Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 29 Maj 2013 14:39 

Loty: 174
Kilometry: 246 761
niebieski
Anonymous napisał(a):
art77 napisał(a):
wiem że temat wałkowany był na forum, ale nie mogę znaleźć,
mimo że mam WDC , Wizzair dodaje mi po 30,- za odcinek opłaty manipulacyjnej, nawet jak na końcu wybieram płatność kontem . Za bilety bez opłaty by mi starczyło, z opłatą przekracza środki na koncie,, na jakim etapie likwiduje się opłatę ??

http://www.fly4free.pl/jak-kupowac-najt ... -poradnik/

cytuję: "Po skasowaniu zwolnienia z opłaty za płatność na Wizzair.com kartą Citibank Wizz Air, pozostawiona przez węgierskiego przewoźnika furtka do unikania „haraczu” w postaci opłaty za płatność jest jednak bardzo wąska. Aby uzsykać najniższą cenę należy płacić wykorzystując do tego punkty zgromadzone na koncie WIZZ."

to oczywiście wiem, ale opłaty nie zminiejsza jak chce płacić pkt (których brakuje ze względu na 240 zł opłaty manipulacyjnej)
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
#282 PostWysłany: 29 Maj 2013 14:50 

W tej chwili nie ma możliwości uniknięcia opłaty manipulacyjnej, bez względu na sposób płatności.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 02 Cze 2013 14:37 

Mam na koncie w wizz 90 zł, chce kupić bilet powiedzmy za 200 i tu pytanie - czy mogę wykorzystać posiadane środki a różnicę dopłacić kartą? Kiedyś to normalnie przechodziło, a teraz czytałem że ludzie mieli z tym problemy.
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 02 Cze 2013 14:42 

Bartolko napisał(a):
Mam na koncie w wizz 90 zł, chce kupić bilet powiedzmy za 200 i tu pytanie - czy mogę wykorzystać posiadane środki a różnicę dopłacić kartą? Kiedyś to normalnie przechodziło, a teraz czytałem że ludzie mieli z tym problemy.

przeważnie nie ma z tym żadnych problemów, sporadycznie system szwankuje (sam tak kupowałem bilety w wizz ok. miesiąca temu bez problemu dopłata kartą kredytową citi wizz)
 PM off  

#285 PostWysłany: 06 Cze 2013 19:54 

witam!
mam pewien problem. ostatnio pierwszy raz kupowałam bilety w wizzairze.klikając kupuje przekierowało mnie na stronę wybierania banku więc nieświadoma tego że jest jakies "konto wizz" zrobiłam przelew ze swojego konta. i teraz....28.05 poszedł przelew do nich a biletów ani widu ani słychu...co robić w takiej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:00 

platynowy
Suri napisał(a):
klikając kupuje przekierowało mnie na stronę wybierania banku więc nieświadoma tego że jest jakies "konto wizz" zrobiłam przelew ze swojego konta

Coś pomieszałaś. Jaka strona wybierania banku? Po rezerwacji z opcją przelewu pojawia się strona z nr potwierdzenia i numery rachunków bankowych. Zrobiłaś więc przelew na któreś z tych kont?

#287 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:01 

tak zrobilam przelew na nr ktory podali wkleic go?nie wiem czy jest indywidualny czy ogolny..
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:19 

platynowy
Suri napisał(a):
tak zrobilam przelew na nr ktory podali wkleic go?nie wiem czy jest indywidualny czy ogolny..

I wpisałaś w tytule przelewu TYLKO I WYŁĄCZNIE kod rezerwacji?

#289 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:28 

takie cos mam w tytule WIZZ AIR HUN920WZZT7CMYBUDAPES13/05/24
właśnie medytuje nad tym i bankowosc zaliczyła mi to jako transakcje karta
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:32 

to wychodziło by na to że płatnośc poszła jako nie przelew tylko płatność kartą i nie powinnam czekac tych 5dni na zaksięgowanie hajsów...??
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:34 

platynowy
Suri napisał(a):
to wychodziło by na to że płatnośc poszła jako nie przelew tylko płatność kartą i nie powinnam czekac tych 5dni na zaksięgowanie hajsów...??

Tak właśnie. Nie zrobiłaś przelewu tylko zapłaciłaś kartą :roll:

#292 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:37 

no to ok
ale to nie zmienia faktu ze biletow nie ma. czy rezerwacja zostala zrobiona i mam te bilety tylko nie moga sie polapac?czy rezerwacja jest nie aktualna?a im te hajsy gdzies leza i ksiegowa zauwazy je dopiero przy jakichs porzadkach:P

musze miec lot na ten dzien i nie wiem czy rezerwowac co innego czy jak....?napisalam do nich meila ale automat odpisal ze moge ich cmoknac meilowo....
mam zadzwonic czy wyslac jakis fax z potweirdzeniem?
super maja to FAQ-nigdzie nie ma działu "a co jesli masz taki a taki problem"...
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 06 Cze 2013 20:55 

platynowy
Suri napisał(a):
ale to nie zmienia faktu ze biletow nie ma. czy rezerwacja zostala zrobiona i mam te bilety tylko nie moga sie polapac?

1. Sprawdź dokładnie skrzynkę mailową, folder spam również.
2. Jak maila nadal nie ma to wejdź na stronę Wizz, u góry MOJE REZERWACJE, wpisz swoje nazwisko oraz 6-znakowy kod który masz w tytule transakcji. To co wyżej skopiowałaś po znakach WZZ czyli T7CMY i brakuje jednego znaku - wejdź dokładnie w tytuł transakcji na historii rachunku i sprawdź ten ostatni znak kodu rezerwacji. Jeśli tego tam nie ma to masz zabawę na 30min - spróbuj każdej kombinacji czyli literki A-Z i cyferki 0-9 ;)

#294 PostWysłany: 06 Cze 2013 21:55 

i skoro nie ma niczego w mojej historii to po tym nr znajde??kurcze...boje sie ze mogli tego nie klepnac a kasa jest w trakcje zwrotu. ale wtedy chyba daliby znac...
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 06 Cze 2013 22:08 

mucha-bije pokłony:) "przelecialam" cala klawiature i of course na ostatnim klawiszu bliska zawalu serca odpalilam stronke i tada!!!!potwierdzony....dziekuje ci bardzo bardzo bardzo za pomoc!!
moj nr potwierdzenia znam na pamiec:D

odprawe przejde tym nr potwierdzenia drukne bilet i bon vojage??czy powinien meil przyjsc?
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 06 Cze 2013 22:43 

Suri, z informacji ktore podalas wynika jednoznacznie, ze bilet(y) nabylas i na 99.99% zostal Ci po zakupie podany kod potwierdzenia. Otrzymalas go również na email. Jezeli nie jestes w stanie go znalezc na swojej skrzynce pocztowej to:
1. Zaloguj sie na stronie wizzair - przy zakupie biletów wymagali od Ciebie założenia konta w ich serwisie. Wtedy od razu wchodząc w "moje rezerwacje" zobaczysz kupiony bilet i szczegóły.
2. Jezeli nie jestes w stanie sie zalogowac to jest tam opcja odzyskania hasla - trzeba podac tylko email, ktorego uzylas w rezerwacji. LUB sprawdz na swoim koncie bankowym, tak jak mucha radzi wyzej, jaki jest dokładny tytuł płatności. Majac 6znakow po "WZZ" odszukasz rezerwacje na wizzair.com - zakladka "moje rezerwacje" na górze.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 06 Cze 2013 22:47 

Suri napisał(a):
odprawe przejde tym nr potwierdzenia drukne bilet i bon vojage??czy powinien meil przyjsc?

Tak, numer i nazwisko pasazera. Wizzair.com -> zakładka "Odprawa" na górze kilka kliknięć i drukujesz karte/karty pokładowe. Z nimi na lotnisko się udajesz na swój lot.

Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 21 Cze 2013 16:56 

witam,

Ma taki problem. Wymieniłem punkty z karty citi wizzair 05.06.2013. do dnia dzisijeszego, po zalogowaniu do konta wizzair, stan konta mam 0 EUR. dzwoniłem na infolinie citi i otrzymałem informacje, ze punkty zostały przelane 3 dni po wymianie.

Jak długo czek sie na zaksiegowanie środków w wizzair? chciałbym uniknać kontaktu z infolinią wizzair i płącenia 5 zł/min :/
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 21 Cze 2013 17:26 

marcinzc napisał(a):
witam,

Ma taki problem. Wymieniłem punkty z karty citi wizzair 05.06.2013. do dnia dzisijeszego, po zalogowaniu do konta wizzair, stan konta mam 0 EUR. dzwoniłem na infolinie citi i otrzymałem informacje, ze punkty zostały przelane 3 dni po wymianie.

Jak długo czek sie na zaksiegowanie środków w wizzair? chciałbym uniknać kontaktu z infolinią wizzair i płącenia 5 zł/min :/

Punkty sa zwykle po 2-3dniach, także powinny byc juz na koncie. Jeśli to jest konto, które zostało Ci założone do karty, czyli masz na nim widoczne członkostwo w Discount Club proponuje złożyć reklamacje w Citibanku.
Porownaj najlepiej numer swojego konta widoczny w profilu na wizzair.com z numerem konta na jaki wysylasz w katalogu nagrod po zalogowaniu do citi - jest podawany przy probie przelania punktów.

Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 21 Cze 2013 18:56 

dzięki za podpowiedź :)

skontaktowąłem sie z citi. okazało się ze w momencie zakładani konta na wizz air przekrecili adres mailowy. musiałem założyć nowe konto w wizz air i połaczyć salda
mam nadzieje ze członkostwo w Clubie tez mi przetransferują :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: TKR oraz 16 gości