Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Paź 2013 16:34 

niebieski
Więc tak:
operator: vikingline.com
Operuje na trasach: Szwecja-Alandy, Szwecja-Finlandia, Finlandia-Estonia - szczegóły na stronie
Ceny za kabinę 4 osobową za rejs tzw. minicruise nie są rewelacyjne i wynoszą zwykle powyżej 100 EUR

ale:

1) w każdy poniedziałek wrzucane są wyprzedaże tzw. "sista minuta" na ok. 2 tyg. do przodu. Z tych opcji korzystałem dwukrotnie i wychodziło to tak: kabina (najniższy pokład, wewnetrzna, z łazienką) dla 4 os. na trasie Sztokcholm-Turku-Sztokcholm (rejs 22h) kosztowała mnie we wrzesniu 2012 150 SEK. W tym roku robiłem znajomym rezerwację na: Sztokcholm-Helsinki-Sztokcholm (dwie noce na promie - 7 godz. w Helsinkach), też we wrześniu, kabina j.w., cena 190 SEK.
Najczęściej w "sista minuta" cena za taką kabinę wynosi 80-200 SEK za 4 os.

2)Kupując dla znajomych rejs, podkusiło mnie żeby aplikować do "Viking Club" - aplikacja przez stronę. Po ok. 3 tygodniach przysłali mi poczta do Polski kartę członkowską oraz mailem zaczęli oferty specjalne dla członków klubu. Do dzisiaj nie przejmowałem się ich treścią. Były oferty typu rejs ze sztokcholmu na Alandy (kabina) za 20 SEK/osoba, były inne typu darmowa wyżerka. Zawsze to sie łączyło z wydaniem kasy - co prawda niewielkiej ale kasy. Dziś przysłali oferte nie do wzgardzenia: Darmowy rejs Sztokcholm-Helsinki-sztokcholm (jak w opisie wyżej) za darmo.
treść maila:

"Säg hej till Helsingfors från 0:-
Just nu är det extra roligt att vara medlem i Viking Club. Framför allt om du är sugen på att besöka vår roligaste grannhuvudstad – Helsingfors. Kolla kalendern direkt och boka in en kryssning från 0:-*

Här kommer några Helsingforsdatum att lägga på minnet:

Restaurangdagen, 16/11 (en unik matkarneval där vem som helst kan driva restaurang för en dag)
Invigning av julgatan, Alexsandersgatan, 24/11
Julmarknad i Gamla Hamnen, 4–8/12
Julmarknad, Gamla studenthuset, 11–22/12
Luciatåg från Senatstorget med tomtar, hästar och fina museibilar, 13/12

*Gäller del i insideshytt för upp till fyra personer, avresa lördag–torsdag t o m 18/12. Begränsat antal platser."

Terminy sa tu: http://booking.vikingline.se/vl-cruises ... stHamn=HEL

W połączeniu z prawie darmowymi lotami do NYO można złożyć niezły trip.
Jestem przekonany że ze względu na fatalną nawigację na stronie (stronach operatora) 90% osób się zniechęci. Tym bardziej że wiele cennych informacji można wygrzebać jedynie po szwedzku lub fińsku.
Ponieważ moja znajomość angielskiego również pozostaje na poziomie złobka więc prośba do redakcji o dogłębne przebadanie tematu. Nurtuje mnie np. pytanie czy jako członek klubu, robiąc rezerwację dla siebie (obligatoryjnie) i dla 3 innych osób, osoby te mogą beze mnie skorzystać z rejsu.
Służę oczywiście swoją pomocą i doświadczeniem.

Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎 Loty do Alicante w megacenie od 160 PLN❗🔥 Zamień kiepską pogodę na słońce Costa Blanca ☀️😎
🌊 Tydzień all inclusive w Marsa El Alam 🌴 4* hotel nad laguną za 1738 PLN 🌊 Tydzień all inclusive w Marsa El Alam 🌴 4* hotel nad laguną za 1738 PLN
#2 PostWysłany: 30 Paź 2013 17:29 

niebieski
Właśnie zrobiłem próbną rezerwację i rzeczywiście wchodzi za 0,-

Viking Line
Bokningsbekräftelse

Skriv ut denna sida eller anteckna ditt bokningsnummer.
Bokningsnummer: 1900681
Kontaktperson: XXXXXXX YYYYYYY
Produkt: Kryssning Stockholm-Helsingfors

Kryssning
Stockholm on 6/11 2013 kl. 16.30 - Helsingfors to 7/11 2013 kl. 10.10, Gabriella
Helsingfors to 7/11 2013 kl. 17.30 - Stockholm fr 8/11 2013 kl. 10.00, Gabriella

Antal personer 2 Vuxna
Hytter 1 C4 innerhytt

Totalpris 0,00 SEK (Moms: 0,00 SEK)

#3 PostWysłany: 30 Paź 2013 21:10 

niebieski
Tu aktualne oferty dla członków VC:

http://www.vikingline.se/sv/sverige/vik ... bjudanden/

W tym dwa hiciory:

1) http://www.vikingline.se/sv/sverige/vik ... ost-20-kr/

2) http://www.vikingline.se/sv/sverige/vik ... ecialpris/

#4 PostWysłany: 30 Paź 2013 22:03 

niebieski
Witam. Ciekawe, ciekawe. Trzeba tylko dojechać z Skavsta do Centrum. Koszt chyba jeżeli pamiętam/z Polakami/ ok. 100 zł w jedną stronę. Chyba , że myli mi się z Torph. Pozdrawiam

#5 PostWysłany: 30 Paź 2013 22:05 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
110 zl RT autobusem normalnie z tego co pamiętam ;)

#6 PostWysłany: 30 Paź 2013 22:17 

niebieski
Dojazd z NYO na Cititerminal i z powrotem to minimum 100 SEK (Piechotą z/na lotnisko do/z Nykoping + pociąg), 138 SEK+(Piechotą z/na lotnisko do/z Nykoping+swebus). To chyba najtańsze wersje. Raczej zakładałbym 150 zł RT. Tanio nie jest ale za to nie trzeba korzystać komunikacji miejskiej w Sztokcholmie. Spacer z Cityterminal do terminala promowego to czysta przyjemność. Poza tym można coś pokombinować z lotem z/do GDN do/z Turku i zaoszczędzić na busie w Szwecji.

#7 PostWysłany: 30 Paź 2013 23:18 

http://www.flygbussarna.se/en/skavsta
bilet w dwie strony 268 SEK normalny, automat na lotnisku. a centrum faktycznie warto przejść się na pieszo :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Paź 2013 23:33 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Przy rezerwacji można wybrać transport z Nykoping - bus prosto do promu kosztuje 100 SEK w jedną stronę. Skavsta-Nykoping to koszt kilkunastu SEK.
Co najlepsze, w niektóre dni ten autobus jest za darmo w obie strony!

#9 PostWysłany: 30 Paź 2013 23:36 

niebieski
który za darmo?

#10 PostWysłany: 31 Paź 2013 00:07 

złoty
szumny napisał(a):
który za darmo?

np. 17.12

Załączniki:
prom.jpg
prom.jpg [ 43.05 KiB | Obejrzany 1824 razy ]

#11 PostWysłany: 31 Paź 2013 00:19 

niebieski
No to nieźle. Mamy w Szwecji darmowe autobusy z/na lotnisko. to chyba jeszcze lepszy hit niż same rejsy promem :)

#12 PostWysłany: 31 Paź 2013 15:29 
Awatar użytkownika

srebrny
szumny napisał(a):
podkusiło mnie żeby aplikować do "Viking Club" - aplikacja przez stronę. Po ok. 3 tygodniach przysłali mi poczta do Polski kartę członkowską

Tylko, że aby zaaplikować do klubu trzeba podać adres korespondencyjny w Szwecji (razem z ich numerem "pesel") lub w którymś ze skandynawskich krajów. Jak to obszedłeś?

#13 PostWysłany: 31 Paź 2013 15:35 

złoty
Gregggor napisał(a):
Tylko, że aby zaaplikować do klubu trzeba podać adres korespondencyjny w Szwecji (razem z ich numerem "pesel") lub w którymś ze skandynawskich krajów. Jak to obszedłeś?

Ja to wczoraj zrobiłem tak:
-adres normalny, tylko w mieście dopisałem ", PL"
-Personnummer zrobiłem na podstawie mojej daty urodzenia, 3 przypadkowych cyfr i wyliczonej cyfry kontrolnej wg wzoru: http://en.wikipedia.org/wiki/Personal_identity_number_(Sweden)

#14 PostWysłany: 03 Lis 2013 23:28 
Awatar użytkownika

niebieski
a czy komuś z Was udało się już skorzystać z tego jakby nie było lewego członkostwa? zastanawiam się czy potem przy wsiadaniu na prom nie będą sprawdzać np danych w dowodzie... :(

#15 PostWysłany: 04 Lis 2013 15:10 

niebieski
Łukasz napisał(a):
a czy komuś z Was udało się już skorzystać z tego jakby nie było lewego członkostwa? zastanawiam się czy potem przy wsiadaniu na prom nie będą sprawdzać np danych w dowodzie... :(

Nie sprawdzają dowodów tożsamości. Co więcej, żeby odebrać karty pokładowe wystarczy pokazać rezerwację. Może to zrobić jedna z osób bez obecności pozostałych.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości