Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 17 Lut 2014 08:41 

Loty: 67
Kilometry: 120 895
Cierpliwie czekałem i wczoraj w nocy pojawiły się bileciki na mailu :).
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#62 PostWysłany: 17 Lut 2014 09:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Byłam dzisiaj w punkcie obsługi klienta PB na Wilanowskiej. Otrzymałam informacje, że w przypadku błędów w transakcjach, które dotyczą podróży odbywających się za kilka tygodni/miesięcy trzeba cierpliwie kontaktować się poprzez e-mail. Punkty obsługi klienta mogą pomóc tylko w sytuacji kiedy podróż odbędzie się w ciągu kilku dni.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 17 Lut 2014 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
Moje bilety na kwieceń/maj

WRO-BERLIN (1zl/os oraz 10zl/os)
BERLIN-WRO (2x 30zł/os)

Raz zapłacone wywaliło błąd, kasa ściągnięta bilety nadal w koszyku
Po kilku minutach skoro bilety nadal w koszyku to kupiłem jeszcze raz , znowu kasa ściągnięta.

Za pierwsza rezerwacje właśnie otrzymałem ebilety, za druga nic, wiec chyba nie ma reguły co do tego kto dostanie a kto nie i czy kase maja na koncie, w obu moich przypadkach przelew z transferem z mbanku wiec kasę dostali od razu,

#64 PostWysłany: 17 Lut 2014 09:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Beniasty napisał(a):
Cierpliwie czekałem i wczoraj w nocy pojawiły się bileciki na mailu :).

U mnie w końcu też, przelew robiony Mtransferem, pieniądze od razu pobrane, reklamacja składana raz w czwartek po południu.

Poznań-Praga-Poznań po 10 zł w każdą stronę na Wielkanoc ;)

#65 PostWysłany: 17 Lut 2014 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
panda napisał(a):
@travellista, ależ oczywiście że jest reguła: za bilety które kosztowały 2 zł wolą oddać kasę i zarobić raz jeszcze. Za bilet który kosztował 85 zł nie zgarną dużo więcej. To im nie szkodzi Ci dosłać.

Dokladnie, tez o tym sobie pomyslalem :) Co za zagrywki :-P
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 17 Lut 2014 10:50 

W sumie u mnie jak wyżej z taką różnicą że dali bilet na krótszą trasę. Myślę że to własnie w większości reguła. W dwóch przypadkach kasa ściągnęta ale błąd, jedna że niby zaksięgowana druga nie ale oczywiście zwrócą kasę. Pytanie skąd zwrócą kasę jak ich nie otrzymali ?? Jesli chcą tą sprawę wyjaśnić sprawę z bankiem tzn. że w końcu je otrzymają co za tym idziem dla dobra imienia firmy bilety powinny być wysłane nawet wtedy kiedy linia okaże się nierentowna i poprawić błędy z 3 miesiące. Jeśli nie nauczą się na sowim błędzie takich wielkich wpadek będzie więcej. Nie mówimy tutaj o pojedynczych przypadkach bo wtedy wiadomo nie da się wszystkiego uniknąć ale to tyczy się wielu wielu osób.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 17 Lut 2014 10:56 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
Ja już czekam od czwartku na odpowiedź i odpisali w sobotę, żebym przesłał potwierdzenie, a robiłem to już łącznie cztery razy.. Nie wiem już co mam zrobić, a zależy mi strasznie na biletach, bo mam wesele brata wtedy. Dwa razy kupowałem te same i nic.

#68 PostWysłany: 17 Lut 2014 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 79 377
Mnie z kolei odrzucili dwie rezerwacje, a do trzeciej przesłali bilet. Problem w tym, że to nie jest ta trasa, którą rezerwowałam... :|

#69 PostWysłany: 17 Lut 2014 11:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@gorny77
standartowo nie należę do tych co się drą o wszystko i spamują swoimi wpisami wszystkie kanały.
Ale wyjaśnij mi dlaczego Gdańsk mi właśnie dosłali, a transakcji dokonanej 10 minut wcześniej, w ten sam sposób (bezpośrednio MasterCard, księgowane natychmiast, obydwa przypadki z błędem na stronie PB) na Wiedeń mi nie chcą dosłać?
Przypomnę tylko że dla nich skompletowanie zamówienia to jest kilka kliknięć.

A rozchodzi mi się o to że nie chcę mieć w Polsce kolejnej firmy typu PKP (†) które traktowało pasażerów jak bydło,
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 17 Lut 2014 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 391 571
niebieski
Dzisiaj rano wszystkie blokady na karcie z Polskiego Busa zostały zaksięgowane w banku.
Oczywiście do tych transakcji żaden bilet, ani potwierdzenie nie przyszło :P

#71 PostWysłany: 17 Lut 2014 12:09 
Awatar użytkownika

srebrny
U mnie też wszystkie transakcje rozliczone, nawet te z których biletów nie otrzymałem.
Trzeba będzie się zebrać i napisać do PB o zwrot kasy.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 17 Lut 2014 12:33 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
smatekk napisał(a):
Dzisiaj rano wszystkie blokady na karcie z Polskiego Busa zostały zaksięgowane w banku.
Oczywiście do tych transakcji żaden bilet, ani potwierdzenie nie przyszło :P

U mnie blokady zostały zaksięgowane w sobotę, ale i tak jeszcze nie mam żadnej z trzech rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 17 Lut 2014 12:36 

HON fly4free
loscolores napisał(a):
Cześć,
jestem w podobnej sytuacji jak wielu z was - kupiłem bilety, zapłaciłem a dostałem maila z info o długim księgowaniu itp i zwrocie przelewu.

Nie zgodziłem się na to i zażądałem dosłania biletów. w Międzyczasie przesłałem moją historię na bloga "Towar niezgodny z umową". Tak powstał ten artykuł:

http://supermarket.blox.pl/2014/02/Jak-Polski-Bus-robi-klientow-na-ksiegowanie.html

Przy okazji zapraszam tutaj https://www.facebook.com/pages/Nabici-w-Polskibus/1388187691401900

już na głównej stronie gazeta.pl:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,154 ... SlotII3img
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:13 

Mam nadzieję że za to co napiszę nie dostanę upomnienia..
Ludzie, opanujcie się. Na każdy kurs jest określona pula biletów za 1zł, powiedzmy, że pierwsze 5 miejsc. Co się stanie gdy pół polski rzuci się na te 5 miejsc? I w dodatku gdy serwery są zapchane? Tak ciężko pomyśleć? I tak, piszcie artykuły przeciwko PB, najlepiej zróbcie pozew do sądu, a później będziecie beczeć że nie ma biletów po 1zł. To takie polskie.. :lol:

Trochę pokory, wyrozumiałości.. I tak każdy z tu piszących zaoszczędził sporo kasy na innych kursach PB. W dodatku np. mnie jeszcze się nie zdarzyło, że PB wziął kasę i nie dał biletu. Tak ciężko poczekać cierpliwie aż PB rozwiąże każdą sprawę?
A jak komuś nie pasuje "taki sposób traktowania" to PKP i PKS zapraszają do swoich VIPowskich pojazdów.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:20 

wrobello8 napisał(a):
Ludzie, opanujcie się. Na każdy kurs jest określona pula biletów za 1zł, powiedzmy, że pierwsze 5 miejsc. Co się stanie gdy pół polski rzuci się na te 5 miejsc? I w dodatku gdy serwery są zapchane? Tak ciężko pomyśleć? I tak, piszcie artykuły przeciwko PB, najlepiej zróbcie pozew do sądu, a później będziecie beczeć że nie ma biletów po 1zł. To takie polskie.. :lol:

Trochę pokory, wyrozumiałości.. I tak każdy z tu piszących zaoszczędził sporo kasy na innych kursach PB. W dodatku np. mnie jeszcze się nie zdarzyło, że PB wziął kasę i nie dał biletu. Tak ciężko poczekać cierpliwie aż PB rozwiąże każdą sprawę?
A jak komuś nie pasuje "taki sposób traktowania" to PKP i PKS zapraszają do swoich VIPowskich pojazdów.

faktycznie z cierpliwością jak najbardziej można się zgodzić. Nie pisz jednak bzdur że akurat na jedną trasę na tą samą datę weszło poł polski bo to pewnie będzie maks kilka osób. Co w takiej sytuacji ? oczywiście kto pierwszy ten lepszy ale wszystkie miejsca powinny być zapełnione. Jeżeli piszą iż nie dostali kasy odsyłają ją a potem sprzedają po więcej (czyli nadal są wolne miejsca) to nie jest w porządku. Muszą się pogodzić że jakaś trasa w takiej sytuacji może być nie rentowna ale to ich problem że nie zapewnili "normalnej" rezerwacji.

Oczywiście sprzedawczyki też robią swoje. Ale to też jest do uniknięcia robiąc przy takiej promocji tylko i wyłącznie bilety imienne. Są naprawdę sposoby aby taką sytuację zminimalizować.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:25 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
toxic86 napisał(a):
wrobello8 napisał(a):

faktycznie z cierpliwością jak najbardziej można się zgodzić. Nie pisz jednak bzdur że akurat na jedną trasę na tą samą datę weszło poł polski bo to pewnie będzie maks kilka osób. Co w takiej sytuacji ? oczywiście kto pierwszy ten lepszy ale wszystkie miejsca powinny być zapełnione. Jeżeli piszą iż nie dostali kasy odsyłają ją a potem sprzedają po więcej (czyli nadal są wolne miejsca) to nie jest w porządku. Muszą się pogodzić że jakaś trasa w takiej sytuacji może być nie rentowna ale to ich problem że nie zapewnili "normalnej" rezerwacji.

Oczywiście sprzedawczyki też robią swoje. Ale to też jest do uniknięcia robiąc przy takiej promocji tylko i wyłącznie bilety imienne. Są naprawdę sposoby aby taką sytuację zminimalizować.

Dokładnie. Poza tym wrobello mówisz tutaj o ludziach płaczących w związku z biletami za 1 zł. Ale wiele osób kupiło bilety po 11 złotych, czy 20 złotych. Osobiście kupiłem sobie i narzeczonej bilety na ślub swojego brata za 30 zł w dwie strony a teraz kosztują po 40 zł/osoba w jedną. To jest fair zachowanie wg Ciebie? Nie wydaje mi się. Stać ich na całą flotę autobusów jeżdżących na parunastu kierunkach, często prawie co godzinę, więc stać ich też na porządny serwer, który się nie sypie.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

#77 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Nie słyszeliście o takim powiedzeniu - nieważne jak o Was mówią, waże, że mówią?

#78 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:28 
Site Admin

Bez przesady, sytuacja jest jasna. Serwer nie wyrabia im z iloscia osob, przez co kilka/kilkanascie osob jest w stanie dodac bilety do koszyka w najnizszej cenie i nawet przejsc do serwisu platnosci. Jednak potem pojawia sie blad bo potwierdzenie transakcji dochodzi na bilet ktory zostal juz sprzedany, a czasami kilka razy. Dlatego przewoznik zamiast wpedzac sie w straty i akceptowac bledne zamowienia, zwraca pieniadze za bilety ktorych nie jest w stanie wystawic za ta cene. A balagan powiekszaja osoby ktore tak bardzo chca kupic bilety ze zasypuja system kilkoma zakupami tych samych (niewystawionych) biletow a potem pisza 10 maili nie czekajac na odpowiedz na pierwszy, w koncu im wiecej tym lepiej..
Jasne, pb powinien postawic taki serwer ktory wytrzymal by ruch na witrynie, lub wypuszczac bilety czesciej by ludzie sie nie rzucali ale w obecnej sytuacji ich zachowanie mnie nie dziwi, i uwazam ze nie powinno dziwic innych osob kupujacych gdy strona ledwo co chodzi

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#79 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 391 571
niebieski
Nie zgodzę się z Wami.
Tu nie chodzi o to, że wiele osób chce kupić ten sam bilet za złotówkę na ten sam kurs, a bilet jeden.

Kupowałem bilet Warszawa-Lublin na początku maja. Pierwsza próba, bilety w koszyku, płatność poszła. Biletu brak. Wchodzę jeszcze raz na stronę. Bilety za 1 zł dalej są. Rezerwuję ponownie. Ponownie kasa poszła, biletu nie ma.
Trzeci raz to samo, tym razem bilet przyszedł na maila.
Nikt mi nie wmówi, że w przypadku 2 pierwszych prób ileś tam osób też chciało kupić ten sam bilet i stąd ja nie dostałem (w domyśle: a ktoś dostał).
W takim przypadku po ponownym wejściu na stronę biletów za 1 zł by już nie było.
Cała ta sytuacja jest ewidentnie spowodowana wadliwym systemem przewoźnika i teksty w stylu, że ludzie się nie powinni awanturować, że nie dostali biletu za który zapłacili przecież tylko 2 zł są nie na miejscu.
Winny jest przewoźnik i nawet jakby sprzedał 100 biletów za 1 zł do Wiednia, czy Berlina to powinien te 100 biletów dać ludziom i ich do tego Berlina zawieść. Inaczej nic go nie zmusi, żeby stronę i system rezerwacji poprawić, bo dalej będą bezkarni.

#80 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:59 

Washington napisał(a):
Jednak potem pojawia sie blad bo potwierdzenie transakcji dochodzi na bilet ktory zostal juz sprzedany, a czasami kilka razy.

Myślę, że nie masz racji. Co najmniej kilka osób potwierdziło, że np. przy drugiej-trzeciej próbie płatność została zrealizowana i bilety doszły, sam też miałem taką sytuację. Chodziło o bilety tam 1zl + powrót 1zł, po nieudanej próbie powtórzyłem płatność i tym razem od razu doszło potwierdzenie rezerwacji (z numerami 1-...) a kilkadziesiąt sekund później ebilety.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości