Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 27 Gru 2011 15:53 
Awatar użytkownika

niebieski
100krotka napisał(a):
gsH napisał(a):
100krotka napisał(a):
pierwsza odpowiedź od hotelu:

"Your travel agent expedia will be paying for the room only."

dlaczego "only"? miałaś tam np. śniadanie?

nie, śniadania nie było
fajna promocja, ale stresiku i nerwów co nie miara :D

bo graja mało profesjonalnie.. Chocby owa weryfikacja - nikt nie ma pojecia jak bedzie działac.. Jedne przypadki przejda, inne pewnie nie, tylko nikt nie wie które to które..
 Profil Relacje PM off  

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#282 PostWysłany: 27 Gru 2011 15:56 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
potwierdzam u mnie:
3 osoby (te same nazwiska, 2 takie same adresy),
3 karty,
3 maile.
Zablokowane środki po drobnych korektach kursowych pobrane z konta i zaksięgowane.
Brak jakichkolwiek maili od pośrednika.
pozdrawiam

#283 PostWysłany: 27 Gru 2011 16:30 

niebieski
Ja zrobiłem 4 rezerwacje (w pierwszej turze czyli zaraz po 1:00 w nocy) - na 3 noce następujące po sobie w Madrycie i 1 noc w Krakowie (wszystkie za symboliczną kwotę - od 1 do 4 funtów).
Każda rezerwacja z innym adresem mailowym, z 2 adresów IP i 2 komputerów, płacone 2 kartami (po 2 rezerwacje na jedną), jedno na dane moje, drugie żony a trzecie i czwarte odpowiednio na mnie i na nią ale z nazwiskiem w miejscu imienia i zdrobnionymi wersjami imienia w miejscu nazwiska :)

Na kartach prawidłowe autoryzacje, pdf-owe kupony i rachunki od razu trafiły na maila. Do tej pory nie dostałem żadnej dodatkowej informacji. Zamierzam dopytać w hotelu dopiero za jakieś 2 tygodnie (o ile w międzyczasie nic mi nie anulują) bo nie spieszy mi się (rezerwacje na luty i marzec).

Powodzenia życzę innym i sobie! :)

#284 PostWysłany: 27 Gru 2011 17:58 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Ja również zrobiłem kilka rezerwacji na to samo nazwisko i kartę. Co w tym złego ? Regulamin znam, więc jeżeli anulują trudno, jeżeli nie to super. Warto było spróbować, czemu nie ?
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 27 Gru 2011 18:08 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Koniec pracy dla hotels4u.com i nadal brak maila, wiec czekamy na nastepny dzien, moze sie odrobia :)
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 27 Gru 2011 18:10 

juror - przeciez to jest wina organizatora promocji, a nie klientow. nigdzie nie bylo napisane o limicie rezerwacji, miala obowiazywac przez caly dzien.

#287 PostWysłany: 27 Gru 2011 18:28 

Zbanowany
gwzd napisał(a):
przeciez to jest wina organizatora promocji, a nie klientow. nigdzie nie bylo napisane o limicie rezerwacji, miala obowiazywac przez caly dzien.

cytat z regulaminu promocji : "Only one £50 voucher to be used per customer."
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 27 Gru 2011 19:06 

Maris83 napisał(a):
hotels4u właśnie dał takie info:
Cytuj:
If you make a booking more than 56 days before you are due to arrive at your accommodation, you must pay a deposit of £60 per person
:lol:

Kolego nie siej fermentu: If the value of your booking is lower than the total deposit due, we will collect only the total booking value.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 27 Gru 2011 21:13 

przeciez napisalem dzisiaj kolo poludnia, ze hotels4u anulowalo te rezerwacje

#290 PostWysłany: 27 Gru 2011 21:46 
Awatar użytkownika

niebieski
trzy platnosci zaksiegowane, zadnej weryfikacji telefonicznej (w pazdz do mnie dzwonilo h4u by sprawdzic czy nie fraud, ale wtedy bylo klepane dwa dni przed pobytem). Jutro napisze do hotelów czy ok.

ps. zebym zaraz nie oberwał za brak etyki - bookowane znajomym, którzy maja do dupy karty albo platnosci nie przechodzily - lecimy w 11 osob do bcn. :P
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 28 Gru 2011 13:12 

Zbanowany
tak informacyjnie, mam dzis hotel w wawie, potwierdzona rezerwacja, wczoraj dzwoniłem do hotelu na inforlinie i jest juz zapłata.

hotel 5*,

bukowałem ok 1.30 w nocy 25ego.

pozdro
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 28 Gru 2011 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Tutaj chyba rozwieje wszelkie watpliwosci i zludzenia:
Frank Lian
Adam, I feel very bad after called your office yesterday. Your staff told me that even though my credit card was charged, but the booking confirmation didn't generated due to the system error, the only thing she can do is refund the money to my credit card, and it's not possible to issue me the booking confirmation. I don't think it's a good resolution. Your Christmas promotion bring many clients no goodness but fury in the end, which could be a big failure.

Traktuja to jakby blad byl z naszej winy...
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 28 Gru 2011 15:09 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
u mnie tez dwa hotele w wawie na sylwka opłacone :)

#294 PostWysłany: 28 Gru 2011 15:12 

u mnie hotel nie spieszy sie z odpowiedzia, ale powinno byc ok. Rezerwacja na jutro i pojutrze.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 28 Gru 2011 16:39 

pragnę podzielić się informację: właśnie otrzymałem mail z hotels4u informujący: że ze względu na złamanie warunków Promocji Gwiazdkowej anulowano mi jedną z dwóch rezerwacji (o mniejszej wartości); do rezerwacji użyłem różnych kart płatniczych, różnych danych osobowych (różne nazwiska i adresy zamieszkania); ten sam był natomiast podany przeze mnie adres mailowy do otrzymania potwierdzenia rezerwacji; w odpowiedzi poprosiłem o ponowną weryfikację i czekam co odpiszą...
czy ktoś z Forumowiczów miał podobną sytuację i jeżeli tak - jak się skończyła...? :?:
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 28 Gru 2011 17:03 
Awatar użytkownika

ja zakazdym razem innny mail podalem wiec powinno byc OK
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 28 Gru 2011 18:54 

Dostałem dziś odpowiedź w mojej sprawie:

Dear Sir

Kindly note that the hotel will refund your card today.

Apologies for any inconvenience caused.

Many thanks

Kind regards

Także czekam na pieniążki.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 28 Gru 2011 18:59 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
właśnie dostałem odpowiedź z hotelu w Wiedniu. Rezerwacja potwierdzona i opłacona, tak więc promocja to nie była żadna ściema. Aha, zapłaciłem 14p, a z konta ściągnęli 77gr:) chyba się zatem opłacało:)

#299 PostWysłany: 28 Gru 2011 19:09 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
hotels4you napisał mi, że moje rezerwacje są odwołane oprócz tej najdrożej (każda rezerwacja na inną osobę ale te same dane karty i mail). Ale w tym samym czasie napisałem do hotelu, który mam na 30 grudnia (wg hotels4you odwołana) i odpisali, że rezerwacja jest aktualna i opłacona...
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 28 Gru 2011 19:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Arnoldx19 napisał(a):
hotels4you napisał mi, że moje rezerwacje są odwołane oprócz tej najdrożej (każda rezerwacja na inną osobę ale te same dane karty i mail). Ale w tym samym czasie napisałem do hotelu, który mam na 30 grudnia (wg hotels4you odwołana) i odpisali, że rezerwacja jest aktualna i opłacona...

wychodzi wiec na to, ze srednio sie przygotowali do promocji. Po prostu system przyjmowal wszystkie rezerwacje, wystawial vouchery, przelewal pieniadze hotelom, a teraz, po swietach, siedzi gromadka pracownikow i (mniej lub bardziej) manualnie sprawdza, czy nie ma dubli i wysyla anulacje..
no nie popisali sie ;)

inna sprawa, ze jeden email + jedna karta = od razu widac, ze to ta sama osoba wiec ciezko, zeby tego nie anulowali..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości