Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Mar 2022 05:21 

platynowy
Natrafiłem na taki artykuł:

https://gulfnews.com/uae/passengers-hai ... e-1.419398

Wygląda na to, że jest "lowcostowy" prom bahrańskiego operatora Tylos Ferry którym można podróżować pomiędzy Kataram, Bahrainem a ZEA (oraz dalej do Indii).

Niestety oprócz kilku artykułów w necie nie udaje mi się znaleźć absolutnie nic na jego temat. Czy ktoś wie może akurat coś więcej na ten temat? O ile ceny lotów z ZEA do Indii nie są jakieś kosmiczne aby tłuc się statkiem, to pomiędzy ZEA a Katarem/Bahrajnem taki prom wydaje się być całkiem fajną/rozsądną opcją. Pozwala to też ominąć Arabie Saudyjską która co prawda od niedawna jest otwarta dla turystów, ale tylko z drogą wizą, no i wyobrażam sobie że sporo osób (szczególnie pań) nie chciałoby tamtędy tranzytować.

Jeśli ktoś ma więcej informacji na temat tego promu to bardzo proszę, o podzielenie się :)

Oprócz powyższego kursują też promy irańskiego operatora Valfajr do Iranu, na trasach
Dubaj - Bandar Lengeh,
Sharjah - Bandar Abbas,
Kuweit - Khorramshahr.

Tutaj również jest minimalna ilość informacji na ich temat. I też nie da się ich kupić nigdzie online. Są wymienione na stronie operatora: http://www.valfajr.ir/156/index.aspx z kosmicznymi cenami w irańskich rialach (przeliczając je po kursie oficjalnym).
Najświeższe info które udało mi się znaleźć na temat tych promów to bloger plugmeintravel który w lutym 2022 pojechał lądem z Dubaju do Holandii. Na swojej rozpisce wymienia prom z Dubaju do Bandar Lengeh z ceną €119.
 Relacje PM off
tunczaj lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#2 PostWysłany: 24 Mar 2022 03:43 

platynowy
Wybaczcie zamieszanie, promu pasażerskiego pomiędzy Kataram, Bahrainem, ZEA i Indiami nie ma. Artykuł który wkleiłem był z 2001. Właśnie nauczyłem się że google kłamie z datami artykułów przy wyszukiwaniu.

Obydwa promy do Iranu natomiast jak najbardziej istnieją.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

[ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości