Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lip 2011 16:17 

Loty: 204
Kilometry: 396 021
Witajcie!
W czwartek pojawił się u mnie dziwny problem, dot. braku możliwości zapłatą w Ryanair kartą Neteller. Karta była wielokrotnie wykorzystywana do tego celu. Co najśmieszniejsze - zapłaciłem nią wtedy, w czwartek, już za dwa bilety. A przy próbie zapłaty po raz trzeci pojawił się błąd:

Załącznik:
blad.JPG
blad.JPG [ 49.52 KiB | Obejrzany 1646 razy ]

Nie dochodziło nawet do weryfikacji karty (strona z lecącymi samolocikami ;)), ale po chwilce namysłu zawsze od razu pojawiał się taki właśnie błąd.

Ad 1 i 3. Numer karty wielokrotnie sprawdzany i wpisywany w odpowiednie miejsce.
Ad 2. Wybierałem Mastercard Prepaid
Ad 4. Adresy próbowałem w końcu różne, ale nie przechodził nawet ten który podawałem wcześniej.

Nie pomógł powrót do płatności, powtarzanie jej. Później próbowałem z różnych przeglądarek, różnych adresów IP, z różnych komputerów - NIC! Przeprowadziłem za to test i próba płatności innego typu kartą - Visa, na której nie miałem środków, udała się - poszedł po prostu komunikat o odrzuceniu, ale nie wyrzucał błędu.

Dodam, że po próbie płatności na stronie Netellera nie było ani śladu. Po innych nieudanych, gdy np. nie było środków, zawsze ślad zostawał z info o próbie odrzuconej.
Kolejnego dnia nadal istniał ten sam problem. W końcu się poddałem i zapłaciłem normalną kartą.

Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadadkiem? Macie jakieś rady?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
m.

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 24 Lip 2011 16:37 
Moderator forum

Może osiągnąłeś jakiś limit ilości transakcji ...
Może Rr stawia jakieś limity
z Net+ jest taka zagadka na str 2 > viewtopic.php?f=15&t=5&start=10

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Lip 2011 16:40 
Awatar użytkownika

Problem był wielokrotnie zgłaszany na lotnictwo.net.pl, najprawdopodobniej Twoja karta została zablokowana przez Ryana, problem podobno można rozwiązać waląc literówkę w imieniu albo nazwisku pasażera, albo zmieniając adres e-mail na który ma przyjść potwierdzenie. Najlepiej mieć dwie karty i tyle...

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lip 2011 16:43 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Tak jak mówią poprzednicy. Teoria spiskowa może wydawać się śmieszna, ale coś w tym jest: viewtopic.php?f=15&t=5&start=10
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lip 2011 17:02 

Dziękuję Wam bardzo za informację.
Chyba macie rację, z tą teorią spiskową! Niestety...

Sam pracuję w kartowym biznesie i wiem jak to wygląda od strony technicznej...

Taka próba płatności powinna być widoczna w systemie Netellera (tak jak te z niewystarczającymi środkami), a skoro nie jest to znaczy że już gdzieś u sprzedawcy jest zatrzymywana.
Interesujące!

#6 PostWysłany: 24 Lip 2011 17:50 

platynowy
Też to mam co jakiś czas gdy kilka biletów pod rząd kupuję. Nie zawsze pomaga literówka w nazwisku, trzeba po prostu zapłacić inną kartą. Tamtą poprzednią 'odblokują' po 1-2 dniach.

#7 PostWysłany: 25 Lip 2011 20:16 

Oby!
Dzięki!

Neteller odpisał:
Cytuj:
We are not seeing any attempts to process the transactions with our side at all. This means that Ryanair is rejecting the transaction without trying to process it.

I cannot tell why they would be doing this - your name has not changed and you were doing transactions as recently as the 22nd, without problem.

Please contact them and have them look more closely at this, because it seems to be a problem that must be fully on their end. Nothing has changed with your account, so them saying that your name is incorrect is some kind of error.

więc faktycznie jakiś system, być może fraudowy Ryanaira, blokuje kartę. Poczekamy, zobaczymy. Dzwonić do nich nie mam zamiaru, może pokuszę się o faks z zapytaniem. W razie co dam znać.

#8 PostWysłany: 26 Lip 2011 21:11 

Cos musi być na rzeczy. Kilka dni temu chciałem zarezerwować bilet i okazało się, że karta jest zablokowana chociaż jeszcze miesiąc wcześniej wszystko działało. Wyrobiłem dzisiaj nowa kartę, kupiłem w sumie 7 biletów i...nowa karta też już nie działa!!! Szybko działają nie ma co. Sposoby ze zmianami nazwiska czy maila nie pomagaja...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Sie 2011 13:24 

Przeglądałam kilka for dotyczących płatności kartą Net+, ale nie znalazłam odpowiedzi, jak sobie poradzić z tym problemem...

Może jednak ktoś z Was już rozwiązał ten problem i wie, co zrobić, żeby Ryanair akceptował te transakcje i nie wyrzucał niby-błędu z numerem karty etc.? Czy jedynym sposobem jest wyrobienie kilku kart Net+?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości