Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Cze 2014 02:30 

Witam

Na wstępnie chciałbym się upewnić czy post w odpowiednim dziale, bowiem zauważyłem że podobne zapytanie było w przeszłości przenoszone przez Admina..

Czy podróżował ktoś pomiędzy Dominikana a Kubą? Do końca sierpnia przebywam na Dominikanie i chciałbym w następnej kolejności zwiedzić Kubę. Niestety ceny lotów są dość zaporowe.. 800 zł SDQ - Santiago, gdzie dla porównania można do USA dolecieć za niecałe 450 z SDQ.. Taka polityka Kubańskiego rządu (wydaję mi się iż polowa ceny to jakiegoś rodzaju podatek)) Zaporowe ponieważ następnym przystankiem są właśnie Stany, a w związku z tym iż nie ma bezpośrednich lotów do USA, zmuszony będę między lądować..

I tu kolejne pytanie.. Jestem na etapie organizacji wizy. Czy w momencie którym mając wizę udam się na Kubę a następnie polecę do USA będą problemy? Zamierzam dzwonić z tym i paroma innymi pytaniami do ambasady, ale niestety póki co zmuszony jestem czekać na dostęp do lepszego internetu. Tak więc może ktoś zna odpowiedź którą później potwierdzę.

Szukam alternatywnej drogi transportu.. wiem że sporo osób korzysta z łodzi prywatnych, szukając okazji w internecie/porcie (niestety nie ma jakiegokolwiek połączenia promowego). Szukam serwisu internetowego gdzie ludzie ogłaszają się z miejscami na łodziach. Korzystam z dwóch: crewrecruit.com oraz sailnetwork.com Jeśli znacie jakieś inne, godne polecenia będę niezmiernie wdzięczny.

Domyślam się ze loty z przesiadką nie mają większego sensu ponieważ cena koniec końców oscylować będzie w okolicach 800 zł.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Zgub się w Oregonie od 1424 PLN 🌲🧳 Loty, o których nie mówi Instagram Zgub się w Oregonie od 1424 PLN 🌲🧳 Loty, o których nie mówi Instagram
Tania przygoda we Włoszech 🇮🇹 Bolonia i Florencja od 250 PLN (✈️+🚌) Tania przygoda we Włoszech 🇮🇹 Bolonia i Florencja od 250 PLN (✈️+🚌)
#2 PostWysłany: 27 Cze 2014 12:54 
Awatar użytkownika

Odpowiedzi nie znam, ale podbijam post, bo sama jestem ciekawa jak alternatywnie można się poruszać po Karaibach
 Profil Relacje PM off
m_arko lubi ten post.

#3 PostWysłany: 27 Cze 2014 17:10 

Nie powinno być problemu z wjazdem do USA, bo wiza kubańska jest na oddzielnej kartce, którą zabiorą Ci przy wylocie. Stempli granicznych też w paszporcie nie stawiają.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Cze 2014 02:44 

Dzięki za odpowiedź;)

Co do podróżowania z i na Kubę znalazłem stronę przewoźnika który oferuje loty w dużo korzystniejszej cenie: http://www.nashtravel.com/santo-domingo ... o-de-cuba/
Loty roundtrip z Dominikany do Hawany ok. 380 dolarów;) Będę na dniach dzwonił się upewnić..
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Cze 2014 08:12 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 78 603
Nie będzie żadnego problemu z wjazdem do USA jeśli wcześniej by le s na Kubie, wiem z własnego doświadczenia
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości