Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2621 PostWysłany: 05 Wrz 2018 14:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@mahalnet tak,teraz tylko visy
 Profil Relacje PM off
mahalnet uważa post za pomocny.

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2622 PostWysłany: 05 Wrz 2018 22:37 

likidis napisał(a):
jekyll napisał(a):
Wszystko już w tym wątku zostało napisane, chociażby mój post #2481 że śr 125

Dzięki wielkie! O to mi chodziło :)

A jeszcze jak wygląda kwestia blokowania środków? Bo rozumiem, że zapewne coś tam za to zapłacę, bo zablokują np. 100 EUR (czyli przeliczy ze ZŁ na EUR po dzisiejszym kursie), potem za kilka dni zwolnią to z powrotem mi się to przerobi na ZŁ kursie z dnia powrotu. Dobrze to rozumiem, czy blokada nic nam nie robi tak naprawdę, bo kasa nie schodzi z karty tylko jest "zablokowana"?

Z mojego doświadczenia, zwrot blokady był w walucie transakcji. Czyli mając tylko euro na karcie, i robiąc blokadę w dolarach, to zdjęta blokada skutkuje zwrotem dolarów...
 Profil Relacje PM off  

#2623 PostWysłany: 05 Wrz 2018 23:02 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
likidis napisał(a):
Marco Manno napisał(a):
Z tego co zrozumiałem autor ma na myśli blokadę ze względu na różnice kursowe a nie blokadę jak w przypadku blokady kaucji :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mi chodzi dokładnie właśnie o blokadę kaucji - z tego co czytalem (i znajomi mi mówili) to nie wszystkie hotele z booking'a biorą kaucję i blokują środki. Ale jak się zdarzy to pytanie czy będę na minus (chyba, że kurs zmieni się dobrze dla mnie i będę na plus :D ) czy nic nie stracę po zwolnieniu kaucji.

Z reguły na Booking.com obiekty nie biorą kaucji , a jeżeli są takie to jest to napisane i takich poprostu nie wybieram. I nie chodzi o to ze mogę pare złotych na przewalutowaniu stracić ale może się zdarzyć ze w ogóle tam nie dojadę i szkoda kasy.
 Profil Relacje PM off  

#2624 PostWysłany: 06 Wrz 2018 10:19 
Awatar użytkownika

niebieski
JanuszFly napisał(a):
Z mojego doświadczenia, zwrot blokady był w walucie transakcji. Czyli mając tylko euro na karcie, i robiąc blokadę w dolarach, to zdjęta blokada skutkuje zwrotem dolarów...

Jeśli blokada rzeczywiście była jedynie blokadą to po jakimś czasie następuje po prostu jej zwolnienie i stan konta jest nadal taki jaki był, nic się nie zmienia niezależnie od waluty.
Jeśli nastąpiło pobranie a później zwrot to wówczas mamy doczynienia z różnicami kursowymi (pomiędzy kursem w dniu pobrania i zwrotu) i wtedy niewielka róznica (na plus lub minus) występuje.
Tak to wygląda w teorii i w świecie idealnym. Nie wykluczam, że gdzieś pracownik może nie wiedzieć jak co działa i zaakceptować płatność i zrobic zwrot zamiast poczekać na wygaśnięcie blokady.
 Profil Relacje PM off  

#2625 PostWysłany: 08 Wrz 2018 12:44 

Cześć. Wypłacałam dziś pierwszy raz z bankomatu pieniądze z karty Revolut (bankomat Banku Spółdzielczego). Mimo, że miałam pieniądze tylko w PLN to przeliczyło mi na GBP i zamiast 100 pln pobrało mi prawie 113 pln z konta. Wypłacając nie miałam opcji wybrania z PLN. Jak przeprowadzić taką operację aby ponownie taka niespodzianka mnie nie spotkała?
 Profil Relacje PM off  

#2626 PostWysłany: 08 Wrz 2018 12:59 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@malgorzata62: sytuacja bardzo dziwna a wręcz nieprawdopodobna. Zgłoś do Revolut prośbę o chargeback - transakcja nie została zrealizowania niezgodnie z Twoim zleceniem! No chyba że przeoczyłaś coś co pisało... no to wtedy jedynie większa uwaga Cię ratuje na przyszłość :)
 Profil Relacje PM off  

#2627 PostWysłany: 08 Wrz 2018 15:33 

Hej, nie wiem czy już było ale za wypłatę 40 EUR z Visa w Euronecie (Hiszpania), z konta Revoult zeszło 42,95. Oczywiście wybrana waluta EUR, więc to pewnie kwestia Euronetu, który zaczął obciążać też Vise. Z ciekawostek - w dwóch innych bankomatach w ogóle nie udało się wypłacić kasy.

Image
 Profil Relacje PM off  

#2628 PostWysłany: 08 Wrz 2018 15:38 

niebieski
malgorzata62 napisał(a):
Cześć. Wypłacałam dziś pierwszy raz z bankomatu pieniądze z karty Revolut (bankomat Banku Spółdzielczego). Mimo, że miałam pieniądze tylko w PLN to przeliczyło mi na GBP i zamiast 100 pln pobrało mi prawie 113 pln z konta. Wypłacając nie miałam opcji wybrania z PLN. Jak przeprowadzić taką operację aby ponownie taka niespodzianka mnie nie spotkała?

Trzeba wybierać rozliczenie w złotówkach . U mnie w BS policzyło normalnie 100 za 100 . Teraz w Chorwacji wyciągałem 1000 kun oczywiście tez pytało 10 razy czy napewno nie w funtach olalem i wybrałem w kunach wyszło 580 w funtach skasowało by 134 czyli ok 50 zł więcej
 Profil Relacje PM off  

#2629 PostWysłany: 08 Wrz 2018 15:43 
Awatar użytkownika

No przecież Małgosia napisała że nie pytał o przewalutowanie!!!

Właśnie wróciłem z Zakynthos i placilem różnymi kartami m.in. revolutem i był tak sklep który uparcie obciążał z przewalutowaniem czy to Revoluta czy kartę walutową w euro. Po prostu moim zdaniem terminale albo bankomaty mają na stałe skonfigurowane przewalutowanie i nic z tym nie zrobisz.
 Profil Relacje PM off  

#2630 PostWysłany: 08 Wrz 2018 18:00 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
Ponad 2 tyg temu wpłaciłem im na konto 20zł aby wyrobić kartę z darmową szybką wysyłką. Do tej pory jej nie otrzymałem, czy zwykli mieć takie opóźnienia?
 Profil Relacje PM off  

#2631 PostWysłany: 08 Wrz 2018 18:52 
Awatar użytkownika

2 tyg. mniej więcej to trwa. Zapytaj na czasie, czy już na pewno wysłali.
 Profil Relacje PM off  

#2632 PostWysłany: 08 Wrz 2018 19:03 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 64 407
Ja dostałem po trzech dniach.

#2633 PostWysłany: 08 Wrz 2018 19:47 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
U mnie też to była bardzo szybko. A mail, że wysłali przyszedł chyba następnego dnia od zamówienia.

#2634 PostWysłany: 08 Wrz 2018 20:14 

niebieski
GieZed napisał(a):
No przecież Małgosia napisała że nie pytał o przewalutowanie!!!

Bankomat Banku Spółdzielczego na 100% pyta o przewalutowanie i zapewne inne z których korzystałem tez , w Włoszech nie pytał ale wybrałem 50 i obciążyło 50. W terminalach inna sprawa ale jak do tej pory prawidłowe obciążenia.
 Profil Relacje PM off  

#2635 PostWysłany: 10 Wrz 2018 03:42 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
krzysiekk86 napisał(a):
Hej, nie wiem czy już było ale za wypłatę 40 EUR z Visa w Euronecie (Hiszpania), z konta Revoult zeszło 42,95. Oczywiście wybrana waluta EUR, więc to pewnie kwestia Euronetu, który zaczął obciążać też Vise. Z ciekawostek - w dwóch innych bankomatach w ogóle nie udało się wypłacić kasy.

2,95€ "opłaty transakcyjnej" - też prawie dałem się naciąć na to(niezależnie od kraju)

#2636 PostWysłany: 10 Wrz 2018 07:43 

niebieski
Marek Marszolik napisał(a):
rafal1982 napisał(a):
ktoś się orientuje czy punkty do mam bonus programu BGŻ za doładowanie revolut KK są naliczane ?

Jakieś 2 tygodnie zmieniono regulamin i punkty za doładowania wszelkich portfeli elektronicznych nie są już doliczane.
Dasz jakiegoś linka do regulaminu? Bo na stronie ostatni jest z maja, po zmianach związanych z RODO.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2637 PostWysłany: 10 Wrz 2018 13:50 

Dzień dobry.
Kartę Revolut posiadam od niedawna, chciałem ją kilka dni temu doładować kwotą 1000 zł aby móc płacić jak pojadę na weekend do Berlina. Z karty bankowej, którą "podpiąłem" do aplikacji Revolut zeszło mi równo 1000 zł z opisem "płatność kartą za granicą" a dodatkowo w drugim przelewie zeszło mi 20 zł z tym samym opisem. Stan konta w Revolut wzrósł tylko o 1000 zł z czego wnioskuję, że te 20 zł to jakaś prowizja ale za co ? Niestety nie jest to tylko blokada, ponieważ transakcje potwierdziłem będąc dziś w moim banku (tym od podpiętej karty) i to nie oni pobrali te 20 zł wyraźnie wskazując na Revolut. Przelewałem z konta w PLN na konto PLN w Revolucie, czy ktoś wie o co chodzi ?
Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#2638 PostWysłany: 10 Wrz 2018 14:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Oplata za wydanie karty? Czesto sa promocje na darmowa ale moze nie zalapales sie - zapytaj ich na czacie.
 Profil Relacje PM off  

#2639 PostWysłany: 10 Wrz 2018 14:06 

HON fly4free
Jakiej pomocy oczekujesz, jeśli nawet nie napisałeś, jakiej karty użyłeś, czy była to karta złotówkowa, oraz z jakiego banku? Druga myśl - czy 20 zł nie kojarzy ci się z pierwszym doładowaniem, które (w kwocie minimalnej 20 zł) trzeba było dokonać, aby otrzymać kartę? Albo właśnie opłata za wydanie karty. Czy rejestrowałeś się z promocyjnego linku, dzięki któremu miałbyś kartę za 0 zł, czy też normalnie, gdy wydanie karty jest płatne?
 Profil Relacje PM off  

#2640 PostWysłany: 10 Wrz 2018 14:45 

niebieski
krzysiekk86 napisał(a):

W Grecji to samo. Już doliczają także do kart Visa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości