Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lut 2014 01:53 

Przekopałem kilkanaście stron i nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc zakładam nowy, w razie błędu proszę o przeniesienie pytania do odpowiedniego działu.

Przechodząc do meritum - chcę zarezerwować pokój przez booking.com. Jest napisane wyraźnie : "Pokój: Pokój Trzyosobowy ze wspólną łazienką", tymczasem zaraz pod spodem stoi : "Maksymalna liczba osób 1 Gość". Czuję się zdezorientowany. Wie ktoś, o co może chodzić? Pierwszy raz będę korzystał z booking.com, więc proszę o zrozumienie.
 Profil Relacje PM off  

Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️ Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️
Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje
#2 PostWysłany: 27 Lut 2014 03:16 

Chodzi o to, że będzie tam ktoś mieszkał z Tobą.
Jest to pokój w którym sprzedawane są pojedyncze łóżka. To że pokazuje ci tylko jedną osobę oznacza że 2 pozostałe łóżka są już przez kogoś innego zarezerwowane.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Lut 2014 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 1 226 125
niebieski
Nie koniecznie. Moze byc pokoj 3 osobowy, ale zarezerwowany dla jednej osoby i cena jest adekwatna do ilosci osob. Podaj nazwe hotelu, to zerkniemy.

#4 PostWysłany: 27 Lut 2014 10:14 
Awatar użytkownika

Dokladnie tak jak mowi Aga. Pokoj jest 3os. Ale do wykorzystania przez jedna osobe. Z reguly wtedy cena jest nizsza.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Lut 2014 11:58 

http://www.booking.com/hotel/lt/leu-gue ... ailability

Tu jest link. Przy pokoju 3 osobowym jest opcja dla max.3 osób i opcja dla maksymalnie 1 osoby. Odpowiednio taka sama sytuacja w przypadku pokoju typu twin. Oczywiście występują różnice cenowe.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Lut 2014 12:20 

Po prostu możesz zarezerwować pokój 3 osobowy dla 1 osoby i np. będziesz tam mieszkał sam.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Lut 2014 12:23 

Czyli jak rezerwujesz dwójkę lub trójkę to płacisz ,jako jedna os. 63 zł i za to masz cały pokój do tzw. pojedynczego wykorzystania. Może za 13 zl wiecej wziążść jedynkę z toaletą w pokoju ?
 PM off  

#8 PostWysłany: 27 Lut 2014 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Jest tak jak pisze Aga_podrozniczka, czyli jest to cena za pokój 2-os lub 3-os do pojedynczego wykorzystania.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Lut 2014 23:17 

Wydaje mi sie to dosc dziwne, ale dzieki za odpowiedzi i trzeba rezerwowac.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Lut 2014 23:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kuracjusz napisał(a):
Wydaje mi sie to dosc dziwne, ale dzieki za odpowiedzi i trzeba rezerwowac.

wcale nie dziwne!
zawsze masz podane iloosobowy jest pokój i ile osób może w nim max przebywać i jedno wcale nie znaczy drugie. :)

#11 PostWysłany: 28 Lut 2014 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 487
Kilometry: 934 649
złoty
W przypadku trzyosobowego pokoju masz przecież dwie ceny. Albo bierzesz cały pokój dla siebie i rodziny/znajomych i płacisz 35 euro albo bierzesz tylko łóżko (jeśli podróżujesz sam) za 15 euro. Ale wtedy prawie na pewno będziesz spał z obcymi osobami w pokoju. W końcu to akademiki...

#12 PostWysłany: 28 Lut 2014 11:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Elwirka, kilka osób wyjaśniło już ten problem a Ty swoje, hahaha.
Gdyby pytanie brzmiało "Czy białe jest białe (niska cena, pokój tylko dla siebie) czy czarne (tylko łóżko we współdzielonym pokoju),
to przebieg odpowiedzi byłby mniej więcej taki:

- czarne
- niekoniecznie, czasami może być białe, podaj szczegóły
- białe
- potwierdzam, białe
- zdecydowanie białe
- czarne

Jak w tym kawale z murzynami i złotą rybką, co to dwaj pierwsi chcieli być biali a trzeci, by tamci byli czarni, hahaha.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#13 PostWysłany: 28 Lut 2014 11:58 
Awatar użytkownika

złoty
Odniosłam się do wypowiedzi autora tematu:
kuracjusz napisał(a):
Jest napisane wyraźnie : "Pokój: Pokój Trzyosobowy ze wspólną łazienką", tymczasem zaraz pod spodem stoi : "Maksymalna liczba osób 1 Gość". Czuję się zdezorientowany. .

Wcale tak nie jest, bo autor ma wybór jedna osoba lub trzy osoby. A wszyscy rozwodzą się nad pokojem trzyosobowym do pojedynczego wykorzystania, co jest zupełnie inną rzeczą.

#14 PostWysłany: 28 Lut 2014 12:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
elwirka napisał(a):
Odniosłam się do wypowiedzi autora tematu:
kuracjusz napisał(a):
Jest napisane wyraźnie : "Pokój: Pokój Trzyosobowy ze wspólną łazienką", tymczasem zaraz pod spodem stoi : "Maksymalna liczba osób 1 Gość". Czuję się zdezorientowany. .

Wcale tak nie jest, bo autor ma wybór jedna osoba lub trzy osoby. A wszyscy rozwodzą się nad pokojem trzyosobowym do pojedynczego wykorzystania, co jest zupełnie inną rzeczą.

może jak by się wysiliła deczko i przewinęła stronę to i byś link znalazła i byś się dowiedziała czego sprawa się tyczy...
no ale rozumiem, że kobiecie wyzwolonej nie wypada... :mrgreen:

#15 PostWysłany: 28 Lut 2014 12:07 
Awatar użytkownika

złoty
I link zobaczyłam i widzę wyraźnie. Ale tobie nie wiem o co chodzi;-)

#16 PostWysłany: 28 Lut 2014 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Czytając recenzje na bookingu i tripadvisor wychodzi, że są to pokoje wieloosobowe i bookując 1 łóżko nie ma się wcale pokoju sam dla siebie, chyba że szczęście dopisze.
P.S. Też kliknąłem na link :)
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#17 PostWysłany: 28 Lut 2014 12:27 
Awatar użytkownika

niebieski
bonieq2 napisał(a):
Czytając recenzje na bookingu i tripadvisor wychodzi, że są to pokoje wieloosobowe i bookując 1 łóżko nie ma się wcale pokoju sam dla siebie, chyba że szczęście dopisze.
P.S. Też kliknąłem na link :)

Oferta dotyczy bezwzględnie pokoju prywatnego, czyli bez współdzielenia.
Gdyby dokoptowali jakąś osobę, to byłoby to niezgodne z ofertą, można to wtedy reklamować w serwisie.
Hotel nie może pogorszyć standardu zarezerwowanego pokoju bez powodu.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 28 Lut 2014 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Zgodzę się z tobą w 100%, że taka opcja byłaby niezgodna z zasadami funkcjonowania bookingu, ale z drugiej strony opinie:
"LEU Guest House is a good solution for a short stay in Vilnius. We slept there for 2 nights in June, was lucky to have no neighbours and used all facilities in our 2-rooms unit alone"
"Hałas współlokatorek"
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 28 Lut 2014 12:32 
Awatar użytkownika

złoty
namteH napisał(a):
no ale rozumiem, że kobiecie wyzwolonej nie wypada... :mrgreen:

To czy można reklamować pokój czy nie, nie usprawiedliwia ani jobiego ani Namteha zgryźliwości;-)

#20 PostWysłany: 28 Lut 2014 12:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale gdzie masz napisane, że oni skorzystali dokładnie z tej oferty przedstawionej na booking.com?
Mogą sobie sprzedawać jak chcą, serwisów jest wiele, pewnie mają też swoją stronkę i oferują wspołdzielenie pokoi.
Ale w tym konkretnym przypadku nie ma żadnych wątpliwości co do warunków - pokój masz dla siebie, łazienka i toalete jest współdzielona z sąsiednim pokojem. Amen.

Elwirka, przepraszam, jeśli uraziłem, peace. Nie chciałem :oops:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości