Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Maj 2023 10:32 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Hej,

czy dobrze czytam, że aktualnie Zambia jest bez wizy dla nas, więc gdyby robić taki trip PL -> Zambia -> Zimbabwe -> PL to bezwizowo ogarniamy pierwszy odcinek a potem na moście między LIV a VFA mamy do kupienia single entry za $30, bo KAZA nie jest mi potrzebna (jak już wejdę do ZW).

Zambia:
https://www.zambiaimmigration.gov.zm/na ... uire-visa/
https://www.gov.pl/web/rpa/zambia-idp

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#2 PostWysłany: 18 Maj 2023 11:29 
Awatar użytkownika

platynowy
A wjedziesz NAJPIERW taniej o $20 do Zambii vs. Zimbabwe aby bawienie sie w to mialo sens?
($20 - roznica w cenie wizy 1-krotna vs. KAZA)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Maj 2023 13:20 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 18 Maj 2023 13:07 --

W sumie to nie wiem :)

Bilet akurat ten który muszę kupić (ferie szkolne mnie ograniczją) nie robi wielkiej różnicy, czy jadę do LVI czy VFA cenowo (o ile uda mi się to kupić, bo mi multicity nie wchodzi na kenya), więc to nie jest oszczędność, raczej chęć zaliczenia drugiego kraju "przy okazji"

-- 18 Maj 2023 13:20 --

Bo ja nie załapałem się na promkę z BLL i lecę za 2x tyle...

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Maj 2023 13:33 
Awatar użytkownika

platynowy
To czy naprawde to pytanie jest... jak to sie teraz modnie mowi...relewantne...?
Nie wiesz jeszcze jak lecisz, chcesz leciec za 2x tyle (co inni) i do tego na drozszy kierunek, to czy $20 (nawet x5) robi tu jakas roznice? :-)
Moze lepiej przemysl jak sie dostac taniej o $20 do VFA... :idea:
zawiert napisał(a):
....Bo ja nie załapałem się na promkę z BLL i lecę za 2x tyle...
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 18 Maj 2023 13:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanie dotyczyło potwierdzenia czy idąc z LIV do VFA wystarczy mi 30$ na VOA i tyle:)

A co do ceny i innych rzeczy - lecę za 2x tyle co lotnicy z BLL bo jak był deal z BLL nie miałem w planach wyjazdu, jakbym miał to bym kupił. A tak muszę kupić loty w czasie ferii zimowych do ZW i jak można się domyślić pole manewru jest niewielkie. Sprawdziłem wszystkie większe opcje z EU, to be honest. Jak się nie ma co się lubi to się kupuje co jest. Dlatego „co jest” bez dopłaty daje opcje odwiedzenia LVI, skoro wizy nie trzeba to choćby dla głupiej kreski i zdrapanego na mapie kraju biorę to pod uwagę.

Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Maj 2023 16:47 
Awatar użytkownika

złoty
Ale do ferii zimowych jest jeszcze sporo czasu i nie warto się spieszyć z kupowaniem 2x droższych biletów, bo za chwilę może znowu wpaść coś tańszego, tyle teraz promocji, że już się boję jak będzie następna bo nie mam gdzie tego upchać
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 18 Maj 2023 19:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Wiem :)

Jest waw vfa na 4y w ferie ale cena nadal słaba bo 2800

Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Maj 2023 14:31 

niebieski
Poczekaj jest bardzo prawdopodne ze promocje będą. W końcu w lutym jest tam pora deszczowa i potrafi poważnie lać....
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Maj 2023 20:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Drobnostka :)

Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Maj 2024 12:38 

srebrny
Jako, że @zawiert nie doczekał się odpowiedzi, choć być może taki trip zrobił i się nie nadpisał, odpowiem, że taka kombinacja jest możliwa. Jeśli potrzebujesz wizy single entry do Zimbabwe, otrzymasz ją na przejściu lądowym za 30 USD. Ja przekraczałem granicę Zimbabwe trzy razy, więc zrobiłem to najpierw na double entry (45 USD), a potem na single entry właśnie (30 USD).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość