Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 19 Cze 2016 16:30 

niebieski
Przechodziłem w Szegini ponad godzinę temu, korków nie widziałem, za to w piątek była masakra

Wysłane z mojego MediaPad T1 8.0 Pro przy użyciu Tapatalka

City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎 City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎
Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN
#182 PostWysłany: 20 Cze 2016 16:06 

Wjazd na Ukraine 18 czerwca, godziny wczesnoporanne ok. 5:00 na granicy.
Czas oczekiwania na wjazd z terenu przygranicznego na granice ponad 1 h (przed nami 20-23 samochody osobowe).
Tiry wszystkie byly przekierowywane z A4 na rownolegla DK94.
Na DK94 w tym czasie jak stalismy puscili dla osobowek 3 razy zielone swiatlo, na A4 raz - totalna porazka. Z DK94 wjechalo w tym czasie ok. 70-80 samochodow, a my z A4 dopiero na drugim swietle.
Laczny czas od przyjazdu na teren przygraniczny, az do przekroczenia tj. wyjazdu po ukrainskiej stronie - 2 h 45 min.

Powrot w niedziele 19 czerwca. Brak oczekiwania na wjazd z terenu przygranicznego na granice.
11:20 wjazd na granice.
Laczny czas od wjazdu na granice do wyjazdu z granicy polskiej - 50 min. To nie pomylka.
Bylismy tez tak jak Wy, ktorzy to czytacie bardzo zdziwieni :)
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 20 Cze 2016 21:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Przejście piesze w Szegini - sobota 6 rano czasu polskiego - byliśmy tylko my oraz 2 babeczki. Marszrutka w połowie pusta , we Lwowie po 1h50min.

Powrót ostatnią marszrutką 21:50 ze Lwowa , w Szegini 23:50.
Na przejściu tylko my.
REWELACJA !!!

#184 PostWysłany: 27 Cze 2016 16:08 

niebieski
HEJKA!

Właśnie przed-wczoraj byłem kolejny raz autem na Ukrainie. Wjazd ponownie przez Korczowę trwało to z pól godziny, ale na wyjazd, zachęceni mapą, "radami" Rzeszowiaków koło okienka ze stemplami oraz informacją na stronie granica.pl pojechaliśmy na samą, najdalszą południową granicę w Krościenku, tylko około 1h 20 minut czekania i już w drogę!!!! UNBELIEVABLE!

Generalnie aut bardzo mało, większość to MRG, którzy mają własny pas, a dla nas na linii numer 5 było może z 6 aut. Bardzo polecam ten wariant jako jedyną rozsądną czasowo opcję, wiem, że daleko (lub troszkę dalej) stamtąd do Jarosławia, Przemyśla, Lublina czy Warszawy, no ale nawet te 100km exra i widoki na Bieszczady oraz spokój na trasie. No i jakieś 11-12h w kieszeni, co najbardziej się liczy.

Jak wspomnę nockę w Dorohusku i 14h na siedziaka (najgorsze z przejść, jak do tej pory, a byłem i w Rawie Ruskiej oraz Korczowej także), to wiem, że już nigdy tam nie wrócę.

Po drodze (za Starym Sambirem po drodze na Hariv albo i kawałek za) najtańszy diesel na trasie 17,20 UAH, czyli 2,64zł (wziąłem od razu 100L), bo większość (jak UKRNAFTA) ma 18,50, a tych po 19, 20 i 22 nawet nie wymieniam!!!! We Wrocku przed odjazdem płaciłem najmniej 4,06 PLN.

Powodzenia!

Pozdro i nara, Art.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 27 Cze 2016 20:01 
Awatar użytkownika

niebieski
100 litrów?
Więcej jak 45 nie wejdzie do mojego Fordziaka... gdzie mam pozostałe 55 litrów wlać?

#186 PostWysłany: 27 Cze 2016 20:04 

Loty: 95
Kilometry: 229 882
nadmuchaj zbiornik :lol:
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 27 Cze 2016 20:10 

RKS1926 napisał(a):
100 litrów?
Więcej jak 45 nie wejdzie do mojego Fordziaka... gdzie mam pozostałe 55 litrów wlać?

VW Passaty B4 mają taki wielki zbiornik.
Wszyscy zawodowcy od "importu" paliwa takie mają. :D
Na granicy z Kaliningradem również. ;)
 PM off  

#188 PostWysłany: 28 Cze 2016 15:52 

niebieski
RKS1926 napisał(a):
100 litrów?

Co to za słaby fordziak.:) Wymień maszynę, ja wlewam do bólu, co prawda nie mam maszyny do odsysania powietrza, ale ładnie mi schodzi i 90 wleję spokojnie, ostatnio jeszcze wziąłem dwa baki 10L i 5L i nikt nie szczekał na mnie.:) A miałem pierwszy raz rewizję auta.:)

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 04 Lip 2016 16:40 

http://www.tvn24.pl/ukraincy-blokuja-pr ... 433,s.html
Problemy na najpopularniejszych przejściach drogowych ...
Ma ktoś informacje odnośnie pieszego przejścia w Medyce?
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:19 

Zamieszki na granicy i ciężko pobici Polacy: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... tykul.html
 PM off  

#191 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
No tak, najłatwiej pobić Bogu ducha winnych ludzi za to, że nie można przemycać fajek i alko. :shock:
Ja bym w ogóle zniósł ten mały ruch graniczny. Nie byłoby tyu cwaniaków na granicy a kolejki byłyby dużo mniejsze.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#192 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:31 
Awatar użytkownika

srebrny
ale to jest dobre dla nas, bo to głownie u nas robią zakupy i zostawiają hajs

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:35 

Najważniejsze w tej wiadomości, to jest to, że nie byle kto jechał tym samochodem.
Wykładowcy wydziału artystycznego i "doktory habilitowane". Za każdym razem przy wymienianiu nazwiska to podkreślają z nabożnym szacunkiem.
Ciekawe jak tam naprawdę było . Bo na razie to tylko wersja tych "yntelygentów"
@ becek

Po hajs to to oni przyjeżdżają do roboty. :D
A swoich coraz mniej wydają. Za drogo się zrobiło.
 PM off  

#194 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:41 

Zakupy jak zakupy, ale zamieszki to wywołały zorganizowane grupy przestępcze. Tyle dobrze, że pobici to profesorowie UMCS, bo pierwsze info mówiło o Polakach z MSZ, którzy wjechali w tłum i rannili biednych Ukraińców.
 PM off  

#195 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:43 

srebrny
alez oczywiscie ze to jest dobre dla nas, Ukraincy zostawiaja mase kasy u nas, bardzo duzo artykulow jest u nas
tansze.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę z innej beczki.

Czy ograniczenie tego ruchu może spowodować, że zmniejszą się kolejki na przejściach w tym okresie?
Wybieram się w ten weekend i waham się czy zostawić samochód na parkingu czy jednak przekraczać granicę samochodem co jest dla mnie wygodniejsze z wielu powodów.

Chciałbym wjeżdżać w Medyce lub Korczowej, wyjeżdżać przez Rawę.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Dla pobliskich sklepów, centrów handlowych i polskiej gospodarki z pewnością jest to korzystne.
Tak jak wizyty Rosjan w trójmiejskich galeriach.
Dlatego nie spodziewam się żeby ktoś wziął pod uwagę moje zdanie o zlikwidowaniu małego ruchu granicznego. ;)

A tak swoją drogą ciekawe dlaczego służby nie zrobią porządku z tymi cwaniakami co blokują droge. Pewnie dlatego że sami finansowo tracą, jako że te grupki cwaniaków nie jeżdżą i nic im na granicy nie zostawiają. Dlatego jest ciche przyzwolenie na takie akcje.

@mordek
Jeśli nie będzie blokowania ulic to z pewnością będą mniejsze kolejki na granicy. Widziałem zdjęcia z rana jak zawiesili mały ruch graniczny, były totalne pustki w Korczowej i Rawie Ruskiej.
 Profil Relacje PM off
mordek lubi ten post.

#198 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:52 

@ michcioj
To poczytaj dla równowagi , ile miliardów $ i € wywożą z Polski ukraińscy gastarbaiterzy. ;)
Podobno ich liczba oscyluje wokół 1,5-2 miliony i ciągle rośnie.
Rozumiem że to świadoma polityka, żeby im pomóc.
Ale wszyscy chyba tu nie przyjadą ? :r
 PM off  

#199 PostWysłany: 06 Lip 2016 17:43 

srebrny
przykro mi, ale nie mam takich danych, musialbym pogrzebac :)

w kazdym razie wywoza... hmm.. no moze i tak, ale de facto tworza wzrost gospodarczy
bo pracuja zazwyczaj gdzie inni nie chca...
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 06 Lip 2016 19:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Widziałem na necie kilka zdjęć zniszczonych samochodów na polskich rejestracjach.
Także przemyślcie dwa razy czy warto się tam teraz pchać.
Zeschizowani ludzie wybijają szyby, kopią polskie samochody. Słabo to wygląda...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość