Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2641 PostWysłany: 10 Wrz 2018 16:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Proszę o poradę osoby, które posługiwały się tą kartą w Tajlandii. Pierwsza kwestia płatności kartą w uwzględnieniem prowizji 1% - czy jest to bardziej opłacalne względem wymiany gotówki (USD/EUR na lotnisku BKK). Drugie pytanie dotyczy akceptowalności Revoluta przez tamtejsze terminale i bankomaty - czy są z tym problemy? Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN
Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗ Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗
#2642 PostWysłany: 10 Wrz 2018 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
A pisalem, żeby bojkotować te bankomaty ;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2643 PostWysłany: 10 Wrz 2018 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Informacyjnie jeśli chodzi o płatność offline na pokładzie samolotu:
lot Alaska Airlines, możliwość płatności tylko kartą - użyłem Revoluta, płatność przeszła z tymże z konta w Revolucie zeszła dopiero po 3 dniach.
 Profil Relacje PM off  

#2644 PostWysłany: 10 Wrz 2018 18:10 

HON fly4free
Co masz na myśli pisząc "zeszła" - pojawiła się po trzech dniach, czy pojawiła się od razu on-line, a została rozliczona po trzech dniach?
 Profil Relacje PM off  

#2645 PostWysłany: 10 Wrz 2018 18:19 

srebrny
Nie mogła pojawić się on-line, skoro płatność była offline ;-)
To pewnie taka płatność w stylu żelazkowym.
 Profil Relacje PM off  

#2646 PostWysłany: 10 Wrz 2018 18:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Płaciłem Revolutem w Scoot, ściągnęli po dwóch tygodniach od płatności. 3 dni prędzej nieudana próba bo nie było nic na koncie ^.-
 Profil Relacje PM off  

#2647 PostWysłany: 10 Wrz 2018 20:39 

Darek M. napisał(a):
A pisalem, żeby bojkotować te bankomaty ;)

Nie zawsze się da ominąć. Na lotnisku w Wiedniu widziałem tylko Euronet, ale na szczęście tutaj prowizji nie pobrało.

Image
 Profil Relacje PM off  

#2648 PostWysłany: 10 Wrz 2018 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
man4business napisał(a):
Co masz na myśli pisząc "zeszła" - pojawiła się po trzech dniach, czy pojawiła się od razu on-line, a została rozliczona po trzech dniach?

Pojawiła się po 3 dniach od płatności.
Kiedyś czytałem, że nie ma możliwości zapłaty Revolutem offline.
 Profil Relacje PM off  

#2649 PostWysłany: 10 Wrz 2018 21:32 

-- 10 Wrz 2018 21:23 --

LonDynia napisał(a):
Oplata za wydanie karty? Czesto sa promocje na darmowa ale moze nie zalapales sie - zapytaj ich na czacie.

Za wydanie karty zapłaciłem, ponieważ wówczas nie było żadnej promocji.

-- 10 Wrz 2018 21:26 --

man4business napisał(a):
Jakiej pomocy oczekujesz, jeśli nawet nie napisałeś, jakiej karty użyłeś, czy była to karta złotówkowa, oraz z jakiego banku? Druga myśl - czy 20 zł nie kojarzy ci się z pierwszym doładowaniem, które (w kwocie minimalnej 20 zł) trzeba było dokonać, aby otrzymać kartę? Albo właśnie opłata za wydanie karty. Czy rejestrowałeś się z promocyjnego linku, dzięki któremu miałbyś kartę za 0 zł, czy też normalnie, gdy wydanie karty jest płatne?

W aplikacji Revolut w telefonie mam "podpiętą" kartę złotówkową. Pierwsze doładowanie wykonałem od razu jak dostałem kartę pocztą, za jej wydanie również zapłaciłem. Rejestrowałem normalnie i zapłaciłem za wydanie karty.

-- 10 Wrz 2018 21:32 --

LonDynia napisał(a):
Oplata za wydanie karty? Czesto sa promocje na darmowa ale moze nie zalapales sie - zapytaj ich na czacie.

Za wydanie karty zapłaciłem wcześniej, owszem napisałem do nich ale póki co nie otrzymałem odpowiedzi (poza tym nie jestem orłem z angielskiego i użyłem translatora, więc może nie do końca udało mi się przedstawić sytuację, stąd moje pytanie i prośba o pomoc w rozwikłaniu tego przypadku tutaj)
 Profil Relacje PM off  

#2650 PostWysłany: 10 Wrz 2018 22:40 

Spostrzeżenia z Hiszpanii
Euronet proponuję własne przewalutowanie, w przypadku odmowy prowizja za wypłatę gotówki coś około 3 euro. Bankomat Santander przy placówce banku, przy wypłacie proponuję własne przewalutowanie, przy odmowie informuje, że prowizja za wypłatę to 5 euro. Znalazłem bankomat jakiegoś hiszpańskiego banku ( nie pamiętam nazwy, ale jakieś szare logo), proponował własne przewalutowanie, przy odmowie już o nic sięnie proponował tylko wypłacił pieniądze bez żadnej prowizji. Większość bankomatów jakie widziałem to Euronet z ich małym logiem pod napisem ATM, ewidentnie poluja na naiwnych klientów bo są obkepione w miejscowościach turystycznych w kilku jezykach.
 Profil Relacje PM off  

#2651 PostWysłany: 11 Wrz 2018 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
W Banku spoldzielczym wyplata 200 zl zapytanie o przewalutowanie - wybor zlotowki, jakis dziwny ekran jakby z dosa sie wyswietla zero przycisku do wyboru, po nacisnieciu czegokolwiek wydaje 200 zl z konta pobiera funty w sumie na zlotowki 225 zl
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#2652 PostWysłany: 11 Wrz 2018 12:02 
Awatar użytkownika

luftairways napisał(a):
W Banku spoldzielczym wyplata 200 zl zapytanie o przewalutowanie - wybor zlotowki, jakis dziwny ekran jakby z dosa sie wyswietla zero przycisku do wyboru, po nacisnieciu czegokolwiek wydaje 200 zl z konta pobiera funty w sumie na zlotowki 225 zl

Chyba taką sytuację można zareklamować?
 Profil Relacje PM off  

#2653 PostWysłany: 11 Wrz 2018 14:22 
Awatar użytkownika

złoty
Jasne, że można. Ja raz się naciąłem i kasę mi zwrócili.

Profil Relacje PM off  

Temat postu: revolut
#2654 PostWysłany: 11 Wrz 2018 14:59 

niebieski
Ale po co korzystacie z tej karty w PL? Macie za dużo czasu na reklamacje? przecież każdy ma jakąś polską kartę.

Revolut jest super i tego nie kwestionuję...
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#2655 PostWysłany: 11 Wrz 2018 15:20 
Awatar użytkownika

złoty
Też się dziwię, ja w Polsce używam tylko kart z moneyback lub milami ;)

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2656 PostWysłany: 11 Wrz 2018 15:24 

niebieski
@pasta
Ja nie mam żadnej debetówki, a jednak raz na kwartał trzeba jakąś stówkę z bankomatu wyciągnąć na fryzjera, więc nie przesadzajmy, sporadyczny Revolut jest OK.

#2657 PostWysłany: 11 Wrz 2018 20:14 

niebieski
Ma ktoś doświadczenie z płaceniem i wyciąganiem rupii z bankomatów na Mauritiusie?

#2658 PostWysłany: 12 Wrz 2018 14:00 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
monroe napisał(a):
Kiedyś czytałem, że nie ma możliwości zapłaty Revolutem offline.

Teraz już chyba jest taka możliwość. Płaciłem ostatnio w Ryanarze (lot w sobotę) i obciążenie było dopiero w poniedziałek. A tak na prawdę to próba obciążenia, bo Revolut odmówił - miałem włączoną blokadę lokalizacyjną. I skoro obciążenie przyszło z Irlandii, a ja byłem gdzieś pomiędzy PL i Hiszpanią, to Revolut odmówił. Potem jak wyłączyłem blokadę, była ponowna próba z Ryanaira i poszło normalnie.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2659 PostWysłany: 12 Wrz 2018 14:53 

srebrny
Każdą kartę wypukłą można obciążyć offline.
 Profil Relacje PM off  

#2660 PostWysłany: 12 Wrz 2018 16:01 

W Wizz (na pokładzie) nie przechodzą transakcje Revolut

Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości