Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5373 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 15 Mar 2013 15:51 
Awatar użytkownika

Dzięki! :)
Już jest ok. Wszystko wróciło do normy. Widocznie to problem cykliczny...
Kurcze, mam paru znajomych webmasterów. Za kilka darmowych biletów mogę Wizzowi dać kontakty :mrgreen:
Wydaje mi się, że ceny w złotych "do" różnią się nieco od cen w walucie innego kraju "z" nawet jeśli są z tej samej półki cenowej. Takie przeliczanie może być nieco mylące.
A już płacić za rezerwację na oko to bym się nie odważył, bo system nie widząc dokładnej kwoty może jej nie rozpoznać mimo numeru rezerwacji i zaczną się korowody...
I całe oszczędności pójdą na konto długich rozmów z infolinią :lol:

EDIT:
Chyba jednak nie do końca wróciło do normy. Znów to samo.
Spoko, poczekam

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#242 PostWysłany: 15 Mar 2013 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Ja miałem podobną sytuację przy rezerwowaniu biletów na trasie katowice-stavanger i stavanger-szczecin. Odcinek Stavanger-Szczecin musiałem rezerwować osobno więc cena była podana w koronach norweskich ( i tutaj przykład róznego przelicznika przy wyborze trasy szczecin-stavanger RT bilet powrotny był za 57 pln, przy wyborze tylko stavanger-szczecin bilet powrotny na ten sam lot w przeliczeniu na pln kosztował 73 zł) no i płaciłem tą wyższą kwotę przelewem bankowym (przelałem tyle ile podała mi strona Wizzaira po zmianie waluty. Dostałem maila potwierdzającego opłacenie rezerwacji więc chyba wszystko jest ok ;)

#243 PostWysłany: 15 Mar 2013 16:21 

Ich, Lucass, o jakim przypadku dokładniej piszecie?
Cen nie można przeliczyć na PLN w dwoch przypadkach - pierwszy to wybranie po wyszukaniu metody płatności "Konto Wizz" (a wylot jest spoza Polski); drugi to jeżeli lot jest realizowany przez Wizzair Ukraine. W pierwszym przy koncowym ekranie płatności kwota zostanie przeliczona; w drugim można płacić wyłącznie w UAH przelewem lub kartą (nie ma opcji płacenia z konta wizz ani przelewem w PLN).
Jeżeli chodzi o roznice kursowe to zgadza się, występują roznice w cenie w zaleznosci czy lot kupujemy od razu w dwie strony czy tylko w jedna.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 15 Mar 2013 16:32 

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
Ich, Lucass, o jakim przypadku dokładniej piszecie?
Cen nie można przeliczyć na PLN w dwoch przypadkach - pierwszy to wybranie po wyszukaniu metody płatności "Konto Wizz", drugi to jeżeli lot jest realizowany przez Wizzair Ukraine. W pierwszym przy płatności kwota zostanie przeliczona; w drugim można płacić wyłącznie w UAH przelewem lub kartą (nie ma opcji płacenia z konta wizz ani przelewem w PLN).

Na przykład, chcesz zobaczyć cenę na lot Mediolan - Warszawa.
Zostaje podana cena w Euro.
Wcześniej było można zaznaczyć po prawej stronie "Suma w" inną walutę niż Euro, a teraz nie ma takiej możliwości. Rzeczywiście, już przy dokonaniu płatności możliwe będzie automatyczne przeliczenie, ale nie można zobaczyć ani wybrać tak jak kiedyś przed samym dokonaniem płatności inną walutę.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 15 Mar 2013 16:46 

Hmm.. rzeczywiście nie ma opcji przeliczenia na tej trasie. Ciekawe, bo ten lot na pewno obsługuje W6.

Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 15 Mar 2013 16:46 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Sprawdziłem teraz ten podany przykład Mediolan-Warszawa i faktycznie przy zaznaczeniu Konto wizz nie da się zmienić waluty, każda inna forma płatności (przelew, karty) daje możliwość zmiany waluty ;)

#247 PostWysłany: 15 Mar 2013 16:51 

Jakiś błąd mają. Raz po wybraniu karty/przelewu jest możliwość przeliczenia na inne waluty, przy kolejnym wyszukaniu już nie ma.

Co do konta Wizz - nigdy nie ma opcji wybrania w okienku przeliczenia na PLN jesli wylot jest spoza PL!

Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 15 Mar 2013 20:54 
Awatar użytkownika

Pisałem o połączeniu Haugesund Gdańsk.
Ale to bez znaczenia, bo próbowałem na innych trasach. To samo. Zresztą rónież te same problemy były na stronie węgierskiej i angielskiej, ale podobnie jak na naszej nie za każdym wejściem. Więc ewidentnie mają jakiegoś buga i na niego polują.
Zresztą teraz chwilowo jest ok.

A jeszcze jedno mnie zastanawia. Wczoraj zrobiłem dwie rezerwacje opłacane przelewem. Trzeciej już nie mogłem, bo pojawił się komunikat, że
Cytuj:
Płatność przelewem bankowym nie jest możliwa, jeżeli pasażer ma na koncie więcej niż dwie płatności oczekujące na realizację.

No ale ja mam dopiero dwie oczekujące.
Kartą zapłacić mogę, ale nie po to szukam tanich biletów, żeby dopłacać 2 dychy prowizji.
Czyli co, czekać aż zaksięgują przelewy (poszły rano) i próbować wtedy, czy dzwonić na info 0-700. Ale wtedy chyba taniej będzie zapłacić kartą. :lol:
A może jest jakiś inny mniej kosztowny numer?
Względnie jakiś celny i szybki email...

EDIT:
Sprawa nieaktualna, dziś już mogłem zarezerwować bez problemu. Co ciekawe status poprzednich rezerwacji w systemie jeszcze się nie zmienił.
BTW opatrzność nad tym chyba czuwała, bo w międzyczasie całkowita cena biletu spadła z 89 do 39 NOK :D

#249 PostWysłany: 20 Mar 2013 15:15 
Awatar użytkownika

Poczytałem to forum i inne (RÓŻNIE PISZĄ). Ostatnio latam tylko z małym podręcznym bagażem w Wizz. Teraz będę wybierał duży podreczny za 45 pl za lot.
Chcę się upewnić czy "duży podręczny bagaż" w Wizzair nie posiada ograniczenia wagowego?

Z góry dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 20 Mar 2013 15:26 

na stronie internetowej nie ma nic na temat wagi, po odprawie i wydrukowaniu biletow powinna być informacja o wadze bagażu. Też mam z tym problem i się nad tym zastanawiam, bo niby jeszcze nie tak dawno był podany limit,a teraz nie ma. W razie czego można się na to powołać, że przewoźnik wprowadza w błąd.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 20 Mar 2013 15:31 
Awatar użytkownika

Kasia2702 napisał(a):
na stronie internetowej nie ma nic na temat wagi, po odprawie i wydrukowaniu biletow powinna być informacja o wadze bagażu. Też mam z tym problem i się nad tym zastanawiam, bo niby jeszcze nie tak dawno był podany limit,a teraz nie ma. W razie czego można się na to powołać, że przewoźnik wprowadza w błąd.

Wiem, że nie ma nic napisanego ale ...... różnie ludzie piszą.
Mam dylemat dlatego zapytałem. Może odpowie ktoś dobrze poinformowany. :-)
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 20 Mar 2013 15:53 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Jest tylko jeden warunek dotyczący wagi podręcznego:

Cytuj:
Pasażer musi być w stanie sam umieścić bagaż w schowku.

Nie ma limitów wagi ani dla małego ani dla dużego bagażu podręcznego.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 20 Mar 2013 16:03 

niebieski
Nie wiem czy juz było: Polska lekarka pomogła pasażerce w czasie lotu i dostała za to coca-cole od wizza :-D

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... NajCzytSST

#254 PostWysłany: 20 Mar 2013 16:26 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
któryś raz dzisiaj. pojawiło się już chyba w każdym dziale i temacie co ma w tytule wizz ;)
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 21 Mar 2013 18:27 
Awatar użytkownika

cichyy napisał(a):
dostała za to coca-cole od wizza :-D
Pewnie do tego light...

#256 PostWysłany: 21 Mar 2013 19:13 

Ja się tylko zastanawiam po co sobie "tyle" kłopotu robili:)
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 21 Mar 2013 19:32 
Awatar użytkownika

A ja się zastanawiam dlaczego takiego w zasadzie błahego wydarzenia nie wykorzystali marketingowo. I tak jest o sprawie głośno (no, prawie ;) ), a dając dziewczynie np voucher na darmowy bilet do dowolnego miejsca w dowolnym terminie zrobiliby sobie "po kosztach" niezłą i do tego darmową reklamę w co bardziej żądnych sensacji mediach. W końcu takie sytuacje nie zdarzają się codziennie, więc może by nie zbankrutowali.
A tak... śmiech na sali i strzał w stopę.
O, przepraszam, w skrzydło :lol:

#258 PostWysłany: 22 Mar 2013 08:57 

INFO: Od dzisiaj na stronie wizzaira po wyszukaniu lotu wyświetla się standardowo +/-3 dni od poszukiwanego lotu (czyli 1 tydzień lotów), a nie jak wcześniej +/- 1 dzień.

Oby tak zostało, bardzo przydatne!

Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 22 Mar 2013 10:07 
Awatar użytkownika

To ciekawe :lol:
Ile razy webmasterzy Wizza coś kombinują, tyle razy wcześniej zamiast najbliższego lotniska w Katowicach jako domyślne miejsce wylotu pokazuje mi się jakieś inne lotnisko.
Wczoraj pokazywał mi się Wrocław i proszę
maciejwroclaw napisał(a):
INFO: Od dzisiaj na stronie wizzaira po wyszukaniu lotu wyświetla się standardowo +/-3 dni od poszukiwanego lotu (czyli 1 tydzień lotów), a nie jak wcześniej +/- 1 dzień.
Oby tak zostało, bardzo przydatne!

#260 PostWysłany: 23 Mar 2013 12:25 

złoty
Witam,

mam problem z rezerwacją Wizz - 3 tygodnie temu kupiłem bilety na lot Londyn Luton - Katowice 23.04 na godzinię 20:25 - dziś loguję się do systemu i widzę że została zmieniona godzina odlotu z Luton na 12:25 (co absolutnie mi nie odpowiada ponieważ wracam z Lizbony po 18:00)
nie dostałem maila potwierdzającego zmianę godziny odlotu - do którego jest jeszcze ok miesiaca czasu.
czy w tej sytuacji przysługuje mi przebukowanie np. na lot do Warszawy lub do Katowic nastepnego dnia z samego rana?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5373 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: piekariovic oraz 6 gości