Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 15 Wrz 2014 10:52 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
W aplikacji mobilnej.

Poza tym ja niedawno dostałem od nich maila informującego, do kiedy moje członkostwo jest ważne.

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#722 PostWysłany: 15 Wrz 2014 15:18 

niebieski
Witam. Wizz Air zmienił mi terminy lotów i chciałem jak zawsze dokonać zmiany terminów przez telefon o numerze 223519499 i nie potrafię się połączyć, nawet nie wybiera numeru. Czy zmienił się numer telefonu/ten w normalnej cenie/? Jeżeli tak to proszę o jego podanie. Ja nie znalazłem na ten temat takiej informacji. Pozdrawiam

#723 PostWysłany: 15 Wrz 2014 18:07 

orfik11 napisał(a):
Witam. Wizz Air zmienił mi terminy lotów i chciałem jak zawsze dokonać zmiany terminów przez telefon o numerze 223519499 i nie potrafię się połączyć, nawet nie wybiera numeru. Czy zmienił się numer telefonu/ten w normalnej cenie/? Jeżeli tak to proszę o jego podanie. Ja nie znalazłem na ten temat takiej informacji. Pozdrawiam

Nie wiem czy się zmienił, ale ja dzwonię na nr. tel. wizzair 22 351-94-92
 PM off  

#724 PostWysłany: 15 Wrz 2014 21:51 

niebieski
Witam. Dziękuję i pozdrawiam.

#725 PostWysłany: 21 Wrz 2014 18:27 
Awatar użytkownika

Witam. Ja tu czytam te Wasze pytania i odpowiedzi, i już zgłupiałam. Czy jeśli chodzi o bagaż podręczny 29cmx26cmx3cm, jest to torebka, mogę ją mieć przy sobie ? W ogóle ona liczy się jako bagaż podręczny czy po prostu jest to torebka, którą się trzyma na kolanach i koniec tematu ? I czy dodatkowo mogę mieć torbę, którą się właduje nad siedzenie ? O tych określonych wymiarach (w ogóle tutaj też się pogubiłam w tych centymetrach i kg). Więc jeśli będę miała te dwa bagaże to określą to jako dwa bagaże podręczne ? Czy jak ? Chodzi o loty WizzAir.
Skomplikowane to wszystko jak dla mnie :(

#726 PostWysłany: 21 Wrz 2014 18:38 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 718
KiniaBonia napisał(a):
Witam. Ja tu czytam te Wasze pytania i odpowiedzi, i już zgłupiałam. Czy jeśli chodzi o bagaż podręczny 29cmx26cmx3cm, jest to torebka, mogę ją mieć przy sobie ? W ogóle ona liczy się jako bagaż podręczny czy po prostu jest to torebka, którą się trzyma na kolanach i koniec tematu ? I czy dodatkowo mogę mieć torbę, którą się właduje nad siedzenie ? O tych określonych wymiarach (w ogóle tutaj też się pogubiłam w tych centymetrach i kg). Więc jeśli będę miała te dwa bagaże to określą to jako dwa bagaże podręczne ? Czy jak ? Chodzi o loty WizzAir.
Skomplikowane to wszystko jak dla mnie :(

Tak, torebka będzie się liczyła jako bagaż podręczny, a w Wizz Air można przewozić tylko jeden bagaż podręczny na pasażera co oznacza, że możesz ze sobą zabrać albo tę torebkę albo walizkę nad siedzenie. Poniżej masz wszystkie wymiary (wagowych limitów w podręcznym akurat w tej linii nie ma). Dodatkowo dorzuciłem Ci poniżej listę co oprócz bagażu podręcznego można wnieść na pokład. Oczywiście oprócz tego możesz mieć na sobie ubrania jak i przedmioty w kieszeniach (a przynajmniej ja nigdy nie widziałem, żeby ktoś robił kontrolę zawartości kieszeni pod kątem bagażu podręcznego, tylko wcześniej security :P).

Wizz Air napisał(a):
Wizz Air oferuje możliwość przewozu bagażu podręcznego w dwóch opcjach, ale ściśle przestrzega zasady „jeden bagaż podręczny na pasażera”.

Czym się różnią bagaże wnoszone na pokład samolotu? – ROZMIAREM!

1.Mały bagaż podręczny:
Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem.

2.Duży bagaż podręczny:
Jeśli wymiary bagażu podręcznego są większe niż wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie przekraczają 56 x 45 x 25 cm, można zabrać go na pokład za określoną opłatą. Bagaż musi zmieścić się w schowku nad siedzeniami. Pasażer musi być w stanie umieścić go tam samodzielnie.

(...)

Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:

płaszcz lub koc;
telefon komórkowy;
materiały do czytania podczas lotu;
dla dzieci w wieku poniżej 2 lat: posiłek na czas podróży, składany wózek dziecięcy albo małe łóżeczko;
para kul w przypadku osób niepełnosprawnych ruchowo.

Jeśli rozmiar bagażu podręcznego przekracza wymienione powyżej limity, zostanie on przewieziony jako bagaż rejestrowany po obciążeniu opłatą za bagaż

Pasażerowie z wieloma sztukami bagażu podręcznego nie będą mogli przejść kontroli bezpieczeństwa i będą musieli powrócić do punktu odpraw, przepakować bagaż podręczny lub pozbyć się dodatkowych sztuk bagażu.

źródło: http://wizzair.com/pl-PL/useful_information/baggage

Jeay

Ostatnio edytowany przez Jeay, 21 Wrz 2014 18:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#727 PostWysłany: 21 Wrz 2014 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
obsługa zapewne potraktuje ta twoja "torebkę" jako bagaż podręczny, aby uniknąć nieprzyjemności na czas "bramek" schowaj ją do plecaka/walizki , ewentualnie schowaj pod kurtkę. W wizzair nie ma możliwości wyboru dwóch bagaży wiec może się skończyć dopłatą jak za bagaż rejestrowany, wiec poco ryzykować?

#728 PostWysłany: 07 Lis 2014 14:58 

Czy po odprawie online jest możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego przez aplikację lub wizzair.com? Czy cena jest taka sama jak przed odprawą online?
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 07 Lis 2014 15:01 
Awatar użytkownika

Loty: 85
Kilometry: 142 681
niebieski
Jest możliwość, cena jest taka sama, trzeba się później ponownie odprawić/wydrukować kartę pokładową..
 Profil Relacje PM off  

#730 PostWysłany: 09 Lis 2014 11:52 

Loty: 18
Kilometry: 25 110
Witajcie moi drodzy. Na przełomie lutego i marca przyszłego roku planuję swój mały Eurotrip: Warszawa-Rzym-Budapeszt-Istambuł-Budapeszt-Londyn-Warszawa. Wszystko było pięknie dopóki wczoraj nie wszedłem na swoje konto WIZZ i nie zauważyłem, że zmieniła mi się data lotu na trasie BUD-IST. Pokazał mi się wylot w dniu 02.03 a nie 03.03 jak kupowałem bilet. Nawet, by to cieszyło, gdyby nie fakt, że z Rzymu do Budapesztu lecę właśnie tego 02.03 i nie będę w stanie się tego w żaden sposób połączyć. Po telefonie do WIZZa okazało się, że wprowadzono jakąś zmianę handlową i że wylot jest faktycznie dzień wcześniej. Poinformowano mnie o 3 opcjach:
- możliwość zmiany daty wylotu z Budapesztu do Istambułu na 04.03 bądź inny dowolny, choć pole manewru jest mocno ograniczone
- możliwość wycofania tego przelotu i po zwrocie kosztów w wysokości 100% próba szukania alternatywnego transportu w dniu 03.03, druga część rezerwacji, tj. powrót z Istambułu mógłby pozostać
- anulacja całej rezerwacji i otrzymanie zwrotu środków w wysokości 120% wartości rezerwacji.
Pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja i nie do końca wiem jak zareagować. Najbardziej odpowiadałaby mi zmiana innej rezerwacji WIZZa, wylotu z Rzymu do Budapesztu, by dłużej zagościć w Turcji. Jest to już inna rezerwacja i jeśli zaakceptuję zmianę handlową na rezerwacji BUD-IST-BUD to konsultantka twierdzi, że zmiany takiej mogę oczywiście dokonać, ale na własny koszt.
Koszt zmiany terminu lotu czy też wykupienia połączenia na trasie FCO-BUD to wydatek rzędu 300zł. Alternatywna podróż AIR Serbia w dniu 03.03 BUD-IST to już 600zł.
Czy często napotykacie na takie niespodzianki ze strony WIZZa? Wiem, że gwiazdki z nieba nikt mi tu nie da, ale może coś poradzicie. Zapewne jesteście już bogaci w takie doświadczenia.
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 09 Lis 2014 12:04 

- co do zmian w siatce lotów, to według mnie wizzair jest jedną z nielicznych linii lcc bardzo często i to poważnie zmieniających swoją siatkę lotów, z likwidacją połączeń i drastycznie zmieniających godziny odlotu np. trasy do/z Tel Avivu itp.
- spróbuj praktycznie skopiować treść w/w pisma z wklejeniem nr rezerwacji i wysłać z prywatnego adresu e-mail na:

customerrelations.pl@wizzair.com

dodaj coś dodatkowo, że drastyczna i diametralne zmiana nastąpiła tylko z ich winy, jest to kolejna zmiana daty lotu wizzair, która powoduje potrzebę zmiany planów wyjazdu, rezygnacji z wyjazdu itp.
Raczej nie zmienią obu lotów, ale ci konsultanci mają dużo większe uprawnienia i a nuż się uda.
 PM off  

#732 PostWysłany: 13 Lis 2014 12:59 

Loty: 18
Kilometry: 25 110
Dzięki za informację, napisałem do nich od razu i czekam na odpowiedź. Wiecie może po jakim czasie wizz zajmuje się takimi sprawami? Tydzień, dwa, więcej?
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 13 Lis 2014 13:02 

nie zdarzyło mi się, bym na odpowiedź czekał dłużej niż 10-dni
 PM off  

#734 PostWysłany: 17 Lis 2014 09:36 

Cześć

Czy orientujecie się ile może wynosić maksymalna opłata za przebukowanie biletu w Wizzair dokonane na lotnisku? (Tj. przebukowanie z na przykład wtorkowego na poniedziałkowy na jakieś 40min przed poniedziałkowym wylotem)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 17 Lis 2014 10:42 

Bez uszczypliwości, to naprawdę jest proste, wystarczy wejść na stronę wizzair lub zapytać wujka google

http://wizzair.com/pl-PL/useful_informa ... ChangeFees
 PM off  

#736 PostWysłany: 17 Lis 2014 11:42 

Przed zadaniem pytania widziałem to. Nie ma tam informacji o przebukowaniu na lotnisku.

"Opłata za zmianę lotu (w ciągu 7 dni przed odlotem)

przez Telecentrum Za lot, za pasażera 228,00 zł"

Więc jeszcze raz spytam, tym razem trochę inaczej. Czy uważacie, że maksymalna opłata biorąc pod uwagę tego linka i to co powyżej to będzie 228zł?
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 17 Lis 2014 11:48 

pierwotnie piszesz o zmianie dokonanej na lotnisku, teraz o telecentrum (obie opcje są w tabeli opłat)
 PM off  

#738 PostWysłany: 17 Lis 2014 17:13 

Ok, to powoli bo widzę że się nie rozumiemy.
Pytam o kwotę za przebukowanie biletu na lotnisku. W tabeli opłat znalazłem tylko kwoty za przebukowanie przez stronę internetową oraz przez telecentrum. Przepraszam, może jestem ślepy, ale możesz mi przekopiować ile wynosi kwota za przebukowanie biletu na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#739 PostWysłany: 17 Lis 2014 17:46 

Kod:
Zmiany rezerwacji

a) Zmiana terminu i celu podróży lotu

Pasażer może dokonać zmiany daty, godziny i celu podróży lotu przez Internet, za pośrednictwem telecentrum lub w biurze podróży nie później niż na 3 godziny przed planowanym odlotem po uiszczeniu opłaty manipulacyjnej oraz ewentualnej różnicy w stosunku do ceny lotu. Jeżeli aktualna cena za przewóz, podatki i inne opłaty za nowy lot są niższe, pasażer otrzyma zwrot różnicy wyłącznie za niższe podatki.
 PM off
irie86 uważa post za pomocny.

#740 PostWysłany: 17 Lis 2014 19:05 

Dobra, nevermind.

Z winy mojej (chociaż czy w 100% mojej to jeszcze ustalam z Wizzairem w reklamacji) musiałem przebukować bilet na wcześniejszy na lotnisku w punkcie Wizzaira. Zapłaciłem za to kosmiczne pieniądze, lecz teraz szukam kogoś kto zna konkretną kwotę flight change fee via airport, której nie ma na stronie Wizzaira, ale może jest w jakiejś, a bo ja wiem, np. węgierskiej tabeli opłat gdzieś, czy też sam z doświadczenia ją zna.

Tak czy siak dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 2 gości