Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Lut 2014 14:46 

panda napisał(a):
Bilety albo bojkot!

Obawiam się, że możesz znaleźć wielu chętnych do dołączenia się do tego bojkotu. Tzn. takich oficjalnie chętnych, którzy nieoficjalnie chętnie "przytulą" jakieś zwolnione przez Ciebie bilety.

Reklamacja wysłana 13 około godz. 14, 14 około godz. 18 doszła odpowiedź, potwierdzenie i ebilety, kolejne "problemy" zostały wysłane później, na razie bez odpowiedzi, ale mamy weekend więc być może po niedzieli zacznie się wyjaśnianie.
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#22 PostWysłany: 16 Lut 2014 14:46 

Właśnie po trzech dniach PB łaskawie odpisał mi w sprawie moich rezerwacji. Kupowałem trzy bilety na konkretne daty, na których mi bardzo zależało. W dniu wrzucenia biletów złapałem je wszystkie za 1 zł. Problem w tym, że z dwóch maili dostałem tylko jeden z potwierdzeniem rezerwacji, a ebiletu już nie. Transakcja była opłacona, bo i pieniądze zeszły z karty i płatność eCard przeszła. Mimo otrzymania numeru płatności eCard dostałem dziś informacje, że z biletów nici. Także super, bo teraz bilety te kosztują łącznie prawie 80 zł. Gdybym wiedział, że tak mi odpiszą to wieczorem jak zaczęła śmigać strona kupiłbym je jeszcze raz. Swoją drogą jeśli mają problem z systemem rezerwacji to niech albo go naprawią albo blokują możliwość zakupu, a nie tak jak jest teraz, że niby da się kupić bilet, ale właściwie transakcja nie jest kompletna i nic z tego nie wychodzi.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 16 Lut 2014 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Ja od razu wyslalem reklamacje, jak tylko wyskoczył mi błąd i numer eCard. Kupowałem kilka biletów. Póki co dostałem bilety dla dwóch osób do Zakopanego. Białystok i Wiedeń za 4 zł wciąż czekają na odpowiedź.

#24 PostWysłany: 16 Lut 2014 15:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
r_m napisał(a):
panda napisał(a):
Bilety albo bojkot!

Obawiam się, że możesz znaleźć wielu chętnych do dołączenia się do tego bojkotu. Tzn. takich oficjalnie chętnych, którzy nieoficjalnie chętnie "przytulą" jakieś zwolnione przez Ciebie bilety.

Masz na myśli bilety po 4 dychy na krótsze trasy? Ze wielu sie znajdzie - nie sadze, ze ktokolwiek - licze sie z tym. Ale i tak obecnie jak jezdze w tygodniu to ok. 50% Autobusu jest zajete.

P.s. Na poczatku firma reklamowala sie ze w kazdym autokarze jest miejsce po 1 PLN. Tylko jak zwracam bilet za 1 pln to wrack do puli po cenie standartowej.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:22 

niebieski
Mi przysłali międzynarodowe i to >15zł także teoria chyba nieprawdziwa.

Co ciekawe dostałem już odpowiedzi na dwa maile. Pierwsza odpowiedz na później wysłanego, druga na wcześniej wysłanego maila.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
widzę że zdania są podzielone :) to dobrze, ale powiedz mi jaką skrzynkę pocztową/jakich pracowników ma Polskibus jeśli na maile wysłane w ciągu 10 minut odpowiadają już 3 dzień?
Poprostu PB przyjął taktykę (świetną dla ich budżetu, dużo gorszą dla reputacji) zwalania wszystkiego na innych oraz przekłamywania.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
jacek69 napisał(a):
Ja od.dzis zaczalem ich nekac telefonami, rozmowa jak z niepelnosprawnym umyslowo, odpowiedzi z formulki, od rzeczy, nie na temat, ze ktos sie bedzie kontaktowal, czytanie mi moich wszystkich rezerwacji, brak odpowiedzi, kiedy dostane bilety, ani nawet kiedy ktos raczy odpowiedziec.
Rozmowa trwala 20 min., kosztowala pb zapewne min.25-30zl.
Jutro powtorka i tak do skutku.
nie szkoda kasy na telefony ? Zeby bilans nie wyszedl na minus :-)

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

#28 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Mnie też raczyli już odpisać (po ponad trzech dobach). :roll: :evil: Trzy bilety mi uznali, a dwa pozostałe skasowali (chociaż wszystkie były kupowane w odstępie paru minut). Na szczęście Katowice-Wrocław udało mi się kupić przed chwilą w identycznej cenie (na te same daty,tylko w innych godzinach) i ebilet przyszedł po dwóch minutach,jednak bilet do Wiednia w interesującym mnie kwietniowym terminie kosztuje już 105zł więcej (pierwotnie płaciłam 32zł),więc spróbuję o niego powalczyć,szczególnie,że zależy mi na nim,bo całą resztę pod kątem tego wyjazdu mam już kupioną od września.

#29 PostWysłany: 16 Lut 2014 16:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Jacek69, na który Nummer dzwonileś?
Bo ja mam mozliwość dzwonienia teraz tylko na ten zagraniczny pod którym ciagle nikt sie nie zglasza.
Próbowalem tez na slono platny dzwonić ale rzeczywiście jest osiagalny tylko z Polski. Spróbuje za tydzien...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Lut 2014 17:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@Tulsa, to mnie dobilaś. Bo - zeby nie bylo - jeden Berlin mi przyslali, Ale teraz nadal kosztuje 10 pln, a Wiedeń w moich terminach jest 30,45,60 ...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 16 Lut 2014 17:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ale wlaśnie dzwonie teraz z zagranicy...
Dlatego infolinia jest nieosiagalna a zagraniczny jest ciagle wylaczony.
Za tydzień chyba nawet specjalnie wybiore sie na Wilanowska i zaczne krzyczeć i tupać jak mi wywina brzydki zart.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Lut 2014 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
Mi natomiast nie uznali biletów, mimo iż miałem potwierdzenie na mailu, że rezerwacja przebiegła pomyślnie.
Natomiast dostałem bilety na rezerwacje, która zakończyła się całkowitym niepowodzeniem (strona wtedy umarła).
Dzień później, rozumując logicznie, kupiłem bilety po raz drugi na ten drugi kurs.

Teraz mam 4 bilety powrotne z Warszawy i ani jednego, żeby tam dojechać.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 16 Lut 2014 17:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Vojtas napisał(a):
Mi natomiast nie uznali biletów, mimo iż miałem potwierdzenie na mailu, że rezerwacja przebiegła pomyślnie.
Natomiast dostałem bilety na rezerwacje, która zakończyła się całkowitym niepowodzeniem (strona wtedy umarła).
Dzień później, rozumując logicznie, kupiłem bilety po raz drugi na ten drugi kurs.

Teraz mam 4 bilety powrotne z Warszawy i ani jednego, żeby tam dojechać.
ot logika PB

#34 PostWysłany: 16 Lut 2014 17:59 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Cool

Ja póki co mam 2 bilety do Wawy i ani jednego żeby wrócić :P

Ostatnio edytowany przez panda 16 Lut 2014 18:04, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 16 Lut 2014 18:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Uwierz moje bilety mialem w koszyku i zaplacilem za nie, do dzisiaj ani biletow ani kasy

#36 PostWysłany: 16 Lut 2014 18:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Gorzej będzie teraz, Jak chcesz znaleźć tani bilet, a wyszukiwarka się tnie...
Bo niestety przcisków dzień później/wcześniej nie ma.
A na mobilnej się kalendarz tnie.

Więc albo bierzesz te co znajdziesz albo się zaraz strona zatnie i nie będziesz mieć nic
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 16 Lut 2014 18:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Hahaha, Tez myśle że wpływ na to miała m.in. Wcześniej wspomniana tu strona, bo po 11 działała nawet ładnie. Ale ogólnie to PB przegina. Tak to by zarobił jeszcze te 2 zł razy ileś tys. A tak będzie mieć puste miejsca...
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 16 Lut 2014 18:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja to widzę bardziej tak że w większości przypadków PB tego miejsca ponownie nie sprzeda = 2 zł zarobku mniej. Polacy maja już lowcost-alternatywy dla PB a branie udziału w takim wyścigu szczurów żeby kilka dni później usłyszeć "dziękujemy za udział w zabawie, zapraszamy do kupna biletów po normalnej cenie" raczej wielu nie kręci. :|
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Lut 2014 19:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Tulsa napisał(a):
Mnie też raczyli już odpisać (po ponad trzech dobach). :roll: :evil: Trzy bilety mi uznali, a dwa pozostałe skasowali (chociaż wszystkie były kupowane w odstępie paru minut). Na szczęście Katowice-Wrocław udało mi się kupić przed chwilą w identycznej cenie (na te same daty,tylko w innych godzinach) i ebilet przyszedł po dwóch minutach,jednak bilet do Wiednia w interesującym mnie kwietniowym terminie kosztuje już 105zł więcej (pierwotnie płaciłam 32zł),więc spróbuję o niego powalczyć,szczególnie,że zależy mi na nim,bo całą resztę pod kątem tego wyjazdu mam już kupioną od września.

Tulsa a płaciłaś przelewem czy kartą ?? Jest jakaś zasada w PB że anulują tylko te płatne kartą czy anulują również te płatne przelewem?? Ja czekam już któryś dzień na odpowiedź na reklamację, nic... Płatność przelewem bankowym... Ciekawe czy mi skompletują zamówienie....
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 16 Lut 2014 19:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja dostałem dzisiaj około 16.00 odpowiedź na reklamację, potwierdzenia i e-bilety do rezerwacji i płatności przelewem z czwartku (13.02), dokonanych około 17.00. Przy płatności miałem standardowy problem ze skompletowaniem zamówienia, nie liczyłem na bilety, a tu niespodzianka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość