Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#761 PostWysłany: 27 Lis 2014 10:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
korpus napisał(a):
Ale z tym wyborem miejsc, to już bym tak nie narzekał. Czy to takie istotne, żeby dokładnie wcześniej wiedzieć, w którym rzędzie usiądziesz? Bo jeśli masz dylemat typu, czy uda mi się usiaść przy oknie, to bez żadnego wysiłku masz na to 33% szans, a jeśli się bardziej postarasz to możesz być prawie pewny, że się uda. Ale czy podczas kilkugodzinnej podróży miejsce ma aż tak duże znaczenie? Gdybyś w pociągu musiał stać w korytarzu, to pewnie byś mniej narzekał :P

Gdy lecę sam, to nie ma żadnego znaczenia gdzie będę siedział, ale gdy lecę z rodziną to ma już spore znaczenie. Jakiś czas temu lecąc Wizzem przyszliśmy z żoną i wtedy 3 letnią córką trochę późno na lotnisko w WAW i załapaliśmy się dopiero na drugi autobus do samolotu. Gdy weszliśmy do samolotu, w żadnym rzędzie nie było już wolnych 3 miejsc obok siebie. Na moje pytanie czy ktoś nam ustąpi, nie było reakcji, każdy udawał że nie słyszy (spuszczona głowa itp.). Poprosiłem stewardessę i dopiero wtedy 3 miejsca obok siebie się znalazły. Nie ma dla mnie znaczenia w którym rzędzie będę siedział, ale potrzebuję 3 miejsca obok siebie :)
Dlatego już od dość dawna nie latam Wizzem, bo nie chce mi się stać 1h w kolejce i potem biec z autobusu do samolotu z dzieckiem na rękach, zostawiając jeszcze po drodze wózek przed samolotem.
Raz udało się skorzystać z pierwszeństwa, ale wyglądało to tak, że jechaliśmy pierwszym autobusem, kierowca otworzył drzwi k. nas, a dosłownie za 3 sekundy otworzył pozostałe drzwi, a ponieważ nasze drzwi były dalej od schodków, to biegnący tłum w ilości kilkudziesięciu osób i tak był pierwszy na schodkach.
Dlatego Ryanair mimo swoich wad, ma u mnie plusa za przydzielenie miejsca podczas odprawy.
 Profil Relacje PM off  

Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum
W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
#762 PostWysłany: 27 Lis 2014 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
skrzat napisał(a):
Gdy lecę sam, to nie ma żadnego znaczenia gdzie będę siedział, ale gdy lecę z rodziną to ma już spore znaczenie. Jakiś czas temu lecąc Wizzem przyszliśmy z żoną i wtedy 3 letnią córką trochę późno na lotnisko w WAW i załapaliśmy się dopiero na drugi autobus do samolotu. Gdy weszliśmy do samolotu, w żadnym rzędzie nie było już wolnych 3 miejsc obok siebie. Na moje pytanie czy ktoś nam ustąpi, nie było reakcji, każdy udawał że nie słyszy (spuszczona głowa itp.). Poprosiłem stewardessę i dopiero wtedy 3 miejsca obok siebie się znalazły. Nie ma dla mnie znaczenia w którym rzędzie będę siedział, ale potrzebuję 3 miejsca obok siebie :)
Dlatego już od dość dawna nie latam Wizzem, bo nie chce mi się stać 1h w kolejce i potem biec z autobusu do samolotu z dzieckiem na rękach, zostawiając jeszcze po drodze wózek przed samolotem.
Raz udało się skorzystać z pierwszeństwa, ale wyglądało to tak, że jechaliśmy pierwszym autobusem, kierowca otworzył drzwi k. nas, a dosłownie za 3 sekundy otworzył pozostałe drzwi, a ponieważ nasze drzwi były dalej od schodków, to biegnący tłum w ilości kilkudziesięciu osób i tak był pierwszy na schodkach.
Dlatego Ryanair mimo swoich wad, ma u mnie plusa za przydzielenie miejsca podczas odprawy.
Rozwiązanie jest proste: jeden z rodziców poświęca się i zajmuje miejsca a drugi z pociechą spokojnie do niego dołącza nawet jako ostatni pasażer w samolocie. Nie jest to znowu takie trudne. Oczywiście najlepiej było by gdyby miejsca były numerowane ale ...nie są .1 czy 2 godziny lotu pod opieka tylko 1 rodzica kiedy drugi siedzi gdzie indziej to też nie jest wielka tragedia.
 Profil Relacje PM off  

#763 PostWysłany: 27 Lis 2014 19:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
zulu napisał(a):
skrzat napisał(a):
Rozwiązanie jest proste: jeden z rodziców poświęca się i zajmuje miejsca a drugi z pociechą spokojnie do niego dołącza nawet jako ostatni pasażer w samolocie. Nie jest to znowu takie trudne. Oczywiście najlepiej było by gdyby miejsca były numerowane ale ...nie są .1 czy 2 godziny lotu pod opieka tylko 1 rodzica kiedy drugi siedzi gdzie indziej to też nie jest wielka tragedia.

Tylko, że teraz mamy 2 dzieci, więc trochę to trudne logistyczne.
Gdyby Wizzair wrócił do Modlina to nikt chyba nim nie latał stamtąd bo Ryanair wygrywa wszystkim :-)
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 27 Lis 2014 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
skrzat napisał(a):
Tylko, że teraz mamy 2 dzieci, więc trochę to trudne logistyczne.
To tylko pogratulować. :lol: Puki nie podrosną masz delikatny problem bo ciągnięcie 2 dzieci na raz z tobołkami nie jest wcale łatwe.
skrzat napisał(a):
Gdyby Wizzair wrócił do Modlina to nikt chyba nim nie latał stamtąd bo Ryanair wygrywa wszystkim :-)
Dlatego nie wraca bo musiał by spuścić ceny a tak liczy na tych którym się nie chce dojeżdżać do Modlina.
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 23 Sty 2015 01:42 

W zwiazku ze zmiana godziny wylotu chcialbym zrezygnowac z lotu (oplaca mi sie to i zakup nowego na inny dzien, duzo taniej). Bilet kupiony za pomoca kuponu w jakiejs groupalii czy cos. Czy ktos probowal kiedys dzwonic do Wizza i poprosic o zwrot 120% na konto wizz, mimo, ze bilet byl kupiony poza swoim kontem klienta myWIZZ?
 Profil Relacje PM off  

#766 PostWysłany: 08 Lut 2015 13:59 

Witam, mam rezerwacje na marzec na loty Wizzem do Londynu i Eindhoven, zamawiałem dla mnie i znajomych bilety mając członkostwo WDC... Niestety spotkała mnie nie miła sytuacja i nie mogę lecieć, co zrobić aby reszta znajomych mogła lecieć ? czy wystarczy jak zrobię odprawe na siebie i mogą lecieć bez przeszkód?
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 08 Lut 2015 14:06 

tak, mogą lecieć bez ciebie :D
 Profil Relacje PM off  

#768 PostWysłany: 08 Lut 2015 16:22 

niebieski
wierny62 napisał(a):
czy wystarczy jak zrobię odprawe na siebie i mogą lecieć bez przeszkód?

Wystarczy że ich odprawisz a siebie nie i już :) Mogą lecieć.
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 09 Lut 2015 22:51 
Awatar użytkownika

Ma zarezerwowany lot w WizzAir. Dodatkowo posiadam WDC. Chciałbym teraz dodać drugiego pasażera na ten samo lot. Czy istnieje jakakolwiek możliwość dodania czy muszę robić rezerwację dla drugiej osoby?
 Profil Relacje PM off  

#770 PostWysłany: 09 Lut 2015 22:54 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Nowa rezerwacja, na której niestety musisz być też Ty.
 Profil Relacje PM off  

#771 PostWysłany: 11 Lut 2015 16:44 

niebieski
Zrobilem wstepna rezerwacje wybierajac opcje przelewu bankowe. Dlugo sie nie mogle zdecydowac i zrobilem przelew dopiero po 8dniach, gdyz mialem caly czas status "wstrzymany", niestety nastepnego dnia rezerwacja zniknela. Co zrobic? Chcialbym uniknac poki co dzwonienia pod tej drogi numer :)
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 11 Lut 2015 17:54 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
Z regulaminu
Płatność należy uiścić w ciągu 1 bankowego dnia roboczego po dokonaniu rezerwacji, w przeciwnym razie zostanie ona anulowana.

tak że najprawdopodobniej pieniądze wrócą na Twoje konto.

#773 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:17 

Witam Serdecznie,
Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Zwracam się do Was z pytaniem, które było już w takiej czy innej formie przytaczane na tym forum, ale odpowiedź nie do końca (przynajmniej dla mnie) jest satysfakcjonując.
Zakupiłem tydzień temu lot z Warszawy do Paryża (w obie strony). Cena była atrakcyjna więc długo się nie zastanawiałem. Jak się później okazało, moja nadpobudliwość była zgubna. Mianowicie po konsultacjach z narzeczoną doszliśmy do wniosku, że zbyt dużo czasu spędzimy w Paryżu i warto zobaczyć inne miejsca. Dlatego też, chcieli byśmy anulować/zamienić lot Paryż - Warszawa na Paryż - Ryga (a później Ryga - Eindhoven, Eindhoven - Katowice).
Na stronie Wizz Air, jest informacja że cyt. "Pasażer może dokonać zmiany daty, godziny i trasy lotu przez Internet, telefonicznie lub w biurze podróży nie później niż na 3 godziny przed planowanym odlotem po uiszczeniu opłaty manipulacyjnej oraz ewentualnej różnicy w stosunku do ceny lotu".
Cena biletu w dwie strony WWA - BVA, BVA - WWA (2 osoby) wyniosła mnie 416 zł + opłata manipulacyjna 140 zł. Niestety nie mam rozgraniczenia na lot "do" i "z" Paryża, tak że przyjmijmy, że cena biletu za lot BVA - WWA wynosi ok. 200 zł (2 os.) Opłata za zmianę lotu (więcej niż 30 dni przed odlotem) na stronie wizzair wynosi 79zł/os. Więc, zgodnie ze wzorem wyliczam: 200 - 160 = 40. Więc przy próbie zmiany lotu, mam do zwrotu 40 zł? Czy opłatę manipulacyjną też się wlicza w koszty?
A może, szanowni forumowicze macie jakiś pomysł na rozwiązanie naszego "problemu "?

Z góry dziękuję za zainteresowanie i (mam nadzieję) odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:31 

Masz nauczkę, by rezerwować w przyszłości przy 100% co, gdzie i czym
Na teraz taniej wyjdzie zapewne rezerwować nowe bilety lub jednak wykorzystać tak jak jest ( nie lecisz do Paryza, a oddalonego o 120 km Beauvais)

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... es_Refunds

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... rvice_fees

po zalogowaniu się na swojej rezerwacji masz opcję "zmień lot"
 PM off  

#775 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 81 095
Mam pytanko odnośnie WDC.. Podejrzewam, że NIESTETY znam odpowiedź, ale chciałabym się upewnić ;) Da się "przepisać" członkostwo w klubie na inną osobę?

#776 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 173 658
niebieski
Niestety.

#777 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:44 

Nauczką bym tego nie nazwał, ale mogło by być ciekawej... Czyli reasumując, dobrze obliczyłem koszty zmiany rezerwacji? I czy ewentualnie opłata za bagaż, również była by zwrócona? Jeżeli chodzi o cel Naszej podróży to powinienem napisać, że wybieram się do Paryża lądując w Beauvais ;)
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:47 

Anonymous napisał(a):
po zalogowaniu się na swojej rezerwacji masz opcję "zmień lot"

wizzair za darmo ci wyliczy ile to by kosztowało (nie kończąc i nie opłacając zmiany nic oczywiście nie zmieni)
 PM off  

#779 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:48 
Awatar użytkownika

niebieski
mainti napisał(a):
Mam pytanko odnośnie WDC.. Podejrzewam, że NIESTETY znam odpowiedź, ale chciałabym się upewnić ;) Da się "przepisać" członkostwo w klubie na inną osobę?
Takie rzeczy tylko w Erze :lol:
 Profil Relacje PM off
Juve lubi ten post.

#780 PostWysłany: 13 Lut 2015 21:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
seba_radka napisał(a):
Witam Serdecznie,
Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Zwracam się do Was z pytaniem, które było już w takiej czy innej formie przytaczane na tym forum, ale odpowiedź nie do końca (przynajmniej dla mnie) jest satysfakcjonując.
Zakupiłem tydzień temu lot z Warszawy do Paryża (w obie strony). Cena była atrakcyjna więc długo się nie zastanawiałem. Jak się później okazało, moja nadpobudliwość była zgubna. Mianowicie po konsultacjach z narzeczoną doszliśmy do wniosku, że zbyt dużo czasu spędzimy w Paryżu i warto zobaczyć inne miejsca.
(...)

A na ile ten Paryż kupiłeś? Ja w nim byłem tydzień i nie nudziłem się ani jednego dnia. Ja bym nic nie kombinował i na waszym miejscu go zobaczył dokładnie, obrzeża też są fajne, Lasek Boloński, Wersal czy Zamek Vincennes :)

mainti napisał(a):

Nie :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider], Google Adsense [Bot] oraz 10 gości