Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 19 Lis 2024 18:44 
Awatar użytkownika

srebrny
@lukas-k
Ważność IO Viaggio jest do końca dnia, a w zasadzie do ostatniego kursu danego dnia rozkładowego (może być na przykład pociąg odjeżdżający już po północy). Można sobie przetłumaczyć translatorem.
https://www.regione.lombardia.it/wps/po ... ettimanale
Kupując bilet pod koniec dnia trochę się traci i można skalkulować, czy nie lepiej kupić na pierwszy dzień normalny bilet na przejazd, a przez to wydłużyć sobie ważność IO Viaggio o cały dzień.
Można spokojnie jechać z lotniska w Bergamo do centrum, bo to jest normalny autobus miejski. Kiedyś był tylko taki problem, że bilet był nie do kupienia na lotnisku. Obecnie jak kupujesz online, to nie ma już tego problemu.
 Profil Relacje PM off
lukas-k lubi ten post.
lukas-k uważa post za pomocny.

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#862 PostWysłany: 02 Sty 2025 23:14 

niebieski
maczala1 napisał(a):
Myślę, że ten punkt widokowy w Varennie to właśnie Castello Vezio :D
Klasycznie wchodzi się z Varenny leśną ścieżką Via per Vezio w tym miejscu:
Bardzo fajna wycieczka pod górkę (przewyższenie ok. 150 m) na min. 1 godzinę w obie strony z małą przerwą na widoki.

Czy żeby załapać się na ładne widoki trzeba wchodzić na teren zamku? W styczniu otwarty jest tylko w weekendy, a ja będę w środku tygodnia i nie wiem czy warto poświęcać czas.
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 03 Sty 2025 09:09 

Tam ogólnie jest pięknie, więc na pewno warto, nawet jeśli nie dasz rady wejść na teren zamku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
hank uważa post za pomocny.

#864 PostWysłany: 29 Sty 2025 22:28 

Witam!
Chciałbym zasięgnąć rady apropo planu zwiedzania i bazy noclegowej. Przylatujemy w połowie kwietnia do Bergamo w sobotę około godziny 17 a powrót w środę o 16. Dwóch dorosłych i dwójka dzieci w wieku przedszkolnym. Będziemy poruszać się transportem publicznym.

Sobota: przylot i dotarcie do hotelu
Niedziela: Mediolan i mecz na San Siro
Poniedziałek: Lecco, Varenna i Bellagio
Wtorek: Bergamo?
Środa: powrót do Polski

Pytania:
1. Czy najlepiej zrobić bazę wypadową w Bergamo czy Mediolanie? Czy może podzielić noclegi i np znaleźć nocleg na jedną noc nad jeziorem Como?
2. Czy taki plan na Como z dwójką dzieci nie jest zbyt intensywny?

Czy może jeszcze jakieś uwagi lub sugestie?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 30 Sty 2025 16:44 

Skoro niedzielę masz na Mediolan, to z soboty na niedzielę nocujcie w Mediolanie. Następną noc po meczu również.
W poniedziałek pojedziecie nad jezioro pociągiem. Ja tak jechałem rano, ale z Bergamo, a wtedy była jeszcze autobusowa komunikacja zastępcza z Bergamo do jakiejś tam miejscowości, a stamtąd dopiero pociąg do Lecco. W Lecco wjechałem sobie kolejką na górę i tam spędziłem ze dwie-trzy godziny. Z Lecco do Varenny pociągiem, gdzie byłem na widoczku z tego zamku i w jakichś knajpach. Z Varenny promem bezpośrednio, bez wysiadek, do Como, stamtąd powrót do Bergamo, przez...Mediolan, ale tak jak pisałem, wtedy była komunikacja zastępcz i było trudniej. Wracałem z Como chyba ok. 21, także w Bergamo byłem późno wieczorem.
To, gdzie będziesz spał po Como - zależy od Ciebie, czy chcesz zobaczyć więcej Mediolanu, czy może Bergamo, czy chcesz więcej czasu na jezioro.
 Profil Relacje PM off
Zbyszko lubi ten post.

#866 PostWysłany: 13 Mar 2025 15:41 

Witam.
Wyruszam w poniedziałek na 6 dni. Co warte zobaczenia i rekomendowane na blogach itp. mam. Ale jak to zwykle ja suzkam czegoś warte zobaczenia o czym mało kto pisze w przewodnikach.

Póki co znalazłem flamingi i w zasadzie tyle.

A może coś fajnego w Bergamo ( będę tam jeden cały dzień).
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 13 Mar 2025 15:56 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Zeus napisał(a):
Ukryte smaczki, są ukryte i powinny tak być.

Mimo oczywistych zasług i pewnie uzasadnionej frustracji, takie posty zabijają ducha forum. Gdzie jeszcze mamy polecać sobie fajne miejscówki, jak nie w miejscu, które wizualnie przypomina wciąż czasy liceum i pierwszą odsłonę strony Ryanair? :)

Może mało "ukryte", ale gdybym nie poszedł tam z kumplem, który jest z Milano, pewnie bym odpuściłbym, a jednak zrobiło na mnie spore wrażenie. Villa Necchi Campiglio: https://maps.app.goo.gl/zMQRfjhc4PwFHWZW7
 Profil Relacje PM off
Biesz76 lubi ten post.

#868 PostWysłany: 25 Maj 2025 19:15 

Cześć. Czy w czerwcu nad jeziorem Iseo dużo ludu jest?
 Profil Relacje PM off  

#869 PostWysłany: 02 Lip 2025 11:00 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
czy ceny biletów na busa z lotniska BGY do Brescii sa takie same jak online? czy są jeszcze jacyś przewoźnicy oprócz Busitalia i Autostardale?
Legion1 lubi ten post.

#870 PostWysłany: 02 Lip 2025 13:14 

niebieski
maxima napisał(a):
czy ceny biletów na busa z lotniska BGY do Brescii sa takie same jak online? czy są jeszcze jacyś przewoźnicy oprócz Busitalia i Autostardale?

Itabus, Flixbus
 Profil Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 02 Lip 2025 13:30 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
ale nie jezdza z BGY tylko z miasta, a ja pytam o lotnisko

#872 PostWysłany: 01 Wrz 2025 07:02 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Jak ja się cieszę, że o Iseo jest tak mało informacji. I niech tak zostanie...
;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 872 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość