Lut 2020 13:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 7407
HON fly4free
W wersji beta aplikacji, do walut dodali złoto :)
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5378 PostWysłany: 22 Lut 2020 21:53 

Rejestracja: 07 Maj 2014
Posty: 908
Loty: 24
Kilometry: 13 483
złoty
billy napisał(a):
Dziwne z tą niemożnością doładowania kartą. Masz ją prawidłowo dodaną? Debetową też nie przechodzi? Może tylko jakieś przejściowe trudności?


Przez dwa dni tak miałem. Odłączyłem kartę i ponownie przyłączyłem. Poszło.
_________________
e-prezes.livejournal.com
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5379 PostWysłany: 25 Lut 2020 16:24 

Rejestracja: 22 Sie 2019
Posty: 8
nie moge doładowac konta revolut kartą trzeba na nowo wprowadzac dane karty ,itd ,po wprowadzeniu ,pobiera 1 zl i kreci się caly czas info weryfikacja ,po wyjściu z aplikacji ,ponownej probie dodania ,dokladnie taka sama sytacja.....,nigdy nie bylo takie problemu .Moj mąz tez ma dokladnie taki sam problem.O co chodzi?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5380 PostWysłany: 25 Lut 2020 16:46 
Moderator działu

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 452
@tess1 czy mąż ma problem z kartą tego samego banku? Spróbuj może użyć karty z innego lub zasilić przez Google Pay pub Apple Pay. Podejrzewam jakieś problemy z działaniem 3D Secure w danym banku lub w samym Revolucie.
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 5897 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272 ... 295  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] oraz 7 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group