Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: problem z dowodem
#1 PostWysłany: 29 Lip 2010 10:47 

Mam krótkie pytanie
Czy przy odprawie na lotnisku mają dostęp do informacji , że dowód osbisty został unieważniony ? Zgubiłem dowód, zgłosiłem to w Urzędzie miejskim, Pani unieważniła dowód. Po kilku dniach przysłano mi dowód pocztą ale co z tego jak już jest nieważny. Niestety prawdopodobnie nie zdążę wyrobić nowego, paszportu nie posiadam, a wylot w połowie sierpnia. Dodam że wylot do kraju "Schengen". Jeżeli ktoś posiada informacje co sprawdzają biorąc dowód to prosze o odpowiedź. Nie wiem czy leciec na nieważnym dowodzie czy też mogą mnie cofnąć. Głównie chodzi mi o kontrolę na check in, czy maja dostęp do bazy danych dowodów zablokowanych w Urzedzie Miejskim ? Dzieki za jakiekolwiek informacje.
 Profil Relacje PM off  

Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
 Temat postu: Re: problem z dowodem
#2 PostWysłany: 04 Sie 2010 22:07 
Awatar użytkownika

Wyrób w trybie przyspieszonym - jest taka możliwość, właśnie przy zagubieniu dowodu przed wylotem

przydało by się prawdopodobnie, abyś miał do tego też potwierdzenie lotu :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Sie 2010 22:13 

moj własny,osobisty,bardzo prywatny chlopak ;) tez jakis czas temu(ok.1rok) zgubil dowod,zglosil zaginiecie,po tygodniu bodajze dowod odzyskal,ale nie wyrobil nowego i nadal podluguje sie tym "zagubionym" : lecielismy juz kilka razy do hiszpani,,brukseli,norwegii,chorwacji,itp.obecnie jest w dubaju- zadnego problemu z tym dowodem nie bylo,chociaz ja umieralam ze strachu przed pierwsza odprawa:D

#4 PostWysłany: 05 Sie 2010 09:44 

niebieski
martFa napisał(a):
moj własny,osobisty,bardzo prywatny chlopak ;) tez jakis czas temu(ok.1rok) zgubil dowod,zglosil zaginiecie,po tygodniu bodajze dowod odzyskal,ale nie wyrobil nowego i nadal podluguje sie tym "zagubionym" : lecielismy juz kilka razy do hiszpani,,brukseli,norwegii,chorwacji,itp.obecnie jest w dubaju- zadnego problemu z tym dowodem nie bylo,chociaz ja umieralam ze strachu przed pierwsza odprawa:D

odprawa odprawą ale lepiej żeby wyrobił sobie nowy dowód bo przy jakimkolwiek kontakcie z urzędnikiem mającym odstęp do bazy danych np policja, straż graniczna, bank i różne takie przypadki może nabawić się poważnych kłopotów. W zależności od humoru albo długotrwałe tłumaczenia az po zarzut posługiwania się lewymi/sfałszowanymi dokumentami (tak brzmi śmiesznie ale znam taki przypadek)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Sie 2010 11:01 

A ja podczepię się pod temat DO:
czy mieliście kiedyś problemy z rozpoznaniem Was na zdjęciu w DO. Tak się złożyło, że mam w DO fotkę na której jestem prawie zupełnie do siebie niepodobny - mam wąsy, które miałem tylko jeden dzień w całym życiu (specjalnie do tego zdjęcia). Już na etapie wydawania DO panienka z okienka miała jakieś wątpliwości, a kontrolujący mnie policjant dość długo mi się przyglądał.
Czy na europejskich lotniskach tak sprawdzają? :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sie 2010 20:22 
Awatar użytkownika

ja w swoim DO miałem długie włosy i brak zarostu ta twarzy

lecąc do Grecji i WB, miałem ogoloną głowę na krótko i sporej długości brodę

za każdym razem zastanawiałem się jakim cudem mnie rozpoznali :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 8 gości