Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lis 2025 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
Za półtora miesiąca będę w SF i chciałbym przejechać się automatyczną taksówką. Nie wykluczone że także brałbym inne kursy (jakby inna komunikacja była ograniczona) bo są w miarę tanie jak na "taxi".
W czym problem? Otóż na necie jest cała masa filmików jak taką taksówke zamówić i potem nią jechać... Niestety o tym jak zainstalować aplikację Waymo prawie nic. Mam tu na myśli krok po kroku co trzeba wykonać aby ją zaklepać do przejazdów jako turysta (osoba mieszkająca spoza USA). Niby gdzieś znalazłem jakieś szczątkowe informacje (tekstowe) ale nadal bez wyraźnej informacji.
Na pewno nie mogę jej (aplikacji) ściągnąć będąc w PL (sprawdzałem). OK, jak będę w SF ściągnę to aplikację jednak czy - i tu pytania:
1) Da radę to klepnąć posiadając jedynie numer telefonu z PL (czy to w ogóle jest uwzględniane? tj. konieczność posiadania nr tel. operatorów / e-sim USA)?
2) Czy muszę mieć kartę debetową / kredytową wydaną w USA (wiem- dziwne pytanie ale natknąłem się na taką informację że należy posiadać takową kartę? tj. wydaną w USA... ) Ja będę miał dwie: (wydane w PL) debetową oraz kredytową obie Mastercard.
3) Ponoć przy zakładaniu aplikacji trzeba powiązać ją ze swoim kontem "Google" które to jest przypisane (moje) na PL i nie przejdzie?
Generalnie w tych podpunktach (1-3) błądzę po omacku po szczątkowych informacjach z neta.
Może był ktoś z PL? kto instalował ów aplikacje i z niej korzystał oraz podzieli się dokładnymi informacjami?

#2 PostWysłany: 02 Lis 2025 17:20 

niebieski
Jak byłem dwa lata temu to waymo było wyłącznie dla lokalsów chyba z bay area tylko - trzeba było mieć usański numer telefonu, co już mnie eliminowało. Nie pamiętam jak chcieli weryfikować zam8eszkanie na terenie USA.
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lis 2025 19:58 

Loty: 135
Kilometry: 336 792
Tak na szybko

youtube.com/shorts/R8XY5c6tbE0?si=ooDzCHu0R66oTjNZ

Aplikacją na Androidzie trzeba ściągnąć z "mirrora" bo jak telefon z Polski to inaczej nie pozwoli, nie wiem jak Apple.
Wystarczyło konto google i polski numer.
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lis 2025 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
Że tak spytam korzystałeś osobiście z tej aplikacji (przewozu taxi?). Filmik nic nie wnosi bo takich są setki! Co do Mirrora to po uporaniu się z masą reklam udało mi się zainstalować "Waymo app" tyle że jak dochodzę do podania nr telefonu- to nie sposób tego przejść... numer który ma 9 liczb automatycznie dzieli na (XXX) XXX-XXX w takiej konfiguracji (nawiasy, pauza). Każda kolejna cyfra dopisana to napis: "nie prawidłowy numer". Zaś nawet nr (ciąg cyfr) mojego numeru który "łapie" się jako zgodny z ilością dopuszczalnych cyfr nie można go zaklepać. (aby poszło dalej). Jak sądzę problem jest tu kraj kierunkowy zawarty w (nawiasie). Tyle że jak nie podam Polskiego (mojego docelowo numeru) to nie przyjdzie mi kod "potwierdzający" na kolejną część zakładania konta Waymo... Tam jest tylko opcja telefoniczna (potwierdzenia)

Edit. Numer wraz z kierunkowym 48 należy wpisać w notatniku i wkleić. Od razu przyszedł kod (tyle że na razie jestem w Pl) więc zapewne na miejscu bd trzeba zatwierdzić nowy?. Tak czy inaczej aplikacja Waymo założona.

[ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 6 gości