Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#5281 PostWysłany: 06 Lut 2020 00:08 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 804 151
niebieski
Jak chcecie prawdziwie amerykanskie konto w USD to polecam Transferwise z darmową kartą debetową. Jedyny znany mi sposób jak bezprowizyjnie przetransferować USD ze złodziejskiego PayPala ( PP -> TW -> doładowanie Rev wspomnianą kartą ) ;)
2 ludzi lubi ten post.
arturro uważa post za pomocny.

🌊 Klimatyczna Walencja za 729 PLN 💙✈️ Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐hotelu 😍 🌊 Klimatyczna Walencja za 729 PLN 💙✈️ Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐hotelu 😍
Wypoczynek na Dżerbie 🏝️ 🌞 All inclusive w hotelu przy plaży za 1600 PLN Wypoczynek na Dżerbie 🏝️ 🌞 All inclusive w hotelu przy plaży za 1600 PLN
#5282 PostWysłany: 06 Lut 2020 00:28 

srebrny
pytanie kiedy zablokuja Transferwise (i czy moga), bo te prowizje/przewalutowania po wymyslonym kursie przy wyplacie to zrodlo sporych zyskow dla Paypala.
 Profil Relacje PM off  

#5283 PostWysłany: 06 Lut 2020 01:18 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 804 151
niebieski
PP widzi TW jako bank CFSB choc cos tam weryfikowali zanim dodali z tego co pamietam. Ale TW tez ma swoje oplaty za przewalutowania , przelewów walutowych tam nie testowałem , to Revolut w tym procesie robi robotę i mozliwosc doladowywania go walutowo kartą.

Takze ogolnie bardziej w temacie wątku , biorąc poprawkę na niedogodnosci ( choć ja osobiście szczególnie za złotych czasów mbank M&M spore kwoty przez niego przerzuciłem choć w sposób rozumny , dokonujac też jakiś tam płatności i nie miałem w życiu żadnych blokad ) i to że raczej nie trzymam tam długofalowo znacznych kwot , uważam , że nie ma lepszego systemu dającego tyle możliwosci na chwile obecną jeśli chodzi o płatności walutowe. A skoro możemy mieć kilka na raz to w ogóle już nie ma co narzekać ( R+C+AK to takie optimum dla mnie z którego korzystam regularnie bo każda z nich ma coś niedostępnego w pozostałych co mi się przydaje;) )
Fadel uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: revolut
#5284 PostWysłany: 06 Lut 2020 01:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Sudoku napisał(a):
Ja w ogóle nie dostałem żadnej prośby o dosłanie dokumentów albo ją przegapiłem.
Czy dotyczy to tylko tych, którzy przedstawili prawo jazdy (w moim przypadku był to chyba dowód)?

Raczej nie do końca... Tzn w większości atakują zapewne tych co zakładali konto na podstawie prawa jazdy ale ja jestem od jakiegoś czasu systematycznie bombardowany prośbami o nowy dokument z uzasadnieniem, że prawo jazdy jest niewystarczające i powoływaniem się na brexit ale na pewno nie zakładałem konta na prawo jazdy (choć nie pamiętam czy identyfikowałem się dowodem czy paszportem)
 Profil Relacje PM off  

#5285 PostWysłany: 06 Lut 2020 02:38 

Proszę o informację w bankomatach których banków w Anglii można kartą revolut wypłacać funty bez prowizji?
 Profil Relacje PM off  

#5286 PostWysłany: 06 Lut 2020 07:27 
Awatar użytkownika

złoty
Lista na górze strony
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#5287 PostWysłany: 06 Lut 2020 09:19 

Loty: 33
Kilometry: 47 922
Akurat dla UK pozycja w tabelce jest pusta. Podzieli się ktoś z własnego doświadczenia jak to wygląda?
 Profil Relacje PM off
Barbarala lubi ten post.

#5288 PostWysłany: 06 Lut 2020 09:26 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
Kilka dni temu wybierałem PLN z bankomatu Banku Spółdzielczego w Łomazach. Mimo posiadanej kwoty na rachunku bankomat twierdził, że są niewystarczające środki na koncie. Zmniejszyłem kwotę do pobrania i wydał bez prowizji. Dziś podobnie, ale bez żadnej informacji na ekranie po transakcji doliczył prowizję w wysokości 4 PLN z groszami. O co chodzi? 800 € nie przekroczyłem w tym miesiącu.
 Profil Relacje PM off  

#5289 PostWysłany: 06 Lut 2020 09:29 

niebieski
Cześć,
Wydaje mi się że limit to 800zł a nie EUR.

Pzdr,
 Profil Relacje PM off
e-prezes lubi ten post.
e-prezes uważa post za pomocny.

#5290 PostWysłany: 06 Lut 2020 11:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 900 129
Dokładnie. I należy również pamiętać, że miesiąc kalendarzowy nie równa się miesiąc revolutowy.

#5291 PostWysłany: 06 Lut 2020 13:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Ustawienia > Plan taryfowy > Wypłaty z bankomatu

Tam widać czy i ile można jeszcze wypłacić w ramach darmowego limitu.
 Profil Relacje PM off
e-prezes uważa post za pomocny.

#5292 PostWysłany: 06 Lut 2020 16:59 

Loty: 253
Kilometry: 419 672
niebieski
Mam pytanie o to, jak wygląda aktualnie dogra do uzyskania karty (plastiku) revoult w standardowej, bezpłatnej opcji?
Po wpisaniu nr telefonu na stronie z linku polecjącego przez F4F powinien przyjść mi sms z linkiem pozwalającym na pobranie aplikacji. Niestey żaden sms nie przychodzi. Podesłał mi też link kolega który ma karte i też żaden sms nie przyszedł. Oczywiście bez problemu sam zainstalowałem sobie aplikację i założyłem konto oraz zasiliłem zgodnie z poleceniem 20 zł, żeby uzyskać kartę ale w momencie kiedy potwierdzam adres na który ma być ona wysłana mam ekran z datą kiedy może być dostarczona i na dole z paskiem "Zobacz swoje uaktualnienia". Po kliknięciu w belkę jedyne co mogę zrobić to kliknąć w następną belkę "Zdobądź plan Premium za 29,99" lub przełączyć na opcję "Metal" z jeszcze droższym planem. Czy to oznacza, ze na ten moment nie można uzskać plasiku bez dodatkowych opłat?

#5293 PostWysłany: 06 Lut 2020 18:47 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 142 257
niebieski
Jak już założyłeś konto bez linku polecającego to moim zdaniem nie.
 Profil Relacje PM off  

#5294 PostWysłany: 07 Lut 2020 11:40 

niebieski
Tylko problem w tym, że link polecający nie przychodził smsem choć na stronie za każdym razem był komunikat, że został wysłany...

#5295 PostWysłany: 07 Lut 2020 11:45 

niebieski
coś się tak uparł na tego smsa, mailem się nie da ?
a jak już musi być sms to kolega mógł skopiować link polecający i wysłać smsem
 Profil Relacje PM off  

#5296 PostWysłany: 07 Lut 2020 15:23 

niebieski
Nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany...
Skorzystałem z linku polecającego F4F jak i również próbowałem skorzystać z linku który otrzymałem od kolegi. Po kliknięciu zarówno w jeden jak i w drugi link otwierała mi się strona na której proszony byłem o nr telefonu na który to według informacji zawartej na stronie, miałem dostać smsem link do pobrania aplikacji itd... I tego smsa nie dostałem... A jak rozumiem tylko w ten sposób pobrana i zainstalowana apka daje możliwość uzyskania darmowego plastiku?
Jeśli jest jakaś inna opcja (jakiś inny link), przez który bęę mógł ubiegać sie o taką kartę to będę bardzo wdzięczny za pomoc... :-)

#5297 PostWysłany: 07 Lut 2020 15:42 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
W tym SMSie przychodzi zwykły link do zainstalowania, niespersonalizowany. Zainstaluj aplikację normalnie ze sklepu, a potem otwórz tego linka polecającego, wpisz numer i wtedy powinna się włączyć aplikacja.
 Profil Relacje PM off
malediwy lubi ten post.
malediwy uważa post za pomocny.

#5298 PostWysłany: 08 Lut 2020 10:04 

niebieski
Ok! Wszystko jasne! Dzięki za podpowiedź na priv która zwróciła moją uwagę na to, że niepotrzebnie wybieram dostarczenie karty kurierem co automatycznie zobowiązuje mnie do planu taryfowego.. :-)

Temat postu: Re: revolut
#5299 PostWysłany: 08 Lut 2020 11:08 

Loty: 34
Kilometry: 73 910
pbak napisał(a):
Revolut nie umozliwia dodania pelnomocnikow do konta, Curve tez nie. Czy jest jakas inna opcja na rynku pozwalajaca na konto online, ktorego wlascicielem bedzie wiecej niz jedna osoba albo mozna dodac pelnomocnika., miec karty platnicze na wiecej niz jedna osobe a dodatkowo korzystne fx? Tradycyjne banki odpadaja.

Taką możliwość oferuje polska IgoriaCard. Kursy są troszkę mniej korzystne niż w revo. Opłat brak z wyjątkiem opłaty za wysyłkę karty.
 Profil Relacje PM off
pbak lubi ten post.

#5300 PostWysłany: 08 Lut 2020 12:55 
Moderator forum

Kursy mają dobre chyba tylko do 18-tej (w dni robocze). Tu je można na bieżąco podglądać:
https://www.igoriacard.com/kantor-wymiana-walut/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości