Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Mar 2012 23:44 

platynowy
Premia w wysokości 200 zł za otwarcie bezpłatnego konta osobistego w Raiffeisen Bank Polska S.A. z dostępem do konta przez komórkę

http://gruper.pl/x.php/1,17744/Cala-Pol ... stego.html

Ostatnio edytowany przez Gregggor, 01 Kwi 2014 15:08, edytowano w sumie 1 raz
Łączone wątki
 Profil Relacje PM off  

🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥 🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥
Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2012 21:39 

Loty: 119
Kilometry: 150 738
I kolejna odsłona tej samej promocji, tym razem na grouponie ;)

LINK
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:59 
Awatar użytkownika

Czy jest jakiś haczyk w tym, w rodzaju opłaty za zamknięcie konta po otrzymaniu tych dwóch wpłat czy coś w tym stylu? Można zaryzykować bez obaw? :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Kwi 2012 21:10 

W takich promocjach zawsze są haczyki i staram się je omijać :p
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Kwi 2012 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
tomasz_1980 napisał(a):

jesli nie wiesz co napisac - prosze cie - nie pisz. Juz pare twoich postów usunalem.

Do rzeczy: haczyków nie ma, wystarczy czytac regulaminy. Sam "zakupilem" ta opcje ok 2 tyg temu via grupon i aktualnie jestem na etapie zamawiania haseł jednorazowych. Bo zebym wykonac np. przelew przez aplikacje mobilna (taki wymóg regulaminy) to jest ona potrzebna, nawet jesli korzystamy z haseł sms.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Kwi 2012 07:19 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Blackall napisał(a):
tomasz_1980 napisał(a):

Do rzeczy: haczyków nie ma, wystarczy czytac regulaminy.

Fajnie, że ktoś poza mną zdecydował się przejrzeć ten regulamin promocji, przynajmniej mam większą pewność, że dobrze go zrozumiałem ;)
A więc, umowa na konto jest na czas nieokreślony, więc po zakończeniu promocji i przyznaniu nagród,czyli max 31 sierpnia, i przyznaniu ostatniego bonusu, możemy zrezygnować z konta bez żadnych opłat, oczywiście z uwzględnieniem bodajże 1-miesięcznego okresu wypowiedzenia ? Mam rację ?

#7 PostWysłany: 24 Kwi 2012 10:36 
Awatar użytkownika

niebieski
viscaelbarca napisał(a):
Blackall napisał(a):
tomasz_1980 napisał(a):

Do rzeczy: haczyków nie ma, wystarczy czytac regulaminy.

Fajnie, że ktoś poza mną zdecydował się przejrzeć ten regulamin promocji, przynajmniej mam większą pewność, że dobrze go zrozumiałem ;)
A więc, umowa na konto jest na czas nieokreślony, więc po zakończeniu promocji i przyznaniu nagród,czyli max 31 sierpnia, i przyznaniu ostatniego bonusu, możemy zrezygnować z konta bez żadnych opłat, oczywiście z uwzględnieniem bodajże 1-miesięcznego okresu wypowiedzenia ? Mam rację ?

tak, nie powinno byc problemow z zamknieciem konta. Sam mam taki plan ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Kwi 2012 11:41 
Awatar użytkownika

W ofercie jest napisane: Groupon nie będzie realizowany bezpośrednio w oddziałach i placówkach banku.

Czy oznacza to, że umowę mogę podpisać wyłącznie przez kuriera? Na zdrowy rozum nie, ale wolę się upewnić. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Kwi 2012 11:46 

niebieski
ja skorzystałam z tej oferty i po prostu wniosek o konto wypełniłam internetowo a podpisywałam wszystko w oddziale banku.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Kwi 2012 17:05 

noire napisał(a):
Czy oznacza to, że umowę mogę podpisać wyłącznie przez kuriera? Na zdrowy rozum nie, ale wolę się upewnić.

To oznacza, że nie możesz wziąć wydruku kodu i pójść do placówki otworzyć rachunek, tylko musisz kliknąć w linka z pdf-a, wypełnić formularz swoimi danymi, wybrać placówkę, gdzie chcesz podpisać umowę, poczekać na telefon z banku i dopiero wtedy pójść do placówki podpisać umowę.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:08 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
Przeczytałem regulamin, reguły jasne, jedyne czego mi brakuje, to brak cennika. Chodzi mi o to, ile kosztuje ta karta kredytowa, oraz czy odstąpienie od niej jest darmowe, czy coś się płaci? To samo tyczy się konta i bankowości elektronicznej, czy ewentualne zamknięcie konta będzie się wiązać z opłatami? Prosiłbym osoby, które skorzystały z promocji o odpowiedź.

----------------------
Edit:
Sam podrążyłem temat, zadzwoniłem na infolinię i oto co udało mi się ustalić. Otwarcie rachunku jest bezpłatne, korzystanie też, jedyna opłata jaka jest pobierana to opłata za korzystanie z karty - jest to 1,99 zł. Opłata nie jest pobierana, gdy zrobimy kartą transakcje na kwotę 250 pln. Zapytałem także o opłaty za rezygnacje i dostałem informację, że takowe nie są pobierane.

#12 PostWysłany: 24 Kwi 2012 19:55 
Awatar użytkownika

niebieski
wawa_marcin napisał(a):
Przeczytałem regulamin, reguły jasne, jedyne czego mi brakuje, to brak cennika. Chodzi mi o to, ile kosztuje ta karta kredytowa, oraz czy odstąpienie od niej jest darmowe, czy coś się płaci? To samo tyczy się konta i bankowości elektronicznej, czy ewentualne zamknięcie konta będzie się wiązać z opłatami? Prosiłbym osoby, które skorzystały z promocji o odpowiedź.

----------------------
Edit:
Sam podrążyłem temat, zadzwoniłem na infolinię i oto co udało mi się ustalić. Otwarcie rachunku jest bezpłatne, korzystanie też, jedyna opłata jaka jest pobierana to opłata za korzystanie z karty - jest to 1,99 zł. Opłata nie jest pobierana, gdy zrobimy kartą transakcje na kwotę 250 pln. Zapytałem także o opłaty za rezygnacje i dostałem informację, że takowe nie są pobierane.

Przeciez wszystko jest na stronie raiffeisena w tabeli oplat i prowizji :-)

Tak, karta 1.99 przy czym w regulaminie jest mowa tylko o podpisaniu umowy o karte. Ja własnie aktywowalem i sie zastanawiam czy nie deaktywowac jej zeby nie placic co miesiac 1.99. Choc dla pewnosci pewnie przytrzymam az do momentu wpływu 200zł od raif. Nie chce mi sie znow latac pozniej po UOKiKach
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 24 Kwi 2012 21:50 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
A więc i ja postanowiłem zapytać mailem co w przypadku zamknięcia konta, oto odpowiedź konsultanta:
"W odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy, iż rezygnację z konta może Pan złożyć w dowolnym czasie od otwarcia rachunku. Nie pobieramy opłat z taką dyspozycję. Obowiązuje 31-dniowy okres wypowiedzenia konta. Wypłatę środków z konta może Pan dokonać w dowolnym oddziale naszego Banku. Za wypłatę pobierana jest opłata w wys. 0,2% od wypłacanej kwoty min.4,99 zł. Jeżeli kwota wypłaty przekracza kwotę 20 000 zł należy zgłosić chęć wypłaty w Centrum Telefonicznym pod nr 22 549 99 99 lub 801 180 801 na jeden dzień roboczy przed godz.12-ą przed planowaną wypłatą środków. Jeżeli kwota wypłaty przekracza 50 000 zł wypłatę należy zgłosić na dwa dni robocze przed godz. 12-ą przed dniem planowanej wypłaty.:
Więc, jeśli ktoś decyduję się na to konto, po to by tylko zgarnąć bonus a potem zamknąć je, niech pamięta by wszystkie środki wpłacone wypłacić przelewem, a nie w placówce bo traci na prowizji.

Można więc bez żadnych opłat zrezygnować po dostaniu ostatniego bonusa. Sam dzisiaj koło 17.00 zakupiłem grupona, wypełniłem formularz, na końcu pojawiła się informacja, że jutro skontaktuje się ze mną pracownik celem weryfikacji zlecenia. Jednak pracownik zadzwonił już dzisiaj koło 20.30, rozmowa miła i przyjemna, i jutro od 9.00 mogę już zgłosić się do placówki celem podpisania umowy i aktywacji bankowości mobilnej. Jest też możliwość zamówienia kuriera, ale jak dla mnie wygodniej odwiedzić placówkę którą mam 200m od mieszkania.

#14 PostWysłany: 24 Kwi 2012 21:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Generalnie rzecz biorąc to słowa "Groupon" i "haczyk" idą w parze, chociaż sam sobie chciałem to kupić. Pytaniem było tylko, czy przekazanie jakimś podmiotom danych osobowych jest warte 200 zł.

#15 PostWysłany: 24 Kwi 2012 22:31 

Nie "jakimś podmiotom" tylko bankowi, który m.in. musi postępować zgodnie z ustawą. Jak dla mnie jak bardziej warte 200 zł.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 25 Kwi 2012 15:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale karta Visa Clasic dodawana do tego konta jest denominowana w USD (a nie w EUR jak to zazwyczaj w polskich bankach bywa). Dla niektórych może być to wada, ale dla osób, które dużo kupują np. w internecie w USD lub jeżdżą do USA, takie rozwiązanie może być całkiem korzystne, jeśli chcą unikną podwójnego przewalutowania i dodatkowej opłaty, która ma miejsce w kartach Visa. Z tego co widzę kursy walut Raiffeisen ma całkiem ok.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Cze 2012 15:20 
Awatar użytkownika

Czy ktoś otrzymał już premię od Raiffeisen?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Cze 2012 15:23 

w ubiegłym miesiącu: tak, w tym: jeszcze nie
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 19 Cze 2012 21:14 

dziwne ja jescze nie dostałem nic....a kiedy spełniłeś warunki promocji (którego dnia?)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 19 Cze 2012 21:17 
Awatar użytkownika

niebieski
vtec napisał(a):
w ubiegłym miesiącu: tak, w tym: jeszcze nie

nikt jeszcze nie dostal za drugi miesiac. Ja rowniez w ubiegłym ok, w tym dalej czekam..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości