Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Lip 2011 09:59 

Zbanowany
http://sale.euroticket.pl/

Tam znalazlem Katowice-Lwow w jedna strone za 100zl, a powrotny za 190zl.

Tu masz informacje o tej linii: http://www.zawadzkie.com.pl/files/u100_i_u110.pdf

Słoneczne all inclusive na Rodos 🇬🇷🍹 4* hotel za 2190 PLN Słoneczne all inclusive na Rodos 🇬🇷🍹 4* hotel za 2190 PLN
Grecja z weekendem za 599 PLN 🤍💙 Loty i 2 noce w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Grecja z weekendem za 599 PLN 🤍💙 Loty i 2 noce w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 30 Lip 2011 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
PKP Katowice - Przemyśl
Przemyśl - Medyka bus za chyba 2 zł.
Przejście graniczne na nogach.
Potem busikiem do Lwowa :)
Jeśli masz ulgowe na PKP to z tego co pamiętam trochę ponad stówę wyjdzie w obie strony.
Do tego bardziej klimatycznie jest :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Lip 2011 11:30 

Potwierdzam przedmówcę:) trzeba zobaczyc uroki przekraczania polsko-ukraińskiej granicy pieszej z "mrówkami" sprzedającymi litr wódki i 2 paczki papierosów i niereformowalnymi celnikami. Dojeżdza się na dworzec we Lwowie a tam już komunikacja miejska. Jak nie masz noclegu, to zawsze służy hotel Lviv, szału nie ma, chociaż jak byłem to jakies remonty prowadzili, ale nocka w 2os. za 30 zł od głowy wiec nie było źle, nie trzeba rezerwacji, można w ciemno, ja byłem 2 dni przed Sylwestrem i nie było problemu, a sam Lwów polecam:)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Lip 2011 16:45 
Awatar użytkownika

niebieski
wntl napisał(a):
Witam, szukam taniego połączenia do Lwowa. Widze że jest pks z katowic, tylko pytanie za ile ? I ma ktoś jakiś pochytany tani nocleg ?

Najtańsza opcja, przetestowana bodajże 3 tygodnie temu.

1. PKP z Katowic do Przemyśla (przykładowo wyjazd z KAT o 6.15, przyjazd do PRZ o 12.42
Cena: w granicach 50PLN, zależy czy masz jakieś dodatkowe zniżki, jak tak to taniej.

2. Busik bezpośrednio z dworca w Przemyślu na przejście graniczne. Jeżdżą co chwilę.
Cena: 2PLN

3. Przejście na piechotę przez granicę. Wbrew pozorom, nie ma aż takich sakramenckich kolejek, jak jeszcze dwa-trzy lata temu. Przy odrobinie szczęścia, idzie szybko.

4. Marszrutka z granicy do Lwowa. Wystarczy ominąć taksiarzy i "prywatnych", którzy zaraz za przejściem oferują dowóż do Lwowa. 300 metrów dalej skręcamy w lewo, i po dalszych 50 metrach jest przystanek końcowy marszrutek wraz z kasą. Jedzie się ok. 2h
Cena: 20 hrywien do Lwowa (trasa powrotna Lwów - przejście graniczne, kosztuje 18 hrywien)

5. We Lwowie tanich noclegów jest opór :) Najprościej podejść we Lwowie po wyjściu z busa pod budynek kolejowego Dworca Głównego i szukać ludzi oferujących nocleg. Ja za wynajem na trzy noce samodzielnego 2pokojowego mieszkania dla trzech osób 2km od ścisłego centrum (ja+żona+dziecko) zapłaciłem w sumie 130PLN.

Ważna uwaga: wymienić złotówki na hrywny jeszcze w Przemyślu, a nie w okolicach przejścia - znacznie lepszy kurs.

pozdrawiam i miłego zwiedzania Lwowa!
 Profil Relacje PM off
timu uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość