Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lis 2014 23:17 
Awatar użytkownika

Witajcie,

Mam bardzo wazna sprawe i potrzebuje Waszej pomocy. Otoz planujemy z żoną podróż życia do znajomych do Australii. Mamy juz wszystko wykupione, wlacznie z wycieczkami na miejscu (kolega nam pozamawial bilety do Sydney itp. zwiedzamy sami). Pozostal temat wiz, ktory powinienem rozwiazac na samym poczatku, ale po wyczytaniu w internecie, ze to pikuś i wszystko w 20min sie zlatwia przez internet nie myslalem o tym wczesniej.

W czym problem? Otoz problem w tym ze o ile przy moim wniosku nie bylo problemu i faktycznie po 40min otrzymalem informacje o przyznaniu wizy o tyle problem jest przy wizie żony. Poniewaz wycieczki w Australii, noclegi itp. byly zalatwiane na obecny paszport żony (czyli jej panienskie nazwisko) dane do wizy rowniez wpisalem z dowodu. Trzeba bylo tam jednak podac tez residential address i tu nie wiem czy dobrze zrobilem bo podalem juz nowy adres zony (przy wymianie dowodu zameldowalem ja u siebie).

Z jej wizą nie poszlo tak gladko i dostalem informacje o koniecznosci doslania dokumenty potwierdzajacego adres ("Address - Residential, Evidence of - Form 929 Change of address and or passport details"). Nie wiem co zrobic w takiej sytuacji. Z tego co wyczytalem moge zmienic ten adres w systemie i wpisac stary adres zameldowania żony. Jako dokument zeskanować i wysłać mogę prawo jazdy, bo tam te wszystkie dane są, tylko czy wtedy będzie ok?

Wiem, że cała ta sytuacja nie jest ok, bo dane powinno sie podac obecne, ale zostaly zmienione 2 tygodnie temu, a paszportu nie chcielismy zmieniac ze wzgledu na porezerwowane wycieczki i loty (poza tym czytalem ze wazny paszport, z niezmienionym jeszcze nazwiskiem nie stanowi problemu przy podrozowaniu). Nie wiem natomiast co zrobic z tym adresem...

Jezeli mozecie to poradzcie cos, nie znecajcie sie nade mną, bo naprawde jestem w wielkim dołku w tej chwili :( :( :(
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 25 Lis 2014 23:49 
Awatar użytkownika

niebieski
A o jaką wizę Wy się staracie konkretnie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Lis 2014 23:54 
Awatar użytkownika

Chodzi o wizę turystyczną e600 do 3 miesięcy (jedziemy na 3 tygodnie do znajomych... tzn. chcielibysmy :( )
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lis 2014 00:09 

niebieski
Zamiast płakać użyj Google, znalezienie informacji zajmuje kilka sekund: http://www.immi.gov.au/faqs/Pages/how-c ... tails.aspx
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Lis 2014 00:27 
Awatar użytkownika

niebieski
No ale koledze chyba chodzi o to ze nie ma dokumentu zony ze starym nazwiskiem i nowym adresem i nie bardzo ma jak nowy adres potwierdzic w takim razie? Czy jak?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lis 2014 00:37 

niebieski
lagor napisał(a):
No ale koledze chyba chodzi o to ze nie ma dokumentu zony ze starym nazwiskiem i nowym adresem i nie bardzo ma jak nowy adres potwierdzic w takim razie? Czy jak?

Z ciekawości aż spojrzałem na tę stronę i nie widziałem, żeby jakikolwiek dokument potwierdzający adres był potrzebny.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Lis 2014 00:42 
Awatar użytkownika

niebieski
@radoslavv -jestes pewien ze prosza Cie o doslanie takiego dokumentu?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Lis 2014 09:33 
Awatar użytkownika

Do zlozenia wniosku online nie jest potrzebny dokument. Wypelniasz tylko formularz. Natomiast maja prawo poprosic o przeslanie skanu dokumentow dodatkowych, co w tym wypadku uczynili. Blasto nie jestem dzieckiem neostrady i wiem jak zlozyc wniosek. Tak jak to napisal lagor po prostu żona nie ma dokumentu z nowym adresem, ale starym nazwiskiem... :(

Pomyslalem, ze chyba jedyne co mi pozostalo to zmienic adres w systemie na ten stary żony (ewentualnie, gdyby ktos pytal to napisze, ze wpisalem korespondencyjny) i przeslac skan prawa jazdy żony.

Zaskakuje mnie tylko czemu sie przyczepili do adresu, podczas gdy w paszporcie go nie ma... Moze po wpisaniu numeru paszportu wyswietlil im sie inny adres, ktory byl np. wpisany przy wniosku o paszport albo coś... to mnie najbardziej dziwi, bo nie wierze, zeby mieli dostep do jakichs baz meldunkowych itp.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Lis 2014 09:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie masz chyba innego wyjscia w takiej sytuacji...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Lis 2014 14:01 
Awatar użytkownika

niebieski
napisz koniecznie jak się sprawa zakończyła?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Lis 2014 00:14 
Awatar użytkownika

lagor problemem chyba wcale nie jest potrzebny skan dokumentu. Na tej liscie jest co prawda taki zalacznik, ale jest napisane iz zostal on juz dostarczony, wiec chodzilo po prostu o to ze zmienilem adres mailowy i to jest wlasnie niby ten formularz. Żona dzwonila do Wawki i powiedziano jej po prostu, ze musi czekac. Widac nie zawsze jest to pol godziny i zalatwione. Przeczytalem w innym temacie, gdzie tez zabralem glos, ze niekiedy czekaja ludzie ponad tydzien nawet na odpowiedz... Ciekawi mnie tylko co wtedy sprawdzaja. Mamy troche nerwy ze wzgledu na zmiane nazwisko no i nadchodzacy z koncem roku wylot. Bije sie w piers, ze wizy nie zalatwilem jako pierwszego elementu naszego wyjazdu. Wazna jest rok, wiec nie byloby pospiechu i nerwow. Eeeeh.

[Edit 28.11.2014]
PS WIZA PRZYZNANA! Boże jak się cieszę i mam nauczkę na przyszłość. Cały nas wspaniały wyjazd mógł legnąć w gruzach przez taką pierdołę... Czyli reasumując nie każda wiza przyznawana jest w ciągu kilkunastu minut. W żony przypadku czekaliśmy 3 dni.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
lagor lubi ten post.

#12 PostWysłany: 30 Lis 2014 23:13 

Poza tym Australia to nie USA z ich porabanymi procedurami imigracyjnymi. Milej zabawy z kangurami!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość