Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#5261 PostWysłany: 04 Lut 2020 21:28 

srebrny
@p27 no właśnie odblokowało się dalej, jednak po wpisaniu tytułu przelewu, na milion sposobów, znów zniknęło :(
@BarneyGF, jak napisał p27- chodzi o stronę aliora

Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
#5262 PostWysłany: 04 Lut 2020 21:43 

niebieski
Przetestowałem i przelew na rachunek Revoluta wychodzi. Może spróbuj najpierw dodać odbiorcę, a potem wykonać przelew albo zmienić przeglądarkę. W końcu musi się udać ;)
 Profil Relacje PM off  

#5263 PostWysłany: 04 Lut 2020 21:56 

Loty: 145
Kilometry: 267 217
Przez wyszukiwarkę nie znalazłem dlatego pytam.
Założyłem konto revolut, karta już jest, ale mam problem z autoryzacją konta - zdjęcie dowodu/paszportu i selfie. Robię zdjęcia wysyłam i dostaję komunikat, że weryfikacja się nie udała.
Mieliście może taki problem? Czy może używacie bez autoryzacji jeśli w ogóle jest to możliwe?
 Profil Relacje PM off  

#5264 PostWysłany: 04 Lut 2020 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Spróbuj zapytać przez chat suport Revo.

#5265 PostWysłany: 04 Lut 2020 22:59 

srebrny
p27 napisał(a):
Przetestowałem i przelew na rachunek Revoluta wychodzi. Może spróbuj najpierw dodać odbiorcę, a potem wykonać przelew albo zmienić przeglądarkę. W końcu musi się udać ;)

próbowałeś z aliora? wciąż nie daje się :(

#5266 PostWysłany: 05 Lut 2020 00:04 

niebieski
Tak, chciałem się przekonać czy ten IBAN z fragmentem 'REVO' nie będzie problemem, ale się udało. Problemem było tylko, że po wprowadzeniu podstawowych danych przycisk 'dalej' był nieaktywny, ale ten problem szybko obszedłem.
 Profil Relacje PM off  

#5267 PostWysłany: 05 Lut 2020 10:26 

Brytyjskie IBANy mają w sobie literki. U nas kod banku to 4 cyfry, u nich 4 litery.
 Profil Relacje PM off  

#5268 PostWysłany: 05 Lut 2020 11:02 
Awatar użytkownika

niebieski
grzegorz84 napisał(a):
Jeśli macie weryfikację dochodów pamiętajcie, że trzeba wpisać roczny dochód, a nie miesięczny. Ja się pomyliłem.
Nie mogłem też wysłać im pdf, tylko zdjecia.
Skończyło się po 26 godzinach wysłaniem aktu notarialnego. Co by było gdybym tego nie zrobił?
Revolut wie o mnie za dużo!
Użytkownik świeżak jest chyba skazany na porażkę zapewne. Nie rozumiem tej polityki Revo.
Tu cała opowieść:
https://twitter.com/dookolakuli/status/ ... 14529?s=19
https://twitter.com/dookolakuli/status/ ... 14529?s=19

Image
 Profil Relacje PM off  

#5269 PostWysłany: 05 Lut 2020 12:02 
Awatar użytkownika

niebieski
juggler5 napisał(a):
@poszwin, revolut nie pobiera, ale jest info że Bank odbiory może p[obrać opłatę, jednak nigdy mi się to nie zdarzyło.

Mi się zdarzyło. Przelałem USD z Revoluta na konto walutowe w Getin. Jakieś 20$ w plecy, obie firmy się wypięły na pobranie opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#5270 PostWysłany: 05 Lut 2020 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 323
Kilometry: 804 151
niebieski
Kwestia odbiorcy chyba tutaj występuje , Revolut->Alior Kantor idzie bez opłat i ekspresowo w USD. Na świeżo , dziś rano zleciłem , po ok godzinie już USD były na AK.

#5271 PostWysłany: 05 Lut 2020 13:12 
Moderator forum

@kb_poland
Kto widniał jako nadawca w przelewie i jaki był nr konta?
 Profil Relacje PM off  

#5272 PostWysłany: 05 Lut 2020 14:05 
Awatar użytkownika

niebieski
@ume
Ja widnieje jako nadawca i nr konta ten , który mam w Revolucie jak podglądam konto USD.

#5273 PostWysłany: 05 Lut 2020 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 981 385
niebieski
grzegorz84 napisał(a):

Czy chodzilo ci o ograniczenia dostepu do i dzialania aplikacji jako takiej czy moze o funkcjonalnosc konta R.?
Jesli to drugie, to zostales wprowadzony w blad. Gdy konto jest zablokowane lub nie w pelni zweryfikowane, nie mozna dokonywac doladowan konta oraz przelewow - dozwolone sa wylacznie platnosci karta z uzyciem srodkow juz dostepnych na koncie.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#5274 PostWysłany: 05 Lut 2020 14:08 
Moderator forum

kb_poland napisał(a):
@ume
Ja widnieje jako nadawca i nr konta ten , który mam w Revolucie jak podglądam konto USD.

Angielski nr konta czy może jakiś z Aliora? To bardzo ciekawe jakim systemem to robią, SWIFT w godzinę by nie przyszedł.
 Profil Relacje PM off  

#5275 PostWysłany: 05 Lut 2020 14:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie ten angielski który widnieje w apce Revoluta gdy podglądam w niej konto USD.

EDIT : Zeby nie być gołosłownym , dokladnie 1h:03min ;)

Image

#5276 PostWysłany: 05 Lut 2020 14:34 
Awatar użytkownika

niebieski
p.wl napisał(a):
grzegorz84 napisał(a):

Czy chodzilo ci o ograniczenia dostepu do i dzialania aplikacji jako takiej czy moze o funkcjonalnosc konta R.?
Jesli to drugie, to zostales wprowadzony w blad. Gdy konto jest zablokowane lub nie w pelni zweryfikowane, nie mozna dokonywac doladowan konta oraz przelewow - dozwolone sa wylacznie platnosci karta z uzyciem srodkow juz dostepnych na koncie.
Sam straciłem już orientację.
Taki ekran mnie powitał. Więc jakieś ograniczenia rzeczywiście były. Image
 Profil Relacje PM off  

#5277 PostWysłany: 05 Lut 2020 17:33 
Moderator forum

Właśnie to zniechęciło mnie do Revoluta. Nigdzie indziej, o bankach z kontem otwartym na przelew nie wspominając, nie miałem blokowania konta i żadania udowodnienia, że nie jest się wielbłądem lub posiadam kartę, którą wcześniej już weryfikowałem. Aktywnie korzystam z N26 i DiPocketa, w obu żadnych problemów. Revolut dla mnie to już tylko ostateczność, albo gdy potrzeba jednorazowo wirtualnej karty.
 Profil Relacje PM off  

#5278 PostWysłany: 05 Lut 2020 21:50 
Awatar użytkownika

Coraz częściej takie cyrki u nich, chyba, że człowiek teraz to po prostu bardziej dostrzega.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Revolut
#5279 PostWysłany: 05 Lut 2020 23:31 

niebieski
ume napisał(a):
Właśnie to zniechęciło mnie do Revoluta. Nigdzie indziej, o bankach z kontem otwartym na przelew nie wspominając, nie miałem blokowania konta i żadania udowodnienia, że nie jest się wielbłądem lub posiadam kartę, którą wcześniej już weryfikowałem. Aktywnie korzystam z N26 i DiPocketa, w obu żadnych problemów. Revolut dla mnie to już tylko ostateczność, albo gdy potrzeba jednorazowo wirtualnej karty.

Czy n26 albo Dipocket dają konto USD w amerykańskim banku?
 Profil Relacje PM off  

#5280 PostWysłany: 05 Lut 2020 23:48 
Moderator forum

N26 jeszcze nie, ale zapowiadał ekspansję do USA.

DiPocket to polski twór i ma tylko polskie konta.
 Profil Relacje PM off
pasta uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości