Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5373 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#1601 PostWysłany: 16 Mar 2017 09:50 

Loty: 34
Kilometry: 73 282
Dziękuję za info. Dokładnie jest jak piszecie, źle to przetłumaczyli :)

A teraz pytanie kolejne. Mianowicie kupowałem wczoraj bilety. Kombinacje alpejskie spowodowały, że najbardziej korzystnie było kupić 1 miejsce bez WDC (dla żony :P), a 2 kolejne z WDC za 139 zł (ja + dziecko - normalnie "kocham" Wizz za te kombinacje). Mam 2 osobne rezerwacje. Ale mi to nie przeszkadza. Wczoraj znajomi zastanawiali się, czy nie dołączyć do wycieczki i jak sprawdzałem im na moim koncie (tym z WDC) to przy szukaniu dla nich biletów (3 osoby) wyskoczył mi komunikat, że za 140 PLN opłaca mi się WDC zmienić na grupowe. I teraz się zastanawiam i proszę o info tych co to przerabiali, czy (jak się już znajomi zdecydują i będę im kupował bilety) i zwiększę to swoje WDC do WDC grupa to kupując dla nich biletu mogę "dorzucić" ich do swojej rezerwacji (tej z WDC) czy też nie. Dla mnie logiczne że nie, ale po co system sygerował więc zwiększenie WDC do grupy ? Trochę zagmatwane, ale myślę, że wiecie o co mi biega :)

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#1602 PostWysłany: 16 Mar 2017 10:01 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@‌Extigy‌, nie da się dodać do rezerwacji. Musiałbyś kupić jeszcze jeden bilet na siebie, by móc użyć WDC na kolejnej rezerwacji. Sugerowało grupę, bo na zwykłym koncie możesz kupić tylko dla siebie + jednej osoby, a na grupowym - dla siebie + 4 osób. Jeśli wybierzesz rezerwację dla 3 osób, to by skorzystać ze zniżki musi być konto grupowe.
Extigy uważa post za pomocny.

#1603 PostWysłany: 16 Mar 2017 10:02 

Loty: 221
Kilometry: 309 668
niebieski
Niestety nie, jak znajomi się zdecydują to trzeba nową rezerwację robić.
Jak byś swoje WDC powiększył o grupę to i tak musiałbyś robić nową rezerwację z kolejnym biletem dla Ciebie :cry:
Extigy uważa post za pomocny.

#1604 PostWysłany: 16 Mar 2017 10:16 

Loty: 34
Kilometry: 73 282
Dzięki za powyższe info, może w przyszłości człowiekowi się wiedza przyda.

#1605 PostWysłany: 16 Mar 2017 14:06 

srebrny
Extigy napisał(a):
czy (jak się już znajomi zdecydują i będę im kupował bilety)

Jeśli się zdecydują to załóż im własne konto i kup bilety+WDC standard dla nich za 140 zł. Zapłacą pewnie nie więcej niż za 2 bilety RT bez WDC a może jeszcze w ciągu roku ,razem z wami lub osobno ,skorzystają z jakichś lotów już z klubową zniżką;)
 Profil Relacje PM off  

#1606 PostWysłany: 16 Mar 2017 14:29 

Znajomych jest chyba 3 i przy cenie wdc grupowego 279 zł trzeba policzyć
 PM off  

#1607 PostWysłany: 18 Mar 2017 01:27 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 904
hej, dostałam ostatnio wiadomość:

"Szanowni Państwo

Z przykrością informujemy, że nastąpiła zmiana rozkładu lotów, która wpływa na Pańśtwa rezerwację potwierdzone kodem XXX. Przepraszamy za wszelkie niedogodności spowodowane zmianą.

Oto nowe godziny lotów:
W6 1976
Malmö (MMX) Poznań (POZ)
16/May/2017 21:45 16/May/2017 22:50
Prosimy dokładnie sprawdzić dzień i godzinę wylotu.

Jeśli nowa data i godzina wylotu są odpowiednie, zaloguj się na book.wizzair.com, otwórz rezerwację i kliknij opcję „Akceptuję”. Jeśli zaakceptują Państwozmiany w jakiejkolwiek formie, umowa między Państwem a naszą firmą zostanie odpowiednio zmieniona.

Kod potwierdzenia się nie zmieni.

Jeśli nowa data i godzina lotu Państwu nie odpowiada, zgodnie z punktem 15.1.2 naszych Ogólnych warunków przewozu mogą Pańśtwo wybrać jedną z poniższych opcji.

1. ZMIANA REZERWACJI LOTU

Zarezerwujemy dla Państwa inny lot realizowany przez nas na tej samej (lub jeśli to konieczne na porównywalnej) trasie w okresie od 14 dni przed do 30 dni po planowanej dacie odlotu odwołanego lotu (oferta zależna od dostępności miejsc).

Jeśli chcą Państwo dokonać ponownej rezerwacji na tej samej trasie, prosimy zalogować się na book.wizzair.com, otwórzyć rezerwację i wybrać opcję „Zarezerwuj ponownie”. W ten sposób najszybciej wybiorą Państwo nowy lot dla wszystkich pasażerów objętych rezerwacją. Jeśli chcą Państwo zmienić rezerwację na podobną trasę, prosimy skontaktować się z nami, klikając tutaj.

(...)

Prosimy o NIE odpowiadanie na ten e-mail, ten adres służy tylko do wysyłania wiadomości.
Dziękujemy za zrozumienie.
Obsługa klienta Wizz Air"

Nowa data mi totalnie nie pasuje, w poprzedniej wersji wylot miałam o 18:00 dzień wcześniej. Przez stronę internetową mogłabym zmienić rezerwację na inną datę, ale nie na inną trasę. Totalnie nie zgrywa się z to z moim planem. Chciałabym skontaktować się z biurem, ale link, który powinien mnie przenieść do odpowiedniego miejsca nie działa. Jakieś pomysły? Jako ostateczność zostawia sobie dzwonienie do telecentrum. Miał ktoś podobny kłopot?
 Profil Relacje PM off  

#1608 PostWysłany: 18 Mar 2017 01:35 

srebrny
Na inną trasę samodzielnie nie można zmienić. W takim przypadku nawet na infolinii nie proponują zmiany trasy a jedynie zwrot pieniędzy lub zmianę terminu.Możesz też uzyskać zwrot 120% zapłaconej kwoty na twoje konto wizz i kupić za to inne bilety.
 Profil Relacje PM off
podrozeibzdury uważa post za pomocny.

#1609 PostWysłany: 18 Mar 2017 01:50 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 904
"Jeśli chcą Państwo zmienić rezerwację na podobną trasę, prosimy skontaktować się z nami, klikając tutaj." - to co z tym, co napisali w mailu?
 Profil Relacje PM off  

#1610 PostWysłany: 18 Mar 2017 09:33 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Mozna zmienic na podobna trase w okolicy np do WAW. Tam na stronie jest taki stacjonarny numer, po przekierowaniu z tego nieszczesnego linku. Ale najpierw polecam znalezc sobie na stronie w6 odpowiadajace nam polaczenie

#1611 PostWysłany: 18 Mar 2017 09:47 

srebrny
podrozeibzdury napisał(a):

inny lot realizowany przez nas na tej samej (lub jeśli to konieczne na porównywalnej) trasie .[/u]

Jeśli się uprzesz ,że musisz lecieć dzień wcześniej mogą ew.zgodzić się na inne lotnisko w Polsce lub Szwecji.Całkowitej zmiany trasy nie chcą akceptować.
 Profil Relacje PM off  

#1612 PostWysłany: 24 Mar 2017 10:57 

Hej,

Wybieram się niedługo do Budapesztu. Mam pytanie dotyczące bagażu podręcznego - mam walizeczkę na kółkach, która wpasowuje się w wymiary podane przez Wizzair poza wysokością - zamiast 42, mam 52 cm.
Czy wizzair robi z tym problemy? Szerokość i głębokość walizki jest ok, problemem jest tylko wysokość.

Powinienem wykupić większy bagaż czy będę mógł z nią wejść na pokład samolotu bez dopłat?
 Profil Relacje PM off  

#1613 PostWysłany: 24 Mar 2017 10:59 
Site Admin
Awatar użytkownika

10 cm to już dużo - jeśli nie będą sprawdzać wymiarów to przejdzie, jeśli będą - trzeba będzie dopłacić na bramce za zabranie do luku... Ja bym nie ryzykował - taką różnicę nawet gołym okiem zobaczyć można, zwłaszcza że walizka sztywna (nie upchniesz w razie czego w koszyku jak plecaka)
 Profil Relacje PM off  

#1614 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:02 

W razie kontroli na gate, a będzie walizka rzucać się w oczy przygotuj sobie odpowiednią sumę na karę
W takich wypadkach z powodu braku choćby 1 cm zapasu we wzorniku WIzz zabierz sobie torbę materiałową czy plecak, te np. ugnieciesz do wzornika jak o to poproszą
 PM off  

#1615 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:07 

Wizzair jest tak bardzo restrykcyjny że w przypadku 1-2 cm powyżej limitu każą sobie płacić kary?
Ile taka kara wynosi?
 Profil Relacje PM off  

#1616 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:11 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie kara, tylko dopłata za większy rozmiar bagażu :P dopłata za duży bagaż podręczny to ‎155,00 PLN, a za nadanie bagażu jako walizka do luku ‎244,00 PLN

I tak, potrafią się czepiać o 1 cm, ale to w zależności od obsługi na lotnisku. Czasem przymykają oko, a czasem nie ma zmiłuj, zwłaszcza na obłożonym locie. Ale przy 10 cm będziesz pierwszym w kolejce do sprawdzenia bagażu
 Profil Relacje PM off  

#1617 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:19 

Opłata zwana karą (bo tak ją traktują "złapani pasażerowie") to obecnie odpowiednik 35 euro czyli na polskie 155 zł (to i tak promocja, bo stosunkowo niedawno było to 272 zł)
A zrobisz jak uważasz, nie ma żadnego marginesu poza wskazany wymiar małego podręcznego lub innego dużego WYKUPIONEGO
 PM off  

#1618 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:22 

Przy odprawie mogę sobie dokupić większy bagaż za 55 zł na jedną stronę. Więc w sumie trzeba by dopłacić 100 zł

No nic, pomyślę nad odczepieniem kółeczek z walizki, może wtedy się wpasuje w limity Wizzaira.

Dzięki za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#1619 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:40 

Proponowalbym zabrac bagaz, ktory pasuje w limity linii lotniczych, ktorymi lecisz. Jak chcesz wiekszy to poprostu doplac. Przez takie osoby pozniej dochodzi do opoznien, niepotrzebnych stresow i inny kombinacji naruszajacych bezpieczenstwo nawet.

Taki maly off-topic W poniedzialek wracalem Ryanair z Nis i przez jeda z pasazerek, ktora chciala za wszelka cene miec za duzy bagaz, wniosla go na poklad a nastepnie nie zmiescil sie w schowku obsluga byla lekko poddenerwowana i naruszyla zasady bezpieczenstwa. Umiescili go pomiedzy fotelami w pustym rzedzie. Niby nic, ale jakby sie wydarzyly silniejsze turbulencje po prostu by wypadl i moglby spowodowac w najlepszym wypadku niewielkie zranienie jakiegos pasazera.

Jesli chcesz byc powodem takich sytuacji prosze bardzo. Mimo, ze czesto uwazamy, ze limity sa bez sensu, przeplacamy za bagaz ale nie warto przekraczac ich do przesady dla oszczedzenia kilku zlotych, takie moje zdanie.
 Profil Relacje PM off  

#1620 PostWysłany: 24 Mar 2017 11:47 

Niebezpieczeństwa nie ma żadnego, skoro na prawie każdym locie kilka bagaży w FR ląduje między fotelami rzędów 31-32, bo te z racji wyważenia samolotu przydzielane są na końcu i przeważnie są puste

Ale co do opóźnienia racja, poleceniu uiszczenia opłaty przeważnie towarzyszą kłótnie czy pyskówka, a forumowiczka wyżej ma już wskazówki co może zrobić (ale zapewne ma gustowną różową walizkę pasującą do ....koloru oczu :) )
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5373 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości