Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Paź 2014 19:10 

Pytanie do starych wyjadaczy!

W jakich granicach cenowych można mówić o tanich lotach Europa - Australia? Losowy lot z Lufthansy kosztuje >1200 euro. Fikuśniejsze kombinacje mi wyskakują po 840 euro. Jak szukam na f4f to rekordami są ~500 euro.

Jakieś opinie na ten temat? Ma ktoś jakieś wesołe doświadczenia?

Czy warto kombinować z LCC? Np Pegasus do Dubaiu, potem AirArabia do Singapuru i AirAsia do Perth?
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 27 Paź 2014 19:29 

Z tego co się orientuję to cena poniżej 4000zł jest już atrakcyjna, a im niżej tym lepiej : )

Sam w następnym roku będę prawdopodobnie szukać biletów na antypody, z małym stop over w KUL.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Paź 2014 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Opcje z LCC są często przydatne w przypadku lotów w jedną stronę, bo tacy przewoźnicy nie robią wielkich różnic czy się kupuje RT czy OW. W dwie strony bardziej może opłacać się lot tradcyjnymi liniami, ewentualnie z przesiadką na low-cost dopiero w KUL/BKK/SIN.

Drobna uwaga - Air Arabia o ile wiem nie lata do Singapuru, ogólnie z Dubaju do Azji Pd-Wsch nie jest za różowo wcale z LCC, zwłaszcza w przypadku OW. Na loty w dwie strony dobre ceny z Emiratów ma Jet Airways przez Indie. Ostatecznie w przypadku lotów RT może się jednak już nie koniecznie opłacać, OW to już co innego...

No chyba, że trafisz Dubaj powiedzmy za 1000 zł (lub mniej), potem Singapur za 750 i potem Scoot/Air Asia w jakimś promo.
Wtedy może się teoretycznie udać w okolicy 2500 zł RT, ale przesiadek wtedy 4 - to na plus lub minus jak kto woli ;)

-- 27 Paź 2014 18:50 --

No chyba, że będzie promo UIA do BKK w okolicach 1500 pln i potem Air Asia/Scoot
 Profil Relacje PM off
Kmail uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 27 Paź 2014 20:15 

warto kombinowac z LCC jezeli masz gap year i chcesz pozwiedzac co tylko mozliwe po drodze.. inaczej leciec 24h LCC to az strach :)

wg mnie ponizej 4000zl (zakladajac z dolotami i dojazdami) to cena dobra
ponizej 3000zl to bardzo dobra
ponizej 2000zl to HIT
 PM off  

#5 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:20 

Dzięki wielkie za opinie!

Obecnie najtańsze połączenia "klasyczne" na lipiec-sierpień 2015 oscylują w granicach 3400 pln z Londynu. Z kolei szalone kombo lcc (Berlin - Istambuł - Dubaj - Bombaj - Singapur - Perth - Sydney) wychodzi po ok 3800 pln... i w dodatku tłucze się człowiek 4 dni do i 3 dni z powrotem:)

Ach! I faktycznie AirArabia nie lata zbyt daleko. FlyDubai też szału nie robi. Dzięki wielkie za zwrócenie mojej uwagi na Jet Airways. To bodaj jedyny rozsądny przewoźnik Dubaj - Azja południkowo-wschodnia.

Jak pojawi się coś godnego uwagi to wrzucam do tego wątku.

Lekko off topic - ogromna nadzieja w Pegasus Air. Potrafią być tak tani, że aż człowiek zastanawia czy to scam, czy to prawda. We wrześniu leciałem Biszkek - Barcelona za 88 euro! Z Biszkeku taxi parę godzin i oficjalnie jesteśmy w Chinach <500 pln. Aż się odważę powiedzieć, że taniej się nie da.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Paź 2014 22:27 

Na kwiecień można jeszcze znaleźć dobre ceny z Dublina do Melbourne, Brisbane, Sydney, oczywiście w obie strony. Razem do lotem do Dublina wyszło jakieś 3300 pln, w tym bagaż rejestrowany w Rayanerze i w dalszej cześci lotu po 30 kg na głowę. Chyba nie jest tak źle, lot przez Dubaj.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Paź 2014 23:16 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
z własnego doświadczenia mogę podpowiedziec lot z promocji do Singapuru i dalej np. Garudą lub emirates/Qantas - w tej kombinacji i ze stop overem 4dni na Bali oraz OJ wyszło mnie 3500zł, lot Emirates kosztowałby ok 3700zł bez stopa.

też rozważałam promo stawki z Dublina, ale doloty i dodatkowe noclegi na lotnisku w Dublinie prowadziły do cen ok 3500zł. Przy promo z Dublina ok 2600zł do AU rozważyłabym, ale przy cenach ok 3000zł niewarto. Chyba że ktoś leci z podręcznym.

#8 PostWysłany: 05 Sty 2015 12:55 

LCC to można lecieć jak masz na tą wycieczkę np. pół roku i przy okazji chcesz zobaczyć trochę Azji nie spiesząc się jak chcesz przede wszystkim Australię i masz tak miesiąc lub mniej to polowałabym na okazje tradycyjnymi liniami czasami się one zdarzają - w okolicach 2600 np.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Sty 2015 15:08 

Ja szukam biletów na najdroższy termin czyli święta BN (wylot od 18.12. do max 26.12.) i pobyt 4 tygodnie, docelowo SYD choć jak będzie dobra cena to może być MEL czy BNE.
Wiem, że tanio nie będzie ale może cudem uda się zmieścić w 4-4,5k?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość